SB izduvni ventil pod pritiskom

Alfa Laval SB izduvni ventil pod pritiskom je regulacioni ventil koji automatski smanjuje radni pritisak u rezervoarima u pivarama, rezervoarima za hranu, mlečne proizvode i piće kako se pritisak u posudi povećava. Ventil je sastavni deo SCANDI BREW® sistema rezervoara.

scandi-brew-pressure-exhaust-valve-right-side 640x360

Bezbedna, efikasna regulacija pritiska

Lako se integriše u centralni sistem kontrole procesa, ovaj pneumatski ventil obezbeđuje sigurne, pouzdane i higijenske performanse otpuštanjem pritiska u procesnom rezervoaru kada premaši zadati pritisak. Da bi se obezbedila bezbedna regulacija pritiska u svakom trenutku, podešeni pritisak se može lako podesiti ručno ili sa udaljene lokacije koja je povezana sa centralnim kontrolnim sistemom.

Higijenski dizajn koji se lako čisti

Da bi zadovoljio izuzetno visoke nivoe higijene, ovaj regulacioni ventil ima jednostavan, pravilan dizajn. Glatke površine i završne obrade za hranu doprinose vrhunskoj higijeni i čišćenju. Za brzo i efikasno čišćenje, isporučuje se mlaznica za čišćenje za linijsko čišćenje ventila u isto vreme kada se odvija čišćenje na mestu otvora/rekuperacije. Alternativno, dostupan je opcioni CIP dovodni ventil za povezivanje CIP sistema direktno na kućište ventila.

Fleksibilna montaža ventila

Sa fleksibilnim položajima za montažu, ventil se može postaviti direktno na vrh rezervoara, kao deo sistema na vrhu rezervoara ili negde drugde duž cevi sve dok postoji odgovarajuća drenaža iz kućišta ventila.

Prednosti proizvoda

  • Pouzdana kontrola pritiska na vrhu rezervoara
  • Lako se integriše sa SCANDI BREW® sigurnosnim ventilima i gornjim pločama
  • Mogućnost potpunog čišćenja CIP sistemom
  • Lako se integriše u postojeće cevi
  • Mala investicija zbog pojednostavljene instalacije

Kako radi

Konstrukcija

Alfa Laval SB izduvni ventil pod pritiskom se sastoji od tela od nerđajućeg čelika AISI 316L, EPDM zaptivki i fitinga za najlonska creva od 4/6 mm za podešeni pritisak i otvaranje sile. Mlaznica za čišćenje i čep za zatvaranje ulaza za čišćenje na mestu (CIP) se takođe isporučuju s proizvodom. Opciona pneumatska mlaznica za čišćenje dostupna je za zamenu čepa za zatvaranje (pogledajte opcije ispod). Ventil se može koristiti kao sastavni deo SCANDI BREV® rezervoar sistema.

Princip rada

Ventil se pokreće pomoću zadatog pritiska koji se primenjuje na vrh membranskog seta. Regulacija pritiska će biti identična podešenom pritisku. Zadati pritisak se ili smanjuje na potreban pritisak pomoću ručnog preciznog regulatora ili IP pretvarača koji kontroliše PLC.

Kada pritisak rezervoara premaši zadati pritisak, ventil će se otvoriti i otpustiti pritisak kroz bočnu granu ventila za atmosfersko pražnjenje ili sakupljanje. Da bi se obezbedili ispravni uslovi rada, ne bi trebalo da postoji povratni pritisak posle otvora za ventilaciju.

Nakon prinudnog otvaranja ventila pomoću vazdušnog signala donjem delu membranskog seta, ventil se može efikasno očistiti bilo korišćenjem mlaznice za čišćenje za linijsko čišćenje ventila istovremeno sa CIP otvorom za odzračivanje/rekuperacijom mreže ili korišćenjem opcionog CIP dovodnog ventila za povezivanje sistema Cleaning-in-Place (čišćenje na mestu) na kućište ventila.

Opcija

  • CIP dovodni ventil

Poz. 1: Mlaznica za čišćenje

Poz. 2: Čep za zatvaranje

Poz. 3: Opcioni pneumatski CIP ventil za dovod

Poz. 1 i 2 zajedno sa ventilom

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više