Unique SSV aseptični ventil

Alfa Laval Unique SSV aseptični ventil za sterilne procese. Jednodelna membrana poseduje hermetički zaklon od atmosferskih uticaja, obezbeđujući potpunu zaštitu tokom procesa. Posebna membrana obezbeđuje modularnost jer se može koristiti uz široki spektar jedinstvenih SSV konfiguracija – uključujući standardne, tangencijalne, dvostepene, ručne i izlazne ventile rezervoara.

阿法拉伐Unique SSV无菌阀-Alfa Laval Unique SSV Aseptic Valve

Pouzdan i fleksibilan ventil sa jednim sedištem

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem (SSV) su robusni i pouzdani pneumatski ventili sa sedištem koje je takođe izuzetno pouzdano i namenjeno za različite namene.

Modularnost pruža jeftine i beskrajne mogućnosti za namenske ventile sa sedištem koji ispunjavaju visoke standarde higijene i aseptičke kompatibilnosti. Uz mogućnost konfiguracije tela ventila SSV, utikača i aktuatora kako bi se zadovoljili praktično svi zahtevi.

U našem vodiču prikazane su ilustracije različitih kombinacija, karakteristika i tipova u asortimanu Unique SSV ventilia.

Vrhunska sigurnost procesa ventila

Unique SSV asortiman ventila sa jednim sedištem je izrađen na proverenoj modularnoj platformi na kojoj je izrađeno više od milion ventila širom sveta. Telo ventila, presovano jednim diskom od nerđajućeg čelika, je izuzetne čvrstoće i izdržljivosti, čime se obezbeđuje sigurnost proizvodnje. Poboljšane performanse aktuatora čine rad bezbednim i efikasnim.

Izuzetna higijena ventila

Asortiman Unique SSV ventila je dizajniran da obezbedi odličnu higijenu i mogućnost čišćenja. Sa završnom obradom površine od Ra ≤ 0,8 mm, glatko telo ventila bez zavarivanja eliminiše pukotine u kojima mogu nastati bakterije. Dizajn utikača poboljšava mogućnosti čišćenja na mestu (CIP), dok dvostruka zaptivka minimizira svaki rizik od unakrsne kontaminacije.

Ventili sa jednim sedištem ispunjavaju većinu higijenskih standarda u industriji mleka i mlečnih proizvoda, hrane i pića, i proizvoda za ličnu negu. Jedinstveni asortiman SSV ventila ima EHEDG sertifikat i nosi 3-A oznaku za sanitarnu ispravnost. Asortiman Alfa Laval ventila je u potpunosti izrađen u skladu sa EU Uredbom o materijalima i predmetima koji dolaze u kontakt s hranom 1935/2004.

Za više informacija pogledajte Dokumentaciju.

Veća izdržljivost ventila

Da bi se obezbedio visok kvalitet zaptivanja, ovaj asortiman ventila sa jednim sedištem ima definisanu kompresiju O-prstenova sa kontaktom metal-metal između čepa i sedišta. Ovo značajno smanjuje habanje i produžava radni vek ventila. Standardni Unique SSV ventil sa jednim sedište, se isporučuje sa polu-održivim aktuatorom koji ima petogodišnju garanciju.

Niski ukupni troškovi proizvoda

Zahvaljujući svom jednostavnom, pouzdanom dizajnu, Unique SSV asortiman ventila sa jednim sedištem obezbeđuje dug radni vek, smanjene gubitke proizvoda, veću bezbednost proizvoda i duže vreme trajanja obrade. Nekoliko pokretnih delova smanjuje zahteve u pogledu servisiranja i troškova zaliha. Efikasnije CIP procedure sa smanjenim ciklusima čišćenja i smanjenom upotrebom tečnosti za čišćenje, količinom vode i manjom potrebom za komunalnim uslugama takođe doprinose niskim ukupnim troškovima Unique SSV ventila sa jednim sedištem.

Dizajn

Asortiman Alfa Laval Unique SSV ventila sadrži jedan, dva ili tri tela ventila, utikač, zaptivke, aktuator i stezni prsten.

 

Prednosti ovog proizvoda

  • Robusni i pouzdani pneumatski ventili sa sedištem
  • Ekonomičnost
  • Vrhunska sigurnost procesa

Kako radi

Princip rada

Alfa Laval Unique SSV je ventil sa sedištem sa vazdušnim pogonom kojim se daljinski upravlja pomoću komprimovanog vazduha. Ventil generalno ima dva radna otvora za dovod vazduha i za dovod procesnog vazduha; za preklopne ventile potreban je treći priključak.

             Unique SSV                      Unique SSV

       aseptični zaporni ventil      aseptični preklopni ventil

Unique SSV aseptični ventil s jednim sedištem 

Potpuno modularan tip ventila Unique SSV, poznatog dizajna, aseptični ventil sa jednim sedištem je opremljen hermetičkom membranom koja obezbeđuje prave aseptične uslove tokom rada. Obezbeđuje hermetički zaklon od atmosferski uticaja i pruža potpunu zaštitu od dejstva mikroorganizama.

Sa „sendvič konstrukcijom“ od PTFE-a na strani proizvoda, EPDM-om i mrežicom za primenu, aseptična membrana je optimizovana da garantuje pouzdane performanse i dug životni vek. U otvorenom položaju, pored jednodelne membrane nalazi se i mehanički ventil kako bi se smanjilo habanje i povećala izdržljivost.

Jedinstveni SSV aseptični ventil je dostupan u pneumatskoj i ručnoj konfiguraciji.

Opcije

  • Aktuator kojim se može upravljati
  • Aktuator visokog pritiska
  • Zaptivke za vlažne delove od HNBR ili FPM materijala
  • Uređaji za detekciju i kontrolu ventila, uključujući ThinkTop, ThinkTop Basic i IndiTop
  • Fitinzi u skladu sa standardom
  • Završna obrada spoljne površine 3-A

Video snimci servisa i održavanja od 360°

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem - aktuator koji se može održavati

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem – zamenite čauru aktuatora

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem – zaptivke na vlažnim delovima proizvoda

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem - zameniti zaptivke navlažene proizvodom

.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

single seat valves 640x360

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više