Sigurnosni ventili

Alfa Laval sigurnosni ventili održavaju optimalne radne uslove u procesima sa visokim higijenskim standardima, usled nadpritiska, vakuuma ili neprihvatljivih nivoa tečnosti. Minimiziranje rizika od eksplozije i implozije uz smanjenje viška pritiska ili nivoa tečnosti iz cevovoda, posuda ili opreme doprinosi boljoj zaštiti higijenskih procesa u industriji mleka, hrane i pića i pivai. Za uzvrat se dobija viši nivo bezbednosti, manje zastoja u radu i veća dobit.

阿法拉伐安全阀-Alfa Laval safety valve

Obezbedite svoje zaposlene i omogućite im više vremena za rad tako što ćete održavati higijenu u postrojenje za preradu

  • Sprečite povrede kod zaposlenih i oštećenja cevovoda, procesnih sudova i opreme usled vakuuma ili negativnog pritiska i nivoa tečnosti
  • Poboljšajte bezbednost radnika i zaštitite ih nezgoda ili povreda na radnom mestu
  • Smanjite rizik od oštećenja usled eksplozije, implozije ili kolapsa
  • Obezbedite tačnost i pouzdanost poštujući pravila definisana u fabrici prema specifikacijama kupca
  • Obezbedite ekonomične, higijenske sigurnosne ventile koji se lako instaliraju, koriste i čiste

Alfa Laval sigurnosni ventili služe da zaštite vaše zaposlene i obezbedi higijenske uslove za preradu od oštećenja usled viška pritiska i vakuuma. Održavanje odgovarajućeg pritiska u cevovodima, rezervoarima i sistemima na bezbednom nivou ispod projektovane granice ili unutar unapred podešenog opsega pritiska zahteva znanje i iskustvo.

Iskoristite znanje koje poseduje Alfa Laval u pogledu optimizacije pouzdanosti, performansi i bezbednosti vaših procesa i vašeg radnog mesta, uprkos najizazovnijim uslovima rada. Zaštitite svoje higijenske sisteme za obradu od rizika od oštećenja usled:

  • vakuuma koji nastaje kao rezultat hladnog ispiranja nakon toplog čišćenja
  • čišćenje kaustičnim sredstvima u CO2 atmosferi
  • temperaturnih fluktuacija
  • blokade dovoda gasa tokom punjenja ili pražnjenja rezervoara

Ostvarite vrhunsku bezbednost procesa, izvanredne performanse i beskompromisnu ​​čistoću uz pomoć Alfa Laval sigurnosnih ventila.

.

Kako funkcioniše sigurnosni ventil?

Alfa Laval sigurnosni ventili za smanjenje pritiska ili sprečavanje vakuuma se isporučuju sa protivtegovima ili oprugama, zaključani su i otvaraju se na pritisak ili uz pomoć vakuuma, sa ciljme da zadovolje potrebe kupaca ili dizajn rezervoara. Kada pritisak ili vakuum u rezervoaru premaši unapred podešene parametre za otvaranje ventila, ventil oslobađa višak pritiska ili pušta atmosferski vazduh.

 

.

Kompletan pregled                                                                                                                              

 
.
.

Praktični katalog o ventilima

Alfa Laval higijenski ventili za osiguravanje jednosmernog protoka tečnosti kroz procesne linije. U našem praktičnom katalogu opisano je sve što vam je potrebno da pronađete optimalno rešenje za protok tečnosti u vašim procesima. Uz ovaj proizvod nema rizika od unakrsne kontaminacije, proces je bezbednije, na raspolaganju imate više vremena za rad, uštedu troškova i veću produktivnost.

Single seat valve closeup
.

Servis higijenskih ventila

Za kontinuriano održavanje higijene u radnim procesima, produžite životni vek vaših higijenskih ventila. Ukoliko je Alfa Laval vaš servisni partner, imaćete pristup našoj globalnoj servisnoj mreži i stručnjacima kad god vam je potrebno. Oslonite se na naš širok spektar usluga za optimizaciju vaših procesa – u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu.

Service 640x360
.

Unapredite svoje poslovanje. Optimizujte svoje sisteme za rukovanje tečnostima – na održiv način

Neka vaši procesi budu efikasniji i održiviji, a posao cveta, uz postizanje usaglašenosti sa propisima. Sa održivom optimizacijom iz Alfa Laval-a, možete uštedeti do 80% energije, kao i 90% vode i sredstava za čišćenje, uz minimiziranje otpada. To je dobro za ljude. Dobro za planetu. Dobro za profitabilnost.

Sustainable optimizat640
.

Realizujte svoju strategiju održivosti

Ostvarite veću uštedu energije i vode i smanjite emisije iz svojih higijenskih linija za obradu. Naš mesečni bilten, near, donosi priče o tome kako Alfa Laval može da vam pomogne u poboljšanju ekoloških performansi u industriji mlečnih proizvoda, hrane, pića, kućne nege i farmaceutskoj industriji. Ono što je dobro za ljude i planetu dobro je i za vaše poslovanje.

near subscribtion