Čista energija

Dekarbonizacija je jedan od najsloženijih izazova našeg vremena. To će zahtevati potpunu transformaciju našeg globalnog energetskog sistema, a to znači da ne postoji jedno ili jednostavno rešenje. Za postizanje ciljeva Pariškog sporazuma o klimi biće potrebna kombinacija tehnologija i rešenja, a unapređenje čiste energije će biti jedan od glavnih doprinosa.

Alfa Laval je razvio širok spektar naprednih tehnologija za prenos i odvajanje toplote koje se već koriste da bi omogućile prelazak na čistiju energetsku budućnost. Radeći u bliskoj saradnji sa našim klijentima i partnerima, ubrzavamo transformaciju naše energetske infrastrukture kako bismo unapredili rešenja za održivu energiju od zelenog vodonika, Power-to-X, gorivnih ćelija i skladištenja energije do biogoriva, korišćenja i skladištenja ugljenika, i mnogo više.

cleantech_clean_energy_spotv2.jpg


cleantech-WHE-chart-final.png

Dekarbonizacija: kombinacija pristupa

Izazov dekarbonizacije je dvostruk: moramo istovremeno podržati brzorastuće potražnje za energijom, dok istovremeno smanjujemo emisije ugljen-dioksida da bismo ispunili ciljeve Pariškog klimatskog sporazuma.

Kao što vidimo na ovom grafikonu, potrebna je kombinacija tehnologija i novih goriva da bismo preokrenuli naš trenutni kurs i postavili nas na put „održivog razvoja“ za ispunjavanje Pariških ciljeva. U pogledu čiste energije, zeleni deo ilustruje važnu ulogu koju imaju obnovljivi izvori energije. U isto vreme, narandžasti deo grafikona pokazuje da će nova, čistija goriva i hvatanje ugljenika biti podjednako važni.

Alfa Laval se već udružila sa kupcima kako bi im pomogla da podrže njihov prelazak na čistiju energiju. Kontaktirajte nas danas da biste saznali kako možemo pomoći vašem poslovanju.

Prisustvo u svim sektorima

Sa vodećim tehnologijama prenosa toplote i separacije, Alfa Laval podržava operacije širom sveta sa njihovom tranzicijom na čistu energiju. Izaberite oblast u nastavku da biste saznali više o tome kako vam danas možemo pružiti podršku.

Cleantech-hydrogen-intro-final.jpg

Zeleni vodonik

Da li ste čuli da bi vodonik mogao predstavljati 24% energetskog tržišta do 2050. godine? Sa zelenim vodonikom, imamo energetsko rešenje sa nultom emisijom za gorivo u transportu i proizvodnji električne energije, kao toplotu u teškoj industriji i zgradama, kao i važnu sirovinu u hemijskoj industriji. Saznajte više o našim rešenjima za prenos toplote i desalinizaciju za efikasnu proizvodnju zelenog vodonika, skladištenje i transport.

Saznajte više

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Gorive ćelije

Gorivne ćelije će biti jedan od osnovnih delova u rešavanju naše slagalice energetske tranzicije. Tražite informacije o polimernim elektrolitnim membranama (PEM), gorivim ćelijama sa čvrstim oksidom (SOFC) ili rešenjima gorivih ćelija za stacionarne primene? Sa našim velikim iskustvom u termalnoj tehnologiji, Alfa Laval vam može pomoći da ispunite zahteve zahtevnih aplikacija.


Saznajte više

Cleantech-P2X-intro-final.jpg

Power-to-X (P2X)

Power-to-X uključuje pretvaranje električne energije u gasovita, tečna goriva ili hemikalije, uključujući e-amonijak, e-metanol, metan, zeleni vodonik i singas. Na ovaj način može da omogući dekarbonizaciju za industriju, transport i energetiku, kao i da obezbedi važno rešenje za skladištenje energije. Sa decenijama iskustva u pružanju naprednih rešenja za hemijsku industriju, Alfa Laval može da podrži funkcije Power-to-X sa raznovrsnim portfeljem efikasnih izmenjivača toplote.


Saznajte više

Cleantech-energy-storage.jpg

Skladište energije

Želite da saznate kako omogućavamo potencijal za 24/7 obnovljivu energiju? Dugoročno skladištenje upotrebnih razmera je ključni deo ove priče, pošto se povremeni obnovljivi izvori kao što su solarni PV i vetar ne proizvode uvek kada i gde su potrebni. Sposobnost skladištenja te energije je stoga kritična, a efikasna tehnologija prenosa toplote je srž dizajniranja isplativih rešenja za skladištenje.


Saznajte više

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Sakupljanje, korišćenje i skladištenje ugljenika

Možda ste čuli za hvatanje, korišćenje i skladištenje ugljenika (CCU/S), ali da li ste shvatili da tehnologije koje to omogućavaju postoje decenijama? Sa ograničenim opcijama za dekarbonizaciju u sektorima kao što su nafta i gas, energija, rafinerije, petrohemijska i cementna industrija, CCU/S će biti fundamentalni za budućnost tržišta energije. Otkrijte naš portfelj opreme za prenos toplote dizajnirane da maksimizira efikasnost hvatanja ugljenika.


Saznajte više

Cleantech-CSP-intro-final.jpg

Koncentrisana solarna energija (CSP)

Stvaranje energije koja je zaista obnovljiva, čista i koja se može otpremiti predstavlja dobro za budućnost. Koncentrisana solarna energija (CSP) u kombinaciji sa termalnim skladištem može pomoći u obezbeđivanju budućih zaliha energije, kao i za isporuku sveže vode i toplote za druge namene. Alfa Laval nudi najsavremenije tehnologije koje su ključne za snabdevanje solarnom energijom, svežom vodom i toplotom.


Saznajte više

Cleantech-Bio-fuels-intro-img-final.png

Biogoriva

Dekarbonizacija transporta pretvorila je biogoriva u brzo rastuće tržište. Možda znate da bioenergija već čini 10% svetske primarne potražnje za energijom, od čega 7% dolazi iz biogoriva? Alfa Laval obezbeđuje kompletan portfelj termalne i opreme za separaciju za podršku proizvođačima biogoriva, uključujući kompletna montažna postrojenja za biodizel.


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.