SB regulator pritiska u rezervoaru

Alfa Laval SB regulator pritiska u rezervoaru održava i reguliše gornji pritisak na rezervoarima pod pritiskom tokom punjenja, obrade i pražnjenja. Obično se povezuje direktno na cev za gas/CIP koja vodi do vrha rezervoara ili je ugrađena u ploču za protok. Regulator se može integrisati sa SCANDI BREW® sistemom rezervoara.

sb-tank-pressure-regulator-front 640x360

Sigurna kontrola pritiska na vrhu rezervoara

Održavanje radnog pritiska na vrhu rezervoara je od ključne važnosti. Regulator pritiska u rezervoaru obezbeđuje da je pritisak u parnom prostoru procesnog rezervoara uvek na optimalnoj podešenoj vrednosti. Ovo obezbeđuje sigurnost i efikasnost vaših procesa i štiti integritet proizvoda.

Modularni higijenski dizajn

Sve komponente regulatora pritiska su izrađene od visokokvalitetnih higijenskih materijala koji ispunjavaju stroge standarde za preradu hrane i pića. Modularni dizajn obezbeđuje fleksibilnost za ispunjavanje većine zahteva za instalaciju. Higijena je obezbeđena upotrebom CIP adaptera kako bi se obezbedila potpuna mogućnost čišćenja.

Prednosti proizvoda

 • Konstantan pritisak na vrhu rezervoara tokom punjenja, obrade i pražnjenja
 • Pouzdano podešavanje radnog pritiska
 • Mogućnost potpunog čišćenja CIP sistemom

Kako radi

Konstrukcija

Regulator pritiska rezervoara se sastoji od jedinice sa jednim ventilom koja sadrži izduvni ventil pritiska, ventil za dovod pritiska i priključak za manometar. Regulator pritiska se može isporučiti sa ventilom sa različitim verzijama opruge/regulacione jedinice:

 • Fiksno podešavanje (samo jedan pritisak)
 • Promenljivo podešavanje
 • Pneumatski aktuator

Regulator se može integrisati sa SCANDI BREW® sistemom rezervoara.

Princip rada

Jedinica ventila se isporučuje ili sa fiksnom postavkom ili sa promenljivom postavkom, koja prilagođava pritisak rasterećenja potrebnom radnom pritisku u rezervoaru. Kada pritisak na vrhu rezervoara premaši unapred podešeni pritisak, regulator ispušta gas kroz otvor za ventilaciju ili za atmosfersko pražnjenje ili za sakupljanje. Ako se pritisak na vrhu rezervoara smanji, gas se dovodi preko priključka za dovod gasa na dnu.

Čišćenje na mestu (CIP)

Regulator pritiska rezervoara zahteva čišćenje između svake serije. Ugrađen je u CIP proceduru rezervoara pomoću opcionog CIP adaptera. Pre čišćenja, CIP adapter se montira na regulator pritiska; prinudno otvara ventil za dovod gasa i ventil za smanjenje pritiska i omogućava njihovo potpuno čišćenje. Tokom CIP procedure, sve funkcije su blokirane. Pogledajte šematski crtež regulatora.

Opcije

  • CIP adapter (T-komad i savijanje od 180°)
  • Manometar
  • Zaštitni ventil za manometar kada CIP pritisak prelazi opseg za manometar
  • Nosači za montažu
  • Otvarač na silu
  • Montažni nosač na poleđini bloka ventila
single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više