Održivo partnerstvo

U Alfa Lavalu razumemo izazove sa kojima se suočava vaše poslovanje, jer je vaš posao naš posao. Vaša radoznalost je naša radoznalost. A vaša strast je naša strast. Verujemo da su saradnja i jaka, trajna partnerstva ključ za ubrzavanje sutrašnjih održivih rešenja za preoblikovanje naše ekonomije i sveta koji delimo.

Zbog toga Alfa Laval blisko sarađuje sa kupcima i drugim partnerima na pronalaženju novih odgovora na najizazovnija pitanja našeg vremena. Više od jednog veka ta zajednička radoznalost i strast podstiču našu nemilosrdnu inovaciju. Danas pokreće razvoj energetske efikasnosti, čiste energije i cirkularne ekonomije. Spremni ste da ubrzate put ka održivijem svetu? Kontaktirajte nas i hajdemo na posao - zajedno!

Cleantech-Sustainable-partnership-intro-img.jpg

Partnerstva za ubrzanje održivih rešenja

Potreba za ubrzanjem održivosti nikada nije bila veća. A jaka, dugoročna saradnja će biti ključ da se to ostvari. Dobra vest je da već imamo tehnologiju. Sada je vreme da radimo zajedno na izgradnji održivije budućnosti!

U ovom video snimku možete čuti od Alfa Lavalovog menadžera poslovnog razvoja za čiste tehnologije, Madlen Gilborn, o našim rešenjima za maksimiziranje energetske efikasnosti i omogućavanje prelaska na čistu energiju i cirkularnu ekonomiju.

Kontaktirajte nas danas ako ste spremni da započnete partnerstvo za održivu razliku.


Kontaktirajte nas

Naša partnerstva

Širom sveta, Alfa Laval radi sa kupcima i drugim partnerima na stvaranju novih rešenja za ubrzanje energetske efikasnosti, čiste energije i cirkularne ekonomije. Pročitajte ovde o nekim od naših nedavnih saradnje ili nas kontaktirajte danas da saznate kako zajedno možemo da ubrzamo održiva rešenja.

Promena igre za obnovljive izvore energije

U 2019. godini, Alfa Laval je postala investitor i partner Malta Inc., razvijajući novo rešenje sa potencijalom da revolucioniše skladištenje energije na nivou mreže. Pokretanje je spinof guglovog X inkubatora, uz podršku među kojima su Bil Gejts i Džef Bezos. Elektrotermalni sistem Malte može da skladišti energiju iz bilo kog izvora – uključujući obnovljive izvore kao što su energija vetra i solarna energija – na bilo kojoj lokaciji do nekoliko dana. Alfa Laval-ova inovativna tehnologija prenosa toplote je kritična komponenta za omogućavanje toga.

„Verujemo da će skladištenje toplote igrati važnu ulogu u energetskoj tranziciji“, kaže Susanne Pahlén Åklundh, predsednica odeljenja za energiju Alfa Lavala. „Nakon što smo radili sa timom Malte u protekle dve godine na dizajnu i razvoju novog izmenjivača toplote, i dalje smo uzbuđeni zbog ovog rešenja i potencijalnog uticaja koje ono može imati na klimatske promene. Sa ovakvim saradnjom možemo dostići dalje, proširiti tehničke granice i stvoriti održivija rešenja za budućnost.”

„Alfa Laval je bio odličan partner Malti, od osnivanja kompanije 2018. godine, i radujemo se nastavku velikog posla koji će pomoći da ovo rešenje bude predstavljeno na tržištu. kaže Ramia Svaminathan, izvršni direktor Malta Inc.


Saznajte više

Pionirska saradnja za održivu reciklažu

Alfa Laval i Stena Recycling su se udružili u razvoju revolucionarnog poslovnog modela kako bi omogućili efikasnu reciklažu izmenjivača toplote. Partnerstvo između dva lidera u svojim oblastima moglo bi da omogući čak 100% regeneraciju vrednih metala koji se nalaze u Alfa Lavalovim proizvodima. Pored toga, doprineće zameni starijih tehnologija razmenjivača toplote modernijim, energetski efikasnijim dizajnom koji pomaže u smanjenju globalnih emisija ugljenika.


