SB sigurnosni ventil

Da bi se sprečilo oštećenje rezervoara i obezbedio siguran rad, Alfa Laval SB ventil za smanjenje pritiska štiti rezervoar pod pritiskom usled nastanka visokog pritiska. Dizajniran je za procese u uslovima visokih higijenskih standarda u pivarskoj, mlečnoj, prehrambenoj industriji i industriji pića. Ventil se može integrisati sa SCANDI BREW® sistemom rezervoara.

sb pressure relief valve right side 640x360

Efikasno smanjenje pritiska

Ovaj ventil za smanjenje pritiska uklanja višak tečnosti koji stvara nadpritisak u rezervoaru usled prepunjavanja. Kada pritisak u rezervoaru premaši unapred podešenu vrednost, ventil za smanjenje pritiska se otvara i isušta tečnost u slučaju prepunjavanja, a zatvara se kada se pritisak u rezervoaru vrati na bezbedan nivo.

Higijenski dizajn koji se lako čisti

Nekoliko pokretnih delova i glatke površine od nerđajućeg čelika bez pukotina čine ovaj ventil lakim za čišćenje. Kada je ventil u zatvorenom položaju, on se može očistiti kao deo rutinskog ciklusa čišćenja na mestu (CIP). Za temeljno čišćenje sedišta ventila, dostupan je opcioni pneumatski otvarač sile i zaštita od prskanja.

Prednosti ovog proizvoda

  • Ekonomičan, higijenski dizajn
  • Vrhunska higijena
  • Prilagođen da zadovolji zahteve procesa
  • Lako se čisti

Kako radi

Dizajn

Alfa Laval SB ventil za smanjenje pritiska je sigurnosni ventil velike težine. U skladu je sa PED 97/23/EC, EN 4126-1 i EN 764-7 i dostupan je u dve verzije:

  • Integrisan sa SCANDI BREW® sistemom za poklopac rezervoara

  • Ugrađen na sopstvenu spojnicu

Princip rada

Ventil za smanjenje pritiska se isporučuje sa setom protivtegova i zaključava se na podešeni pritisak u zavisnosti od potreba kupaca i pritiska koji je potreban za otvaranje ventila. Kada pritisak u rezervoaru premaši unapred podešenu vrednost za otvaranje ventila, ventil oslobađa višak pritiska.

Pritisak za otvaranje ventila mora biti podešen na vrednost koja je iznad radnog pritiska rezervoara: 0,1 bar iznad za radni pritisak koji je <1 bar, i 10% iznad za radni pritisak koji je ≥ 1 bar. Ventil treba biti horizontalno postavljen. Maksimalni nagib od 10° je prihvatljiv, ali krak poluge mora biti usmeren ka unutra prema centru cilindričnog poklopca rezervoara.

Čišćenje na mestu (CIP)

Ventil se čisti u zatvorenom položaju, i ovaj proces podrazumeva čišćenje glave rezervoara. Međutim, ovo ne podrazumeva čišćenje sedišta ventila. Za čišćenje sedište ventila u svakom ciklusu čišćenja, dostupni su opcioni pneumatski otvarač sile i opcioni štitnik od prskanja.

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više