Tretman hrane

Proizvođači hrane, proizvoda na bazi soje, ulja i mesa računaju da će prerađivačka tehnologija Alfa Lavala nastaviti da osluškuje njihova tržišta. Koja god primena hrane da je u pitanju, naša prehrambeno-procesna oprema, moduli i kompletne procesne linije omogućavaju pružanje proizvoda korisnicima po konkurentnim cenama – uz zadržavanje najviših nivoa higijene i željenog kvaliteta ukusa.

Food processing 640x360

Na tragu inovativnih rešenja i prehrambeno-prerađivačke industrije

Postizanje željenog ukusa, stabilnog roka trajanja i besprekornih nivoa higijene zahteva strogu kontrolu tajminga i temperatura procesa, kao i pažljivo birane sirove sastojke i materijale i njihove tačne količine.

Uspeh počinje kada shvatite kako da na najbolji način iskoristite svaki sastojak i sirovinu – od praha do lepljivih šećera, viskoznih tečnosti do sastojaka osetljivih na smicanje ili toplotu, kao što su pojačivači ukusa i začini. Precizno rukovanje, doziranje i mešanje sastojaka u tom slučaju smanjuje troškove proizvodnje kroz minimiziranje prosipanja i otpada.

Rešenja kompanije Alfa Laval obezbeđuju higijensku proizvodnju kao i efikasno, delotvorno čišćenje na licu mesta (CIP) opreme i procesnih linija – u potpunosti poštujući najstrožije regulatorne standarde za higijenske primene.

Jednako važno, Alfa Laval vam omogućuje:

  • Povećanje produktivnosti i održavanje dugih vremena rada, kroz visoku dostupnost i nivoe korisnog rada
  • Smanjenje nivoa gubitaka sastojaka i proizvoda kroz bolje iskorišćenje vaših sirovina

Smanjenje potrošnje komunalija, kao što su energija i voda, i reciklažu otpada. Na primer, naši membranski filteri vam omogućuju zero discharge tehnologiju. A pomoću prave Alfa Laval pumpe za vaše posebne procesne parametre možete smanjiti potrošnju energije čak za 50%

Tehnički članci (eng)

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više