Unique RV-ST

Alfa Laval Unique RV-ST je svestrani higijenski regulacioni ventil koji obezbeđuje kontinuiranu kontrolu protoka i pritiska za primene kod velikih i malih zapremina tečnosti. Sa jednostavnim podešavanjem i elektropneumatskim pozicionerom, ispunjava najviše zahteve procesa za higijenu i bezbednost u mlekarskoj, prehrambenoj, pivarskoj i mnogim drugim industrijama.

Alfa Laval RV-ST group

Higijenski regulacioni ventil za brzu, tačnu kontrolu toka procesa i pritiska

 • Obezbeđuje konstantan pritisak
 • Održava konstantan protok – čak i pri malim količinama
 • Reguliše protok ili pritisak pumpe
 • Zadovoljava sve zahteve procesa, pokrivajući širok opseg Kv vrednosti

Zadovoljite stroge zahteve za higijenu procesa, bezbednost i kontrolu protoka i pritiska sa Alfa Laval Unique RV-ST regulacionim ventilom. Ovaj svestrani ventil za regulaciju protoka i ventil za regulaciju pritiska pokrivaju Kv vrednosti od 1 do 250 m3/sat kako bi zadovoljili većinu zahteva kupaca – čak i pri veoma malim brzinama protoka. Konstruisan na dokazanoj Unique SSV platformi, RV-ST deli standardne komponente sa serijom ventila Alfa Laval Unique, smanjujući zalihe delova i troškove i pojednostavljujući zamenu, kada je to potrebno.

Higijenski regulacioni ventil otporan na koroziju

Alfa Laval Unique RV-ST je inteligentni higijenski regulacioni ventil koji bezbedno i efikasno kontroliše procesne tokove sa Kv vrednostima između 9 i 246 m3/sat. Dizajniran je za širok spektar zadataka upravljanja tečnostima, kao što su merenje, mešanje, merenje težine i sistem punjenja, u industriji hrane i pića, pivarskoj, biotehnološkoj i farmaceutskoj i hemijskoj industriji. Karakteristike otpornosti na koroziju, kao što su konusne šipke od nerđajućeg čelika, obezbeđuju bezbednost proizvoda u skladu sa smernicama EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group).

Napredni elektro-pneumatski kontroler

Unique RV-ST regulacioni ventil se isporučuje sa naprednim elektro-pneumatskim kontrolerom sa integrisanim IP pretvaračem. Ovo nudi superiornu kontrolu protoka proizvoda kombinovanjem različitih padova pritiska i dužina hoda. Takođe poseduje beskontaktni analogni senzor položaja, koji meri položaj vretena ventila, i standardni Profibus DP-V1 ili opcioni DeviceNet komunikacioni interfejs. Analogne ili binarne povratne informacije dostupne su kao opcije.

Lako podešavanje regulacionog ventila push-and-play

Pritiskom na taster, Alfa Laval Unique RV-ST regulacioni ventil se automatski kalibriše tako da je potpuno operativan.

Pouzdan, lak za održavanje

Konstruisan na dokazanoj Unique SSV (Single Seat Valve) platformi, koja ima instaliranu bazu od više od milion ventila, Alfa Laval Unique RV-ST UltraPure nudi istu pouzdanost, bezbednost i lakoću održavanja. Nudi klasu zaštite IP65 i IP67 za teška procesna okruženja.

Regulacioni ventil sa maksimalnom fleksibilnošću

Koristi istih nekoliko pokretnih komponenti, rezervnih delova i alata i procedura za održavanje kao Alfa Laval Unique SSV ventili. Koristeći dostupni komplet za nadogradnju, moguće je nadograditi starije regulacione ventile novom kontrolnom jedinicom. Nova kontrolna jedinica takođe podržava rekonstrukciju aktuatora iz NC (Normalno zatvoren) u NO (Normalno otvoren) i obrnuto.

Prednosti proizvoda

 • Inteligentni higijenski regulacioni ventil
 • Lako podešavanje regulacionog ventila push-and-play
 • Maksimalna fleksibilnost

RV-ST-Top_300x313.png

Kako radi

.

Konstrukcija

Alfa Laval Unique RV-ST regulacioni ventil sa integrisanim IP pretvaračem je treća generacija ventila sa jednim sedištem. Ima:

 • Širok izbor konusnih stabala ventila od nerđajućeg čelika
 • Alfa Laval Unique aktuator sa digitalnim elektropneumatskim procesnim kontrolerom za preciznu kontrolu protoka i pritiska proizvoda
 • Čvrste, dugotrajne plastične čaure koje eliminišu otiranje metala od metal

Ventili od 1½” do 4” imaju istu standardnu zaptivku kao i cela serija ventila Alfa Laval Unique. Igličasti ventil od 1” nema zaptivku.

Stabla su navojima postavljena na osovinu aktuatora, što eliminiše spoj između vretena i aktuatora. Čaure na kraju cilindra aktuatora podržavaju vreteno i obezbeđuju savršeno poravnanje.

Princip rada

Alfa Laval Unique RV-ST regulacioni ventil se kontroliše sa udaljene lokacije pomoću digitalnog elektropneumatskog kontrolera procesa. Upravljačka jedinica se isporučuje u dve verzije: gornja kontrola sa displejom ili osnovna kontrola bez displeja. Ima analogni komunikacioni interfejs od 4-20 mA i zaštićen je prema IP65 i IP67.

RV ST Valve

Opcije

 • Muški delovi ili stezaljke u skladu sa zahtevanim standardom
 • Zaptivke navlažene proizvodom od HNBR ili FPM
 • Aktuator koji se može održavati
 • Završna obrada spoljne površine peskarena
 • Opciona zaptivka čepa: HNBR ili FPM

Možda će vas zanimati i…

RV-P

Unique RV-P regulacioni ventil je dizajniran da bezbedno i efikasno kontroliše ili reguliše precizne tokove u mlekarskoj industriji, industriji hrane i pića i biofarmaciji.

unique rv-p regulating valve left side 640x360

Unique SSV

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem (SSV) su čvrsti, pouzdani i svestrani pneumatski ventili s jednim sedištem dizajnirani za neprekidnu proizvodnju u širokom spektru higijenski ključnih primena.

Unique single seat valve SSV

LKH

Dizajnirane da zadovolje higijenske zahteve industrije mleka, hrane i pića i proizvoda za ličnu negu, LKH centrifugalne pumpe povećavaju produktivnost procesa dok obezbeđuju visoku efikasnost i nežno rukovanje proizvodom.

LKH Centrifugal Pump left side row 640x360
single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više