Unique Mixproof

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti omogućavaju istovremeni protok dva proizvoda ili tečnosti kroz isti ventil bez rizika od unakrsne kontaminacije. Njihov izuzetan rad bez curenja u skladu je sa većinom higijenskih standarda.

Unique Mixproof Valve

Bezbedno i efikasno upravljanje protokom

 • Dugotrajan rad bez curenja i minimalan rizik od kontaminacije proizvoda zahvaljujući vrhunskom dizajnu sa dvostrukim sedištima
 • Bezbedan i higijenski rad sa dodatnom zaštitom dvostrukih zaptivki
 • Lako i brzo održavanje zahvaljujući vrhunskom dizajnu
 • Lakoća rada – nema podesivih komponenti, aktuator koji je lak za održavanje i ugrađena detekcija curenja na svim zaptivkama
 • Isplativo – jedan Unique ventil koji sprečava mešanje tečnosti često može da zameni dva ili više drugih tipova ventila

Modularni koncept ovih zapornih ventila omogućava vam da ih prilagodite vašim specifičnim zahtevima i plaćate samo za karakteristike i mogućnosti koje su vam potrebne. Ostvarujete punu korist od Unique ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti tako što ćete ih kombinovati sa Alfa Laval ThinkTop v70 senzorskim i kontrolnim jedinicama.

Isplativ ventil koji sprečava mešanje tečnosti

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti imaju dva nezavisna čepa, što znači da jedan Unique ventil koji sprečava mešanje tečnosti često može da zameni dva ili više ventila drugih tipova.

Izuzetan rad bez curenja

Najsavremeniji dizajn dvostrukog sedišta obezbeđuje dugotrajan rad bez curenja čime se minimizira rizik od kontaminacije proizvoda. Upotreba dvostrukih zaptivki pruža dodatnu zaštitu kako bi se obezbedio bezbedan i higijenski rad.

Lak ventil za održavanje i čišćenje

Jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti imaju dizajn sa gornjim opterećenjem, što održavanje čini brzim i lakim. Takođe nema podesivih komponenti, poseduje aktuator koji je lak za održavanje i ugrađenu detekciju curenja na svim zaptivkama. Jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti ispunjavaju većinu higijenskih standarda i mogu se isporučiti sa opcionim SpiralClean sistemom za čišćenje.

Grupe ventila – prilagođena rešenja za protok

Specijalizovani smo za obezbeđivanje unapred izgrađenih klastera ventila prilagođenih specifičnim, individualnim zahtevima.

Naša stručnost vam pomaže da vam obezbedimo najefikasnije upravljanje protokom, koristeći što je moguće manje komponenti i efikasno rešavanje ključnih pitanja koja uključuju termički ciklus, mogućnost čišćenja, drenažu i kontrolu protoka.

Alfa Laval klaster ventila se može isporučiti unapred montiran i prethodno testiran, kao i potpuno ožičen i sa svim potrebnim pneumatskim cevima, razvodnim kutijama i kontrolnim panelima unapred povezanim. To znači da čak i složene instalacije možete povezati u najbržem mogućem roku, štedeći vreme i izbegavajući gubitak prihoda povezan sa rešavanjem problema na licu mesta i zastojima.

Za više informacija pogledajte Dokumentaciju i Vodič za odabir iznad.

Za isplative alternative asortimanu jedinstvenih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti, Alfa Laval takođe nudi standardne SMP ventile koji sprečavaju mešanje tečnosti.  

Ostvarujete punu prednost korišćenja jedinstvenih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti tako što ćete ih kombinovati sa Alfa Laval ThinkTop i ThinkTop Basic ventilskim senzorskim i kontrolnim jedinicama.

 

Asortiman jedinstvenih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti

Koncept jedinstvenog Alfa Laval ventila koji sprečava mešanje tečnosti obezbeđuje modularna rešenja koja možete lako da prilagodite svojim specifičnim zahtevima. To znači da plaćate samo za tačne karakteristike i mogućnosti koje su vam zaista potrebne. Da bi se izbor olakšao, dostupna je serija Unique ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti.

 

Unique Mixproof UltraPure

Unique Mixproof UltraPure w ThinkTop V70 50x89.jpg Unique Mixproof UltraPure ventil je razvijen i dizajniran da zadovolji stroge zahteve biotehnološke i farmaceutske industrije. Ovo rešenje ventila obezbeđuje veći stepen fleksibilnosti postrojenja što rezultira optimizovanom efikasnošću postrojenja bez ugrožavanja bezbednosti proizvoda. Kupci imaju nekoliko opcija koje odgovaraju individualnim potrebama; na primer, nerđajuća legura za poboljšanje otpornosti na koroziju. Kao i sva naša UltraPure oprema, Unique Mixproof UltraPure se isporučuje sa Alfa Laval Q-doc paketom dokumentacije.

 Unique Mixproof Basic

Unique Mixproof Basic w V50_72x89.jpg Unique Basic ima osnovne komponente koje obezbeđuju značajnu bezbednost i detekciju curenja. Poseduje aktuator bez podizanja sedišta i nebalansiranih čepova.

