Unique Mixproof za horizontalne rezervoare

Jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti za horizontalni rezervoar specijalno dizajniran za horizontalnu montažu direktno na zid rezervoara. Poboljšava čistoću horizontalnih priključaka rezervoara i obezbeđuje da nijedna oblast ulaza ili izlaza rezervoara ne ostane neočišćena.

Unique Mixproof Horizontal Tank w ThinkTop V70 640x360

Vrhunski ventil koji sprečava mešanje tečnosti za horizontalnu montažu

Zasnovan na dobro dokazanom i izuzetno raznovrsnom principu Unique Mixproof ventila, ovaj horizontalni ventil koji sprečava mešanje tečnosti rezervoara ima mnogo istih komponenti, kao što su aktuator, jaram i zaptivke, a samim tim i iste rezervne delove. Ovo pruža prednosti lakog servisiranja i niske ukupne cene vlasništva.

Alfa Laval Unique ventil za horizontalni rezervoar koji sprečava mešanje tečnosti, može se opremiti bilo kojim nivoom senzora i kontrole. Standardno se isporučuje sa podignutim sedištem, što omogućava rukovanje sa dva različita proizvoda u isto vreme, ili bezbedno rukovanje jednim proizvodom dok se operacije čišćenja sedišta odvijaju u drugom delu ventila – sve bez ikakvog rizika od unakrsne kontaminacije. Dvostruki tangencijalni dizajn tela ventila obezbeđuje potpunu drenažu, posebno kada je ventil montiran na dnu rezervoara sa ravnim dnom.

Izuzetan rad bez curenja

Najsavremeniji dizajn dvostrukog sedišta obezbeđuje dugotrajan rad bez curenja čime se minimizira rizik od kontaminacije proizvoda. Upotreba dvostrukih zaptivki pruža dodatnu zaštitu kako bi se obezbedio bezbedan i higijenski rad.

Ventil za lako održavanje i čišćenje

Jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti imaju dizajn sa gornjim opterećenjem, što održavanje čini brzim i lakim. Takođe nema podesivih komponenti, postoji aktuator koji je lak za održavanje i ugrađenu detekciju curenja na svim zaptivkama. Jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti ispunjavaju većinu higijenskih standarda i mogu se isporučiti sa opcionim SpiralClean sistemom za čišćenje.

Ostvarujete punu korist od korišćenja jedinstvenih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti tako što ćete ih kombinovati sa Alfa Laval ThinkTop i ThinkTop Basic ventilskim senzorskim i kontrolnim jedinicama.

Grupe ventila – prilagođena rešenja za protok

Specijalizovani smo za obezbeđivanje unapred izgrađenih grupa ventila prilagođenih specifičnim, individualnim zahtevima.
Naša stručnost vam pomaže da vam obezbedimo najefikasnije upravljanje protokom, koristeći što je moguće manje komponenti i efikasno rešavanje ključnih pitanja koja uključuju termički ciklus, mogućnost čišćenja, drenažu i kontrolu protoka.
Alfa Laval grupa ventila se može isporučiti unapred montirana i prethodno testirana, kao i potpuno ožičena i sa svim potrebnim pneumatskim cevima, razvodnim kutijama i kontrolnim panelima unapred povezanim.
To znači da čak i složene instalacije možete povezati na najbrži mogući način, štedeći vreme i izbegavajući gubitak zarade povezan sa rešavanjem problema na licu mesta i zastojima.

Za više informacija pogledajte Dokumentaciju i Vodič za izbor.

Za isplative alternative asortimanu jedinstvenih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti, Alfa Laval takođe nudi standardne SMP ventile koji sprečavaju mešanje tečnosti.

Prednosti proizvoda

 • Isplativo
 • Bezbedan i higijenski rad
 • Lako se održava i čisti

Kako radi

Konstrukcija

Jedinstveni koncept ventila koji sprečava mešanje tečnosti zasnovan je na nizu osnovnih komponenti, uključujući telo ventila, čep ventila, aktuator i opcije za čišćenje i dodatke koji podržavaju širok spektar primena. Koristeći ove komponente, možete napraviti jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti koji odgovara vašim tačnim zahtevima procesa.

