Unique Control LKB

Jedinica za automatizaciju, Unique Control LKB, sa ugrađenim aktuatorom nudi inteligentnu kontrolu za LKB leptiraste ventile koji se koriste kod svih primena. Ovaj jednostavan kompletan aktuator nudi superiornu kontrolu protoka, higijenu, dugotrajnost i pouzdanost.

unique control right side 640x360

Inteligentna pouzdanost i kontrola za leptiraste ventile

Alfa Laval Unique Control LKB je integrisana ventilska kontrolna jedinica i aktuator, unapređenog higijenskog jednodelnog dizajna. Testirana na preko milion upotreba bez servisiranja, Unique Control LKB je najizdržljiviji aktuator koji je trenutno dostupan na tržištu. Njegov dobro osmišljeni dizajn sa snažnim kućištem od kompozitnih materijala dobro podnosi najzahtevnije sredine.

Sa sertifikatom IP66/IP67, Unique Control LKB se odlikuje superiornom tehnologijom, oblikom i materijalom, koji sprečavaju kondenzaciju i penetraciju prašine, vode i ostalih čestica u uređaj. To doprinosi maksimalnoj higijeni i efektivno eliminiše probleme povezane sa korozijom, eksternom kontaminacijom i efektima fizičkih uticaja, uključujući vibracije, pritisak, mraz, toplotu, UV zračenje i sredine zagađene masnoćama, uljima i hemikalijama, bez prekida proizvodnje.

Pored toga, Unique Control LKB omogućuje integrisanu automatizaciju sa jasnom indikacijom sa vidljivošću od 360° i sistemom za praćenje kvaliteta vazduha što omogućuje pouzdani monitoring radnog pritiska vazduha u realnom vremenu. Umesto kontrole putem konvencionalne mehaničke opruge kao kod većine aktuatora kod leptirastih ventila, kod Unique Control LKB vazdušna opruga kontroliše aktuator. To, u kombinaciji sa inteligentnim sposobnostima senzorskih i kontrolnih jedinica, omogućuje rad pri nižem pritisku vazduha i pruža značajne prednosti u smislu izdržljivosti, pouzdanosti i više korisnog rada sistema.

Pojednostavljeno podešavanje kontrole leptirastog ventila

Push n’ Play sopstveno konfigurisanje aktivira Unique Control LKB pet puta brže od konvencionalnih rešenja. Jednostavno pritisnite jedno dugme i Unique Control, koja je kompatibilna i sa digitalnim i AS interfejsima, se sama konfiguriše i kalibriše kako bi se obezbedio najbolji mogući režim rada. Ova jednostavan procedura sa jednim dugmetom štedi i vreme i novac.

Jedan tip aktuatora (istih dimenzija) odgovara svim LKB leptirastim ventilima

Radi maksimalne prilagodljivosti, jedan aktuator odgovara većini ventila zahvaljujući visokom obrtnom momentu, što omogućuje podesnost jedinice svakoj veličini ventila. Pored toga, lako se prelazi sa podrazumeno otvorenog (NO) u podrazumevano zatvoreni položaj (NC) i obrnuto, na licu mesta. Ovakav dizajn kod koga jedna veličina odgovara svakom ventilu, olakšava projektovanje, naručivanje, instalaciju i konfigurisanje na licu mesta, kao i održavanje zaliha delova.

Laka nadogradnja aktuatora leptirastih ventila

Unique Control odgovara svim manuelnim leptirastim ventilima i leptirastim ventilima sa aktuatorom iz asortimana Alfa Laval LKB. Postojeće instalacije se lako nadograđuju u Unique Control LKB; sve što je potrebno je novi nosač. Prosto naručite opcioni komplet nosača za tu posebnu veličinu LKB ventila kako biste lako ugradili Unique Control jedinicu na bilo koji ventil veličine od 1” do 4” i ventile DN25 - DN100 iz asortimana LKB ventila.

Asortiman jedinica za kontrolu ventila i automatizaciju

Unique Control LKB nudi inteligentnu automatizaciju i kontrolu Alfa Laval LKB leptirastih ventila i dopunjuje naš širok asortiman rešenja za kontrolu ventila i automatizaciju.

Product Benefits

  • Enhanced hygienic one-piece 
  • Most durable actuator available today
  • Simplified setup for butterfly valve control

Normally open vs. normally closed

Unique Control - NO - NC.png

Unique Control NO NC

Kako radi

 
 

Princip rada

Unique Control LKB koristi vazdušnu oprugu, koja omogućuje rad jedinice pri znatno nižem vazdušnom pritisku u odnosu na kontrolne jedinice koje koriste konvencionalnu mehaničku oprugu. To smanjuje habanje čime se elimiše potreba za održavanjem.

Kada vazduh uđe do Unique Control LKB, ugrađeni solenoidni ventil preusmerava tok ili iznad ili ispod klipa. Spirala unutar klipa pretvara vertikalno kretanje u rotaciono omogućavajući neometan rad ventila. Dizajn omogućuje rad Unique Control LKB pri pritisku vazduha od svega 3 bara.

Integrisani sistem praćenja vazduha

Ugrađeni senzor pritiska prati dovod vazduha. U slučaju kritičnog pada pritiska vazduha, aktuator šalje signal upozorenja, ali nastavlja da radi. U slučaju prekida dovoda vazduha, aktuator takođe šalje signal upozorenja, zadržava svoju poziciju i nastavlja da radi nakon rešavanja problema.

Prelazak iz NC u NO

Prelazak iz podrazumevano zatvorenog kontakta u podrazumevano otvoreni položaj je lak. Prosto otvorite gornji poklopac, olabavite šrafove, podignite i rotirajte pokopac za 180°, a zatim ga ponovo postavite.

Opcije

Komunikacioni interfejs: AS-interfejs v.2.1, 31 čvor; AS-interfejs v.3.0, 62 čvora; i digitalni interfejs.

Komplet nosača: 1" do 4" i DN 25 – DN 100:

Veličine nosača: DN25-50, DN65, DN80 i DN100

single seat valves 640x360
.

Deset saveta - ventili

Evo nekoliko saveta i video servisa koji pokazuju kako održavate svoje higijenske ventile u vrhunskom stanju

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Ventili i automatizacija

Tehnički članci (eng)

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više