Aseptic Mixproof

Alfa Laval Aseptic Mixproof ventil obezbeđuje sigurnost proizvoda i pruža potpunu zaštitu od prodora štetnih mikroorganizama, čak i tokom neželjenih skokova pritiska. Ovaj ventil sa dva sedišta koji sprečava mešanje tečnosti je savršen za upotrebu u sterilnim procesima u industriji hrane, mleka i pića. Jednostavan za konfigurisanje, rad, održavanje, smanjuje ukupne troškove vlasništva do 45% u poređenju sa drugim aseptičnim ventilima.

无菌防混阀

Maksimalno povećajte bezbednost proizvoda uz minimiziranje troškova

 • Maksimizira bezbednost proizvoda zahvaljujući sterilnom, modularnom dizajnu tela ventila i hermetičkog zaptivača
 • Smanjuje ukupne troškove vlasništva u poređenju sa drugim aseptičnim dizajnom
 • Lako se konfiguriše da ispuni praktično sve zahteve
 • Povećava sposobnost čišćenja zahvaljujući dizajnu koji se može ispirati
 • Minimizira gubitak proizvoda

Povećajte vreme neprekidnog rada, bezbednost proizvoda, produktivnost i rok trajanja sa Alfa Laval aseptičnim ventilom koji sprečava mešanje tečnosti. Omogućava istovremeni protok dva različita proizvoda ili tečnosti kroz isti ventil bez rizika od unakrsne kontaminacije. Sa svojim dizajnom koji se može ispirati i bez kupola u oblastima proizvoda i pare, ovaj modularni ventil koji sprečava mešanje tečnosti sa dvostrukim sedištem koji se lako konfiguriše čini čišćenje i sterilizaciju bržim i efikasnijim od drugih aseptičnih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti. Takođe je u skladu sa strogim zahtevima 3-A sanitarnih standarda.

Izvanredna fleksibilnost i modularnost

Alfa Laval Aseptic Mixproof ventil deli istu svestranu platformu kao dokazana aseptična verzija Alfa Laval jedinstvenog ventila sa jednim sedištem (SSV). Konfigurišite aseptični ventil sa dvostrukom otpornošću da ispuni praktično sve zahteve. Izaberite standardno telo ventila i tangencijalno telo ventila ili koristite dva standardna tipa tela ventila. Zatim montirajte ventile u horizontalnom ili vertikalnom položaju. Prilagodite ventil svojim tačnim zahtevima tako što ćete izabrati pravi aktuator, podizanje sedišta, parni ventil i opcije za praćenje temperature pare.

 

Izuzetna hermetična zaptivka

Zaštitite efikasnost procesa i bezbednost proizvoda uz istovremeno smanjenje troškova sa Alfa Laval Aseptic Mixproof ventilom. Njegova hibridna membrana sa PTFE licem i ojačanom EPDM podlogom obezbeđuje istu dokazanu hermetičku zaptivku koja se nalazi na Alfa Laval Unique SSV aseptičnom ventilu. Ovo drastično smanjuje ukupne troškove sterilne obrade u poređenju sa aseptičnim ventilima sa čeličnim mehom.

Jednostavnost održavanja i zamene delova

Održavanje je jednostavno sa Alfa Laval Aseptic Mixproof ventilom. Jednostavno pratite iste rutine održavanja i koristite iste rezervne delove kao i za Alfa Laval Unique SSV aseptični ventil. Ovo vam omogućava da pojednostavite inventar zamene delova i uštedite novac.

Veličine modela

ISO 51 mm (2”), 63.5 mm (2.5”) and 76.1 mm (3”).

Niski ukupni troškovi posedovanja ventila

Ostvarite uštede do 45% korišćenjem jednostavnog, pouzdanog dizajna Alfa Laval Aseptic Mixproof ventila umesto aseptičnih ventila drugih proizvođača. Duži radni vek, minimizirani gubici proizvoda, veća bezbednost proizvoda i više vremena rada omogućavaju značajno smanjenje troškova. Štaviše, efikasne CIP i SIP procedure smanjuju vreme ciklusa čišćenja, kao i potrošnju tečnosti za čišćenje, vode i komunalnih usluga.

.

Kako radi

.

