Unique SSV

Alfa Laval Unique (SSV) ventili sa jednim sedištem su robusni, pouzdani, fleksibilno pneumatski ventili za različitu upotrebu, dizajnirani za kontinuiranu proizvodnju sa širokom spektrom namene i visokim higijenskim standardima. Tela ventila, čepovi i aktuatori kod ovih pneumatskih kontrolnih ventila se mogu konfigurisati tako da ispune praktično sve zahteve što rezultira isplativim rešenjima čime se ispunjavaju visoki standardi u pogledu higijene i aseptičke kompatibilnosti.

Unique single seat valve SSV

Dizajniran za jednostavno održavanje uz nisku cenu

 • Nekoliko pokretnih delova smanjuje zahteve za servisiranjem i troškove zaliha
 • Izuzetna mogućnost čišćenja – glatko unutrašnje telo ventila (površinska obrada Ra ≤ 0,8 mm) eliminiše pukotine
 • Produženi vek zaptivke zbog definisane kompresije
 • Detekcija curenja statičkog zaptivača za bolju bezbednost proizvoda
 • Dvostruka zaptivka pruža zaštitu od bakterijske kontaminacije

Asortiman Unique SSV ventila sa jednim sedištem je izrašen na proverenoj modularnoj platformi upotebljenoj za izradu više od milion ventila širom sveta. Telo ventila, presovano jednim diskom od nerđajućeg čelika, je izuzetne čvrstoće i izdržljivosti, čime se obezbeđuje sigurnost proizvodnje. Poboljšane performanse aktuatora čine rad bezbednim i efikasnim.

 

Izuzetna higijena ventila

Asortiman Unique SSV ventila u prehrambenoj proizvodnji je dizajniran da obezbedi odličnu higijenu i mogućnost čišćenja. Sa završnom obradom površine od Ra ≤ 0,8 mm, glatko telo ventila bez zavarivanja eliminiše pukotine u kojima mogu nastati bakterije. Dizajn utikača poboljšava mogućnosti čišćenja na mestu (CIP), dok dvostruka zaptivka minimizira svaki rizik od unakrsne kontaminacije.

Ventili sa jednim sedištem ispunjavaju većinu higijenskih standarda u industriji mleka i mlečnih proizvoda, hrane i pića, i proizvoda za ličnu negu. Jedinstveni asortiman SSV ventila ima EHEDG sertifikat i nosi 3-A oznaku za sanitarnu ispravnost. Asortiman Alfa Laval ventila je u potpunosti izrađen u skladu sa EU Uredbom o materijalima i predmetima koji dolaze u kontakt s hranom 1935/2004.

Za više informacija pogledajte Dokumentaciju.

Unique Single Seat Valves (SSVs)

Veća izdržljivost ventila

Da bi se obezbedio visok kvalitet zaptivanja, ovaj asortiman ventila sa jednim sedištem ima definisanu kompresiju O-prstenova sa kontaktom metal-metal između čepa i sedišta. Ovo značajno smanjuje habanje i produžava radni vek ventila. Standardni Unique SSV ventil sa jednim sedište, se isporučuje sa polu-održivim aktuatorom koji ima petogodišnju garanciju.

Niski ukupni troškovi proizvoda

Zahvaljujući svom jednostavnom, pouzdanom dizajnu, Unique SSV asortiman ventila sa jednim sedištem obezbeđuje dug radni vek, smanjene gubitke proizvoda, veću bezbednost proizvoda i duže vreme trajanja obrade. Nekoliko pokretnih delova smanjuje zahteve u pogledu servisiranja i troškova zaliha. Efikasnije CIP procedure sa smanjenim ciklusima čišćenja i smanjenom upotrebom tečnosti za čišćenje, količinom vode i manjom potrebom za komunalnim uslugama takođe doprinose niskim ukupnim troškovima Unique SSV ventila sa jednim sedištem.

.

Kako radi

Princip rada

Alfa Laval Unique SSV je ventil sa sedištem sa vazdušnim pogonom, koji se može daljinski kontrolisati. Ventil se može konfigurisati kao zaporni ili preklopni ventil sa različitim aktuatorima NO, NC ili dvostepenim za lakši rad kako bi se izbegao visok pritisak i/ili prekomerno punjenje rezervoara.

Asortiman ventila sa jednim sedištem ima nekoliko opcija:

 • Potpuno upravljiv aktuator
 • Aktuator visokog pritiska
 • Zaptivke za vlažne delove od FPM ili NBR materijala
 • TR2 zaptivka utikača od PTFE za posebne primene
 • Uređaji za detekciju i kontrolu ventila, uklj.ThinkTop, ThinkTop Basic i IndiTop
 • Fitinzi u skladu sa zahtevanim standardom
 • Završna obrada spoljne površine 3-A
TR2 plug
Unique house 300 for valve
.

Deo širokog asortimana ventila

Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman ventila namenjenih za upotrebu u industrijama sa visokim higijenskim standardima, uključujući proizvodnju mlečnih proizvoda, hrane, pića,sredstava za ličnu negu, ličnu negu, biotehnologiju i farmaceutske proizvode:

 

Ventili i automatizacija

.
.

Video snimci servisa i održavanja od 360°

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem - aktuator koji se može održavati

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem – zamenite čauru aktuatora

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem – zaptivke na vlažnim delovima proizvoda

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem - zameniti zaptivke navlažene proizvodom

You might also be interested in...

Jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti

Jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti omogućavaju istovremeni protok dva različita proizvoda ili tečnosti kroz isti ventil bez rizika od unakrsne kontaminacije.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360

ThinkTop

ThinkTop pruža informacije u realnom vremenu o radnom statusu ventila 24/7, dok pomaže u poboljšanju proizvodnih performansi i bezbednoj sledljivosti.

ThinkTop valve control unit V50 and V70

LKH

Designed to meet the hygienic requirements of the dairy, food, beverage and personal care industries, LKH centrifugal pumps increase process productivity while providing high efficiency and gentle product handling.

LKH centrifugal pump
.
single seat valves 640x360

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Tehnički članci (eng)

.