Unique Mixproof za odvod iz rezervoara

Iste osnovne prednosti kao i jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti, ali posebno dizajnirani za montažu direktno na zid rezervoara na ulazima i izlazima. Za primene na ulazu i izlazu rezervoara, jedinstveni izlazni ventil rezervoara koji sprečava mešanje tečnosti (TO) nudi potpunu drenažu i omogućava čišćenje sve do rezervoara bez ikakvog rizika od unakrsne kontaminacije.

Unique Mixproof Tank Outlet w V70 640x360

Isplativ ventil koji sprečava mešanje tečnosti na izlaznom otvoru rezervoara

Alfa Laval Unique Mixproof TO ventili imaju dva nezavisna čepa. To je izbor za higijenske instalacije koje omogućavaju bezbedno punjenje ili pražnjenje rezervoara.

Izuzetan rad bez curenja

Najsavremeniji dizajn dvostrukog sedišta obezbeđuje dugotrajan rad bez curenja čime se minimizira rizik od kontaminacije proizvoda. Upotreba dvostrukih zaptivki obezbeđuje dodatnu zaštitu kako bi se obezbedio bezbedan i higijenski rad.

Lak ventil za održavanje i čišćenje

Jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti imaju dizajn sa gornjim opterećenjem, što održavanje čini brzim i lakim. Takođe nema podesivih komponenti, poseduje aktuator koji je lak za održavanje i ugrađenu detekciju curenja na svim zaptivkama. Jedinstveni ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti zadovoljavaju većinu higijenskih standarda i mogu se isporučiti sa opcionim SpiralClean sistemom za čišćenje.

Ostvarujete punu korist od korišćenja jedinstvenih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti tako što ćete ih kombinovati sa Alfa Laval ThinkTop i ThinkTop Basic ventilskim senzorskim i kontrolnim jedinicama.

Grupe ventila – prilagođena rešenja za protok

Specijalizovani smo za obezbeđivanje unapred izgrađenih klastera ventila prilagođenih specifičnim, individualnim zahtevima.

Naša stručnost vam pomaže da vam obezbedimo najefikasnije upravljanje protokom, koristeći što je moguće manje komponenti i efikasno rešavanje ključnih pitanja koja uključuju termički ciklus, mogućnost čišćenja, drenažu i kontrolu protoka.

Alfa Laval grupa ventila se može isporučiti unapred montirana i prethodno testirana, kao i potpuno ožičena i sa svim potrebnim pneumatskim cevima, razvodnim kutijama i kontrolnim panelima unapred povezanim.

To znači da čak i složene instalacije možete povezati na najbrži mogući način, štedeći vreme i izbegavajući gubitak zarade povezan sa rešavanjem problema na licu mesta i zastojima.

Za više informacija pogledajte Dokumentaciju i Vodič za izbor.

Za isplative alternative asortimanu jedinstvenih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti, Alfa Laval takođe nudi standardne SMP ventile koji sprečavaju mešanje tečnosti.

Prednosti proizvoda

 • Isplativost
 • Bezbedan i higijenski rad
 • Lako se održava i čisti

Matrica ventila - primer matrice ventila sa pet rezervoara

Kako radi

Konstrukcija

Jedinstveni koncept ventila koji sprečava mešanje tečnosti zasnovan je na nizu osnovnih komponenti, uključujući telo ventila, čep ventila, aktuator i opcije za čišćenje i dodatke koji podržavaju širok spektar primena. Koristeći ove komponente, možete napraviti jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti koji odgovara vašim tačnim zahtevima procesa.

Da bi se olakšalo održavanje, Unique Mixproof ventil takođe ima otvore za detekciju curenja koji unapred obaveštavaju o habanju ili oštećenju statičkih o-prstenova. Rukovaoci mogu vizuelno da pregledaju ventil u bilo kom trenutku bez potrebe da ga rastavljaju. Unique Mixproof prošireni prikaz w ThinkTop V70.png
Unique Mixproof exploded view w ThinkTop V70.png

Princip rada

Alfa Laval Unique ventil protiv mešanja je normalno zatvoreni (NC) ventil koji se kontroliše sa udaljene lokacije pomoću komprimovanog vazduha.

Za razdvajanje dve tečnosti, ventil ima dve nezavisne zaptivke. Prostor između dve zaptivke čini komoru za atmosfersko curenje. U retkim slučajevima slučajnog curenja proizvoda, proizvod teče u komoru za curenje i ispušta se kroz otvor za curenje.

Kada je ventil otvoren, komora za curenje je zatvorena. Proizvod tada može da teče sa jedne linije na drugu bez curenja. Ventil se lako može očistiti i zaštititi od uticaja vodenog udara u skladu sa specifičnim zahtevima procesa i konfiguracijom ventila. (Nema izlivanja proizvoda tokom rada ventila).

SpiralClean sistem

Alfa Laval nudi svoj eksterno povezani CIP sistem "SpiralClean". Ovaj sistem obezbeđuje higijenski rad u zahtevnim primenama gde čišćenje Unique Mixproof-a pomoću funkcije podizanja sedišta i guranja sedišta nije dovoljno. SpiralClean sistem se može dodati za čišćenje gornjih i donjih čepova i za ispiranje komore za curenje ventila. Koristeći manje tečnosti za čišćenje, pomoćnih sredstava i vremena, SpiralClean čisti temeljnije i efikasnije od konvencionalnih eksterno povezanih CIP uređaja.

Još jedna velika prednost: SpiralClean omogućava da jedinstveni ventil koji sprečava mešanje tečnosti radi u aseptičnim uslovima, stvarajući parnu barijeru u atmosferi nakon primene pare na CIP cevi.Unique-Mixproof-spiral-clean-640k360.png
unique-mixproof-spiral-clean-640x360.png

Opcije

  • 3-A verzija dostupna na zahtev
  • Zaptivke navlažene proizvodom HNBR, NBR ili FPM
  • Muški delovi ili stezaljke u skladu sa zahtevanim standardom
  • Kontrola i indikacija: ThinkTop V70
  • Indikacija za detekciju podizanja gornjeg sedišta

Video snimci servisa i održavanja od 360°

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite zaptivke navlažene proizvodom

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite radijalnu zaptivku

Alfa Laval Unique ventili koji sprečavaju mešanje tečnosti - zamenite aksijalnu zaptivku

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)