Pročitajte celu priču

 

 

Cleantech-Power-to-X-partner.jpg

Partnerstvo za proizvodnju obnovljivih čistih goriva

Godine 2021. Alfa Laval je postala investitor i partner Liquid Wind, kompanije za proizvodnju energije u gorivo koja razvija komercijalna postrojenja za eMetanol. Svaki objekat hvata i koncentriše biogene emisije ugljen-dioksida iz industrije, kombinujući ih sa vodonikom napravljenim od obnovljive struje i vode. Rezultat je proizvodnja zelenog metanola. Udruživanjem Carbon Clean, Siemens Energy i Haldor Topsoe, Alfa Laval doprinosi ovom jedinstvenom konzorcijumu sa ekspertizom u prenosu toplote kako bi se poboljšala efikasnost procesa i ukupna energetska integracija objekata.

„Ovo je važno partnerstvo, jer ćemo mi – zajedno sa drugim velikim igračima – biti deo rastućeg tržišta Power-to-X, čime ćemo pokretati razvoj tehničkih rešenja koja će uticati na buduće opcije goriva“, kaže Suzan Palen Aklund, predsednik odeljenja za energetiku u Alfa Lavalu. „Saradnjom poput ove širimo tehničke granice i doprinosimo održivijem društvu.

„Veoma smo srećni što smo ojačali konzorcijum Liquid Wind sa švedskim industrijskim igračem svetske klase sa neuporedivim iskustvom“, kaže Klaes Fredrikson, izvršni direktor i osnivač Liquid Wind-a. „Njihovo dragoceno znanje će povećati efikasnost i pružiti dodatnu zajedničku vrednost.“


Opširnije

Alfa Laval kuća inovacija

Smeštena u Kopenhagenu, Danska, Alfa Laval Innovation House je osnovana na uverenju da zajedničkim radom možemo postići više. Ovde Alfa Laval ubrzava stvaranje novih poslovnih ideja kroz deljenje znanja i partnerstva.

U našoj kući inovacija, Alfa Laval sarađuje sa početnim kompanijama kako bi omogućio prelazak na čistu energiju i cirkularnu ekonomiju. Zajedno radimo na inovativnim tehnologijama elektrolizera za vodonik, visoko efikasnim solarnim kolektorima, proizvodnji bio-ulja, reciklaži plastike i još mnogo toga.

Želite da saznate više o ovim kompanijama i kako radimo zajedno na unapređenju novih inovativnih održivih rešenja? Kliknite ovde da pročitate neke od naših priča.


Saznajte više

Partner za 1,5°C Business playbook

Alfa Laval je partner koji podržava „ 1,5°C Business playbook“, nastojanja da se ubrza neutralnost ugljenika do 2030. Pokrenuta u januaru 2020. u Davosu, Švajcarska, inicijativa je spinof projekta Eksponencijalna mapa puta. Priručnik je vodič za klimatsku strategiju i akciju, i ima za cilj da transformiše ekonomiju pomeranjem poslovnog fokusa na rešenja bez ugljenika. Alfa Laval će koristiti ovaj priručnik u sopstvenom strateškom radu, kao i kada pruža podršku dobavljačima, kupcima i partnerima u njihovim naporima da smanje emisije ugljenika.

„Ako se složimo da svet treba da pređe na ekonomiju bez ugljenika, onda moramo da odradimo svoj deo u lancu vrednosti“, kaže Tom Erixon, predsednik i izvršni direktor Alfa Lavala. „U Alfa Lavalu imamo ambiciju da do 2030. postanemo neutralni ugljenik. Za postizanje ovog cilja biće potrebna partnerstva. Stoga nam je zadovoljstvo podržati ovu inicijativu koja se zasniva na najnovijoj nauci i fokusira se na jednostavnost i brzinu.”


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.