LKB leptirasti ventil

Naši leptirasti ventili su relativno jednostavni ventili za usmeravanje sa mogućnošću uključivanja/ isključivanja sa velikim presekom otvora i niskim otporom protoka. Kada su higijenski standardi važni, ovi ventili su idealni za upotrebu sa tečnostima niskog i srednjeg viskoziteta.

LKB butterfly valve with ThinkTop

Kompletan asortiman, potpun spektar

Asortiman Alfa Laval LKB leptirastih ventila se sastoji od modularnih jedinica projektovanih za kompletan spektar uslova pri radnim pritiscima od potpunog vakuuma do 10 bara. Svi ventili su odobreni od strane FDA, projektovani su za upotrebu u širokom opsegu cevovodnih sistema od nerđajućeg čelik i mogu se izraditi tako da se usklade sa bukvalno svakim instalacionim standardom.

Pouzdane performanse

LKB leptirasti ventili poseduju nekoliko svojstava koja omogućuju pouzdane performanse. Ispolirani disk od nerđajućeg čelika sa glatkoćom površine čak do Ra<0.8 µm i ležajevi pričvršćeni za kalemove diska sprečavaju abraziju između metalnih delova i omogućuju neometano pomeranje diska.

Prečnik kalema omogućuje naročito nizak otpor protoka, obezbeđujući pažljiv tretman proizvoda za proizvode sa niskim do srednjim viskozitetom. Pored toga, tehnologija zaptivanja kompanije Alfa Laval omogućuje veću toplotnu stabilnsot, bolju otpornost na hemikalije i veću zateznu čvrstoću.

Manuelna ili automatizovana kontrola

Alfa Laval LKB-F leptirasti ventili se mogu dopuniti fiksirajućom ručicom za manuelni rad ili aktuatorom i u kombinaciji sa pokazivačkom jedinicom ventila ili Alfa Laval ThinkTop senzorom ventila i kontrolnim jedinicama.

Za manuelni rad: Alfa Laval nudi kompletan asortiman ručica, uključujući fiksirajuću ručicu sa više položaja.

Za automatizovani rad: Dostupan je izbor različitih aktuatora; specijalni dizajn sa dvostrukom oprugom omogućuje primenu maksimalnog obrtnog momenta na disk ventila na pozicijama razdvajanja i zaptivanja. To olakšava integrisanje ovih ventila u veće sisteme kojima se upravlja sa centralne tačke, i/ili njihovo automatsko upravljanje radi postizanja maksimalne efikasnosti.

Product Benefits

  • Full range, full spectrum
  • Reliability performance
  • Manual or automated control

 

Kako radi

Konstrukcija

Ventil se sastoji od dve polovine kućišta ventila, diska ventila, ležajeva za kalem i zaptivnog prstena. Ventil se montira pomoću vijaka i matica. Ručica se ugrađuje na ventil pomoću cap/block sistema i vijaka.

Princip rada

Asortiman standardnih Alfa Laval LKB leptirastih ventila je projektovan za automatski ili manuelni rad.

Manuelni ili automatski rad kod LKB i LKB-F ventila

Automatizovani LKB leptirasti ventil se kontroliše sa udaljene lokacije pomoću kompresovanog vazduha primenom pneumatskog aktuatora.

.
single seat valves 640x360

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više