Unique Mixproof 3-Body

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti sa 3 tela omogućavaju istovremeni protok dva različita proizvoda ili tečnosti kroz isti ventil bez rizika od unakrsne kontaminacije. Ventil je takođe opremljen funkcijom promene.

Unique Mixproof 3-Body w sensor and ThinkTop V70 640x360

Isplativ, bezbedan rad bez curenja

  • Rad bez curenja
  • Pojednostavljeno održavanje
  • Visok nivo higijene
  • Izvanredan nivo bezbednosti
  • Zasnovan na dokazanoj platformi

Unique ventil sa 3 tela koji sprečava mešanje tečnosti obezbeđuje optimalan tok procesa, izvanrednu higijenu, maksimalno vreme rada i niske ukupne troškove vlasništva. Njegov modularni dizajn sa tri tela obezbeđuje pouzdano rukovanje tečnostima i bezbednost, što ga čini savršenim za upotrebu kao preklopni ventil za higijenske primene. Ovo dovodi do značajnih ušteda i povećanja efikasnosti.

Isplativ ventil koji sprečava mešanje tečnosti

Ostvarite izuzetne rezultate i uštedite novac. Zamenite dva ili više ventila drugih tipova jednim Alfa Laval Unique ventilom sa 3 tela koji sprečava mešanje tečnosti. Dva nezavisna čepa i potpuno izbalansiran dizajn omogućavaju da dva različita fluida prođu kroz isti ventil bez rizika od unakrsne kontaminacije čak i u slučaju udara pritiska.

Izuzetan rad bez curenja

Uživajte u dugotrajnom radu bez prolivanja. Da bi se obezbedio bezbedan i higijenski rad, dizajn sa dvostrukim sedištem izbegava unakrsnu kontaminaciju, dok dvostruke zaptivke obezbeđuju dodatnu zaštitu.

Lako se čisti i održava

Održavanje i čišćenje su brzi i laki zahvaljujući dizajnu sa gornjim opterećenjem, bez podesivih komponenti, aktuatoru koji je lak za održavanje i ugrađenoj detekciji curenja na svim zaptivkama. Jedinstveni ventili sa 3 tela koji sprečavaju mešanje tečnosti uvek su opremljeni funkcijom podizanja sedišta i guranja sedišta, pa stoga ispunjavaju stroge higijenske standarde.

Laka konfiguracija i nadogradnja

Optimizujte svoj higijenski proces tako što ćete prilagoditi Alfa Laval Unique ventil sa 3 tela koji sprečava mešanje tečnosti na način da odgovara vašim potrebama. Njegov modularni dizajn takođe olakšava primenu ventila sa duplim sedištem kad god je potrebno da se promeni vaš proces, a istovremeno obezbeđuje efikasnu, higijensku i kontinuiranu proizvodnju.

Ostvarujete sve prednosti korišćenja Unique ventila koji sprečava mešanje tečnosti tako što ćete ih kombinovati sa Alfa Laval ThinkTop i ThinkTop Basic ventilskim senzorskim i kontrolnim jedinicama.

Kako radi

.

Konstrukcija

Koncept ventila Alfa Laval Unique koji sprečava mešanje tečnosti zasnovan je na nizu osnovnih komponenti, uključujući telo ventila, čep ventila, aktuator i opcije za čišćenje i dodatke koji podržavaju širok spektar primena. Koristeći ove komponente, možete napraviti jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti koji odgovara vašim tačnim zahtevima procesa.

Da bi se olakšalo održavanje, Alfa Laval Unique ventil sa 3 tela koji sprečava mešanje tečnosti takođe ima otvore za detekciju curenja koji unapred obaveštavaju o habanju ili oštećenju statičkih o-prstenova. Operateri mogu vizuelno da pregledaju ventil u bilo kom trenutku bez potrebe da ga rastavljaju.

Princip rada

Alfa Laval Unique ventil koji sprečava mešanje tečnosti sa 3 tela ima normalno zatvoreno (NC) sedište otporno na mešanje i normalno otvoreno (NO) jedno sedište. Ventil se kontroliše sa udaljene lokacije pomoću komprimovanog vazduha.

Za razdvajanje dve tečnosti, ventil ima dve nezavisne zaptivke. Prostor između dve zaptivke čini komoru za atmosfersko curenje. U retkim slučajevima slučajnog curenja proizvoda, proizvod teče u komoru za curenje i ispušta se kroz otvor za curenje.

Kada je ventil otvoren, komora za curenje je zatvorena. Proizvod tada može da teče iz gornjeg dela tela u srednji deo tela bez curenja.

Kada je ventil zatvoren, otvor za curenje je otvoren. Proizvod tada može da teče iz donjeg dela tela u srednji deo tela bez curenja.

Ventil se može lako očistiti i zaštititi od uticaja vodenog udara u skladu sa specifičnim zahtevima procesa i konfiguracijom ventila. (Nema izlivanja proizvoda tokom rada ventila).

SpiralClean sistem

Da bi obezbedio higijensko radno stanje svog jedinstvenog asortimana ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti, Alfa Laval nudi svoj SpiralClean sistem za čišćenje spoljašnjosti gornjih i donjih balansera ventila. Alfa Laval SpiralClean koristi manje sredstava za čišćenje i manje vremena; preporučuje se za upotrebu u procesima sa visokim sadržajem suve materije. Svi eksterni CIP uređaji za jedinstvene ventile koji sprečavaju mešanje tečnosti uključuju SpiralClean dizajn kao standard.

Još jedna velika prednost: SpiralClean omogućava jedinstvenom ventilu koji sprečava mešanje tečnosti da produži rok trajanja proizvoda.

.

Takođe biste mogli biti zainteresovani za...

Unique SSV

Čvrsti, pouzdani i svestrani pneumatski ventili s jednim sedištem dizajnirani za neprekidnu proizvodnju u širokom spektru higijenski ključnih primena.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360

ThinkTop

ThinkTop pruža informacije u realnom vremenu o radnom statusu ventila 24/7, dok pomaže u poboljšanju proizvodnih performansi i bezbednoj sledljivosti.

ThinkTop valve control unit V50 and V70

Jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti

Jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti omogućavaju istovremeni protok dva različita proizvoda ili tečnosti kroz isti ventil bez rizika od unakrsne kontaminacije.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

single seat valves 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)

.