Da bi se olakšalo održavanje, Unique Mixproof ventil takođe ima otvore za detekciju curenja koji unapred obaveštavaju o habanju ili oštećenju statičkih o-prstenova. Rukovaoci mogu vizuelno da pregledaju ventil u bilo kom trenutku bez potrebe da ga rastavljaju.

Princip rada

Alfa Laval Unique ventil protiv mešanja je normalno zatvoreni (NC) ventil koji se kontroliše sa udaljene lokacije pomoću komprimovanog vazduha.

Za razdvajanje dve tečnosti, ventil ima dve nezavisne zaptivke. Prostor između dve zaptivke čini komoru za atmosfersko curenje. U retkim slučajevima slučajnog curenja proizvoda, proizvod teče u komoru za curenje i ispušta se kroz otvor za curenje.

Kada je ventil otvoren, komora za curenje je zatvorena. Proizvod tada može da teče sa jedne linije na drugu bez curenja. Ventil se lako može očistiti i zaštititi od uticaja vodenog udara u skladu sa specifičnim zahtevima procesa i konfiguracijom ventila. (Nema izlivanja proizvoda tokom rada ventila).

 

SpiralClean sistem

Da bi obezbedila higijensko radno stanje svog jedinstvenog asortimana ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti, Alfa Laval nudi svoj SpiralClean sistem za čišćenje gornjih i donjih balansiranih čepova i komore za curenje ventila. Koristeći manje tečnosti za čišćenje, pomoćnih sredstava i vremena, SpiralClean čisti temeljnije i efikasnije od konvencionalnih uređaja za čišćenje. Svi eksterni CIP sistemi za jedinstvene ventile otporne na mešanje uključuju SpiralClean dizajn kao standard.

Još jedna velika prednost: SpiralClean omogućava jedinstvenom ventilu koji sprečava mešanje tečnosti da radi u aseptičnim uslovima, stvarajući parnu barijeru u atmosferi nakon nanošenja pare na CIP cevi.

Jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti za horizontalni rezervoar

Unique Mixproof HT ventil pruža vrhunsko rešenje kada nema CIP pritiska ili protoka sa strane rezervoara za čišćenje sedišta i čepa. Ventil se samočisti zahvaljujući dvema mlaznicama za čišćenje na mestu (CIP). Prva mlaznica je dizajnirana posebno za čišćenje čepa. Ova mlaznica sa dvostrukim dejstvom projektuje rastvor za čišćenje kroz priključak rezervoara, obezbeđujući potpuno čišćenje kontaktnih površina sedišta, kao i oblasti senke otvora rezervoara.

Druga je rotirajuća CIP mlaznica ugrađena u jedinicu za optimalno čišćenje pune komore za curenje. Dizajn kućišta jednog ventila čini ga pogodnim za zavarivanje direktno na rezervoar ili za povezivanje preko Tri-stezaljke.

Modeli od 4” i 6” imaju otvor od 45 mm, koji omogućava prolaz veoma velikih čestica ili efikasno rukovanje tečnostima visokog viskoziteta.

Opcije

  • 3-A verzija dostupna na zahtev
  • Zaptivke navlažene proizvodom HNBR, NBR ili FPM
  • Muški delovi ili stezaljke u skladu sa zahtevanim standardom
  • Kontrola i indikacija: ThinkTop ili ThinkTop Basic
  • Indikacija za detekciju podizanja gornjeg sedišta

Video snimci servisa i održavanja od 360°

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite aksijalnu zaptivku

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite zaptivke navlažene proizvodom

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite radijalnu zaptivku

.

Unique ventil koji sprečava mešanje tečnosti za horizontalni rezervoar (ulazni) je specijalno dizajniran za horizontalnu montažu direktno na zid rezervoara.

Unique ventil koji sprečava mešanje tečnosti za horizontalni rezervoar (izazni) je specijalno dizajniran za horizontalnu montažu direktno na zid rezervoara.

Matrica ventila - primer matrice ventila sa pet rezervoara

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više