Unique Mixproof SeatClean

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70_72x89.jpg Unique SeatClean je izbor za standardne instalacije koje upravljaju proizvodima sa čvrstim materijama. Podizanje sedišta tokom normalnih procedura čišćenja čisti čepove i sedišta. Balansirani donji čep eliminiše rizik od mešanja proizvoda usled udara pritiska ili kada je pritisak u cevi visok.

Unique Mixproof HighClean

Unique_Mixproof_High_Clean_w_ThinkTop_V50_72x89.jpg Unique HighClean zadovoljava vaše potrebe obrade kada raditesa lepljivim proizvodima. SpiralClean obezbeđuje temeljno čišćenje vretena, gornjih i donjih čepova i u komori za curenje. Sa balansiranim gornjim i donjim čepom, konfiguracija ovog ventila štiti od uticaja visokog pritiska i vodenog udara.

Unique Mixproof UltraClean

Unique_Mixproof_Ultra_Clean_w_ThinkTop_V70_72x89.jpg Unique UltraClean ispunjava najviše zahteve za higijensku obradu lepljivih proizvoda, proizvoda sa visokim sadržajem čvrstih materija ili primena koje zahtevaju uslove koji su bliski aseptičnim. Poseduje aktuator sa integrisanim podizanjem sedišta, balansirane gornje i donje čepove i SpiralClean.

Kako radi

.

Konstrukcija

Jedinstveni koncept ventila koji sprečava mešanje tečnosti zasnovan je na nizu osnovnih komponenti, uključujući telo ventila, čep ventila, aktuator i opcije za čišćenje i dodatke koji podržavaju širok spektar primena. Koristeći ove komponente, možete napraviti jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti koji odgovara vašim tačnim zahtevima procesa.

Da bi se olakšalo održavanje, Unique Mixproof ventil takođe ima otvore za detekciju curenja koji unapred obaveštavaju o habanju ili oštećenju statičkih o-prstenova. Rukovaoci mogu vizuelno da pregledaju ventil u bilo kom trenutku bez potrebe da ga rastavljaju. Unique Mixproof prošireni prikaz w ThinkTop V70.png
Unique Mixproof exploded view w ThinkTop V70.png

Princip rada

Alfa Laval Unique ventil protiv mešanja je normalno zatvoreni (NC) ventil koji se kontroliše sa udaljene lokacije pomoću komprimovanog vazduha.

Za razdvajanje dve tečnosti, ventil ima dve nezavisne zaptivke. Prostor između dve zaptivke čini komoru za atmosfersko curenje. U retkim slučajevima slučajnog curenja proizvoda, proizvod teče u komoru za curenje i ispušta se kroz otvor za curenje.

Kada je ventil otvoren, komora za curenje je zatvorena. Proizvod tada može da teče sa jedne linije na drugu bez curenja. Ventil se lako može očistiti i zaštititi od uticaja vodenog udara u skladu sa specifičnim zahtevima procesa i konfiguracijom ventila. (Nema izlivanja proizvoda tokom rada ventila).

SpiralClean sistem

Alfa Laval nudi svoj eksterno povezani CIP sistem "SpiralClean". Ovaj sistem obezbeđuje higijenski rad u zahtevnim primenama gde čišćenje Unique Mixproof-a pomoću funkcije podizanja sedišta i guranja sedišta nije dovoljno. SpiralClean sistem se može dodati za čišćenje gornjih i donjih čepova i za ispiranje komore za curenje ventila. Koristeći manje tečnosti za čišćenje, pomoćnih sredstava i vremena, SpiralClean čisti temeljnije i efikasnije od konvencionalnih eksterno povezanih CIP uređaja.

Još jedna velika prednost: SpiralClean omogućava da jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti radi u aseptičnim uslovima, stvarajući parnu barijeru u atmosferi nakon primene pare na CIP cevi.Unique-Mixproof-spiral-clean-640k360.png
unique-mixproof-spiral-clean-640x360.png

Opcije

  • 3-A verzija dostupna na zahtev
  • Zaptivke navlažene proizvodom HNBR, NBR ili FPM
  • Muški delovi ili stezaljke u skladu sa zahtevanim standardom
  • Kontrola i indikacija: ThinkTop V70
  • Indikacija za detekciju podizanja gornjeg sedišta
.

Video snimci servisa i održavanja od 360°

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite aksijalnu zaptivku

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite radijalnu zaptivku

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite zaptivke navlažene proizvodom

.

Smanjite troškove tečnosti Clean-in-Place za 90% uz optimizovan proces čišćenja ventila

Da li ste zainteresovani da smanjite potrošnju CIP tečnosti? U ovom članku saznajte više o tome kako možete postići značajnu uštedu vode tokom procesa čišćenja ventila – bez ugrožavanja higijene i bezbednosti proizvoda.

fluid-intelligent-valve 640X360

Takođe biste mogli biti zainteresovani za...

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)