Sigurnosni ventil

Alfa Laval sigurnosni ventil pruža zaštitu za vašu opremu, životnu sredinu, bezbednost i zdravlje zaposlenih. Ovaj sigurnosni uređaj je dizajniran tako da može da otvori posudu ili opremu koju koristite kako bi se otpustion višak pritiska, a zatim ga ponovo zatvori i spreči dalje oslobađanje tečnosti kada se sistem vrati u normalu.

safety valve 640x360

Otpuštanje viška pritiska

Pritisak se stvara unutar posuda ili sistema zbog nemogućnosti pražnjenja, termičkog širenja, hemijskih reakcija ili kombinacije ovih događaja. Alfa Laval sigurnosni ventil je dizajniran tako da na fleksibilan način može otpustiti višak pritiska iz posuda ili opreme u svakom trenutku i pod bilo kojim okolnostima. S obzirom da je poslednji ali izuzetno važan segment u prevenciji nezgoda, higijenski sigurnosni ventil visokog kvaliteta je od suštinskog značaja za vaše poslovanje.

Za savršeno uklapanje

U zavisnosti od uzroka viška pritiska, potrebno je ispustiti određenu masu ili zapreminu. Uz ovakav promenljivi protok, neophodno je da imate sigurnosni venti koji se savršeno uklapa. Alfa Laval sigurnosni ventil se proizvodi u veličinama od DN25 do DN100 sa oprugom na kojoj je pritisak podešen u opsegu od 0,2 d 12,0 bara, u zavisnosti od veličine ventila.

Pouzdana zaštita

U potencijalno opasnoj situaciji, Alfa Laval sigurnosni ventil je dizajniran da se otvara na unapred određenom pritisku. Sila komprimovane opruge, koja drži ventil zatvorenimu u uslovima podešenog pritiska, pomaže da se ventil otvari kada se pritisak na ulazu sigurnosnog ventila poveća. Nakon balansiranja sila, ventil se prazni a pritisak se smanjuje, a na kraju se ponovo zatvara kako bi se sistem vratio u normalu.

Sigurnosni ventil

  • Povećana zaštita. Alfa Laval sigurnosni ventil pruža pouzdanu zaštitu od katastrofalnih nezgoda koje prouzrokuju visoke troškove.
  • Odobren u skladu sa PED Direktivom (Direktiva o opremi pod pritiskom). Izvršena kalibracija na zadatu vrednost pritiska, zapečaćen i isporučen sa odgovarajućim PED sertifikatom.
  • Higijenski dizajn. Dizajniran da eliminiše curenje i prelivanje tečnosti na nehigijenski način, za vreme i nakon rasta pritiska.

Kako radi

Dizajn

Alfa Laval sigurnosni ventil se proizvodi u veličinama od DN25 do DN100 sa oprugom na kojoj je pritisak podešen u opsegu od 0,2 do 12,0 bara. Ventil može biti pneumatski ili ručni. Alfa Laval sigurnosni ventil je kalibrisan na zadatu vrednost pritiskaa, zapečaćen i isporučen sa odgovarajućim PED sertifikatom.

Princip rada

Sila kojom se zatvara Alfa Laval sigurnosni ventil deluje pomoću komprimovane opruge gde je podešeni pritisak veći od radnog pritiska.

U potencijalno opasnoj situaciji, ventil se otvarai pri unapred podešenom pritisku. Sila opruge deluje u smeru zatvaranja, a sila stvorena pritiskom na ulazu sigurnosnog ventila deluje u pravcu otvaranja. U određenom trenutku, ove sile će biti izbalansirane i ventil će pokrenuti početno pražnjenje kako bi se smanjio pritisak.

 

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više