Konstrukcija

Alfa Laval Aseptic Mixproof ventil je ventil sa dvostrukim sedištem zasnovan na istoj modularnoj arhitekturi kao i dobro dokazana aseptična verzija Alfa Laval jedinstvenog ventila sa jednim sedištem (SSV). Sastoji se od tela ventila, čepa ventila/membrane, aktuatora i opcija za čišćenje i pribora koji podržavaju širok spektar zahteva procesa. Ova dijafragma se sastoji od PTFE površine i ojačane EPDM podloge, koji stvaraju hermetičku zaptivku kako bi se obezbedili sterilni uslovi obrade. Ugrađena detekcija curenja omogućava rukovaocima da lako pregledaju ventil bez potrebe da ga rastavljaju i da odmah reaguju ako je potrebna hitna akcija.

Princip rada

Ovaj aseptični ventil sa dva sedišta sa pneumatskim upravljanjem kontroliše se sa udaljene lokacije pomoću komprimovanog vazduha. Aseptičan i modularan, ima malo i jednostavnih pokretnih delova, što ga čini veoma pouzdanim ventilom sa niskim troškovima održavanja. Integrisani čep/membrana ventila obezbeđuje aseptičan rad.

Za razdvajanje dve tečnosti, ventil ima dva nezavisna čepa i zaptivke. Prostor između dva čepa čini sterilnu barijeru u komori za curenje kako bi se obezbedila aseptična obrada i sprečilo mešanje proizvoda. U retkim slučajevima slučajnog curenja proizvoda

iz jedne zaptivke, proizvod teče u komoru za curenje i ispušta se kroz jedan od parnih ventila, koji takođe deluje kao izlaz za curenje.

Kada dođe do glavnog aktiviranja, otvaraju se dva ventila proizvoda; dva ventila za paru moraju se zatvoriti da bi se sprečilo curenje proizvoda. Sterilna barijera se zatim pomera iz komore za curenje na zadnju stranu čepova u dva ventila za paru.

Da biste očistili komoru za curenje nakon glavne aktivacije, možete koristiti kondenzat za ispiranje i kada je čista dodajte paru da biste sterilisali i stvorili sterilnu barijeru.

Opcije

 • Kontrola i indikacija: ThinkTop, ThinkTop D30, ThinkTop Basic ili IndiTop
 • Zaptivke navlažene proizvodom od EPDM ili HNBR
 • Aktuator koji se može održavati
 • Podizanje sedišta
 • Tangencijalno ili standardno kućište ventila
 • Senzor temperature ili predajnik
 • Higijenski ili aseptični ventili za paru
 • Prebacivanje ili zatvaranje ulaznog ventila za paru

 

 

.

Članak: Odabir pravog aseptičnog ventila koji sprečava mešanje tečnosti

Da li želite da saznate kako će odabir pravih ventila koji sprečavaju mešanje tečnosti obezbediti sterilnu obradu, obezbediti veću fleksibilnost, povećanu bezbednost proizvoda i niže ukupne troškove vlasništva?

Fruit juice package shopping
.

Video snimci servisiranja i održavanja u 360°

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem - aktuator koji se može održavati

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem – zamenite čauru aktuatora

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem - zameniti zaptivke navlažene proizvodom

Alfa Laval Unique ventili sa jednim sedištem - zameniti zaptivke navlažene proizvodom

Takođe biste mogli biti zainteresovani za...

Aseptic SSV

Jedinstveni SSV aseptični ventil za sterilne procesne primene. Jednodelna dijafragma obezbeđuje hermetičko zaptivanje od prodora iz atmosfere, obezbeđujući potpunu zaštitu od dejstva mikroorganizama tokom obrade.

阿法拉伐Unique SSV无菌阀-Alfa Laval Unique SSV Aseptic Valve

Unique DV-ST UltraPure

Jedinstveni membranski ventil UltraPure ispunjava zahteve većine sterilnih i ultrahigijenskih procesa.

Alfa Laval DV-ST 640x360

ThinkTop

Dizajniran za upotrebu u industriji mleka, hrane i pića i biofarmaceutskoj industriji, ThinkTop obezbeđuje informacije u realnom vremenu o radnom statusu ventila 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, dok pomaže u poboljšanju proizvodnih performansi i bezbednoj sledljivosti.

ThinkTop valve control unit V50 and V70
.
single seat valves 640x360

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

.

Tehnički članci (eng)

.