SB antivakumsko kućište

Alfa Laval SB antivakumsko kućište minimizira rizik od implozije u zatvorenim rezervoarima koji su podložni stvaranju vakuuma, tokom punjenja ili pražnjenja rezervoara, hladnim ispiranjem nakon toplog čišćenja ili čišćenja kaustičnim sredstvima u CO2 atmosferi. Može se integrisati u SCANDI BREW® sistem rezervoara, a ventil je dizajniran za upotrebu u procesima industriji proizvodnje piva, mlečnoj i prehrambenoj industriji, i industriji pića, gde su potrebni bolji higijenski uslovi.

sb anti vacuum house left side 640x360

Efikasna zaštita od vakuuma

Kada je sigurnost procesa i pouzdanost proizvodnje kritične, ova jedinica štiti rezervoar od vakuuma koji može uzrokovati oštećenje ili deformaciju rezervoara i curenje proizvoda.

Ekonomičan, pouzdan i jednostavan za instalaciju, pruža efikasnu zaštitu od vakuuma, istovremeno povećavajući pouzdanost i sigurnost procesa.

Raznovrsni higijenski dizajn

Pored antvakuumske zaštite rezervoara, jedinica se može koristi u kombinaciji sa sigurnosnim ili regulacionim ventilima kako bi se obezbedila zaštita od nadpritiska, odnosno zaštitio ceo proces.

Odlično čišćenje ventila

Antivakumsko kućište omogućava postizanje izuzetno visokog nivoa higijene. Povežite jedinicu sa glavnim sistemom čišćenja na mestu (CIP) pomoću CIP mlaznice. Ovo omogućava brzo i efikasno čišćenje tokom rutinskog CIP ciklusa čišćenja rezervoara.

Prednosti ovog proizvoda

  • Minimalni rizik od kolapsa rezervoara zbog uslova unutrašnjeg vakuuma
  • Može se u potpunosti očistiti uz pomoć CIP sistema
  • Lako se integriše
  • Mala investicija zbog pojednostavljene instalacije

Kako radi

Dizajn

U skladu sa PED 97/23/EC, Alfa Laval SB antivakumsko kućište se sastoji od kućišta od nerđajućeg čelika AISI 316L, vakuumskog repa i EPDM zaptivke. Ventil se može koristiti kao sastavni deo SCANDI BREW® rezervoar sistema.

Princip rada

Antivakumsko kučište pruža zaštitu u slučaju pojave unutrašnjeg vakuma. Kada se koristi sa sigurnosnim ventilima, pomaže u zaštiti posude i osigurava pražnjenje ukoliko pritisak u rezervoaru premaši unapred podešenu vrednost za otvranje ventila. Kada se koristi sa regulacionim ventilima, pomaže da se obezbedi rasterećenje pritiska ako pritisak u rezervoaru premaši unapred podešenu vrednost.

Čišćenje na mestu (CIP)

Tokom svakog ciklusa čišćenja rezervoara, mala zapremina tečnosti za čišćenje (otprilike 500 do 800 l/min.) će proći kroz telo ventila i očistiti sedište. Da bi se obezbedilo temeljno ispiranje sedišta ventila, potrebno je da se ventil otvori uz upotrebu sile kada u rezervoaru nema pritiska. Preporučuje se upotreba odvodnog kolektora kako bi se sprečilo izlivanje CIP tečnosti u rezervoar.

Opcije

Za zaštitu rezervoara od nadpritiska i zaštitu procesa, SB antivakumsko kučište može da se kombinuje sa CO2 kućištem, ventilom za smanjenje pritiska i izduvnim ventilom pod pritiskom.

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više