Ventili sa dvostrukim zaptivanjem

Alfa Laval ventili sa dvostrukom zaptivkom su isplativi ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti i koji bezbedno upravljaju istovremenim protokom dva različita proizvoda ili tečnosti kroz isti ventil bez rizika od unakrsne kontaminacije. Ovi standardizovani pneumatski ventili sa gornjim opterećenjem su idealni za higijenske primene koje zahtevaju dodatnu bezbednost, detekciju curenja i čišćenje na mestu (CIP).

Alfa Laval SMP

Bezbedni, pouzdani i ekonomični ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti za bezbedno odvajanje dva različita proizvoda

  • Bezbedno izoluje dve procesne tečnosti ili procesnu tečnost i medijum za čišćenje bez rizika od kontaminacije
  • Povećava i bezbednost pri radu i bezbednost proizvoda zahvaljujući dizajnu sa samopražnjenjem
  • Proizvodi proizvode višeg kvaliteta po nižim troškovima koristeći aseptične dvostruke zaptivne ventile za obezbeđivanje vašeg procesa
  • Obezbeđeno više vremena rada preko aktuatora koji se u potpunosti može održavati za preciznu kontrolu ventila
  • Lako održavanje zbog malog broja, ali izdržljivih, pokretnih delova i dizajna sa gornjim opterećenjem koji omogućava lak pristup za rastavljanje

Maksimizirajte bezbednost proizvoda i pouzdanost procesa dok minimizirate troškove i rizike od zagađivača uz pomoć Alfa Laval ventila sa dvostrukim zaptivačem. Rukujte i procesnim i CIP tečnostima u isto vreme sa lakoćom. Odlična alternativa ventilima koji sprečavaju mešanje tečnosti sa dvostrukim sedištem, ovi standardizovani, isplativi dvostruki zaptivni ventili su dizajnirani u higijenskim i aseptičnim modelima i dostupni su u različitim konfiguracijama tela ventila kao zaporni ventili.

.

Kako funkcioniše ventil sa dvostrukom zaptivkom?

Alfa Laval ventili sa dvostrukom zaptivkom se kontrolišu pomoću komprimovanog vazduha sa udaljene lokacije. Ventil je opremljen sa dva pneumatska normalno otvorena (NO) ventila – ventilom za detekciju curenja i CIP ventilom. Čep ventila ima dve zaptivke; prostor između ovih zaptivki formira komoru za curenje pod atmosferskim pritiskom. Ventil za detekciju curenja ispušta bilo kakvo curenje proizvoda u komoru za curenje. Komora za curenje se može očistiti uvođenjem CIP sistema u ventil za detekciju curenja. Dvostruki zaptivni ventili su neosetljivi na vodeni udar u liniji proizvoda iznad čepa.

 

.

Kompletan pregled                                                                                                                              

 
.
.

Praktični katalog o ventilima

Alfa Laval higijenski ventili za osiguravanje jednosmernog protoka tečnosti kroz procesne linije. U našem praktičnom katalogu opisano je sve što vam je potrebno da pronađete optimalno rešenje za protok tečnosti u vašim procesima. Uz ovaj proizvod nema rizika od unakrsne kontaminacije, proces je bezbednije, na raspolaganju imate više vremena za rad, uštedu troškova i veću produktivnost.

Single seat valve closeup
.

Servis higijenskih ventila

Za kontinuriano održavanje higijene u radnim procesima, produžite životni vek vaših higijenskih ventila. Ukoliko je Alfa Laval vaš servisni partner, imaćete pristup našoj globalnoj servisnoj mreži i stručnjacima kad god vam je potrebno. Oslonite se na naš širok spektar usluga za optimizaciju vaših procesa – u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu.

Service 640x360
.

Unapredite svoje poslovanje. Optimizujte svoje sisteme za rukovanje tečnostima – na održiv način

Neka vaši procesi budu efikasniji i održiviji, a posao cveta, uz postizanje usaglašenosti sa propisima. Sa održivom optimizacijom iz Alfa Laval-a, možete uštedeti do 80% energije, kao i 90% vode i sredstava za čišćenje, uz minimiziranje otpada. To je dobro za ljude. Dobro za planetu. Dobro za profitabilnost.

Sustainable optimizat640
.

Realizujte svoju strategiju održivosti

Ostvarite veću uštedu energije i vode i smanjite emisije iz svojih higijenskih linija za obradu. Naš mesečni bilten, near, donosi priče o tome kako Alfa Laval može da vam pomogne u poboljšanju ekoloških performansi u industriji mlečnih proizvoda, hrane, pića, kućne nege i farmaceutskoj industriji. Ono što je dobro za ljude i planetu dobro je i za vaše poslovanje.

near-subscribtion