Energetska efikasnost

Energetska efikasnost je jedan od glavnih faktora koji doprinose postizanju Pariskog sporazuma. Optimizacijom svetske potrošnje energije i mogućnošću da proizvedemo više od manje, možemo da zadovoljimo našu povećanu potražnju za energijom i istovremeno smanjimo emisiju ugljen-dioksida. U stvari, prema Međunarodnoj agenciji za energiju, povećana efikasnost bi mogla da predstavlja više od 40% smanjenja emisija u narednih 20 godina.

Čak 50% današnjeg potencijala za uštedu energije potiče iz industrijskog sektora, a 30% se može postići u zgradama. A rešenja koja će omogućiti ova poboljšanja energetske efikasnosti već postoje! U Alfa Laval-u, proveli smo decenije razvijajući tehnologije pločastih izmenjivača toplote koje pomažu preduzećima da optimizuju korišćenje energije u svojim procesima. Naši proizvodi se koriste u svemu, od teške procesne industrije do data centara, kućnog grejanja i hlađenja i još mnogo toga. Naša jedinstvena termalna rešenja omogućavaju uštedu drastičnih količina energije i na taj način smanjuju emisiju ugljenika – bez obzira na primenu!

cleantech_energy_efficiencyv2.jpg

Partnerstvo za ubrzanje vaše održivosti

Svaki ušteđeni kW energije jednako je vredan kao i proizvodnja jednog novog kW čiste energije. U Alfa Laval-u znamo kako da vaše procese učinimo efikasnijim – i održivijim. Više od 90 godina razvijali smo pločaste izmenjivače toplote za optimizaciju prenosa toplote u funkcijama grejanja i hlađenja.

In this video you can learn how our innovative solutions are already supporting customers’ increased need for energy efficiency and emission reduction.

Energetsku efikasnost učiniti dobitnom za vas

Upoznajte Džulijena Genetiera, potpredsednika odeljenja za energetiku ovde u Alfa Laval-u i jednog od najistaknutijih stručnjaka u industriji na temu energetske efikasnosti. U ovom videu, Džulijen objašnjava kako ušteda energije neće samo napraviti veliku razliku kada je u pitanju pomoć našoj planeti. To je takođe pametan način da smanjite troškove i povećate svoju profitabilnost. Drugim rečima: vin-vin!

 

Pionirska saradnja za održivu reciklažu

Alfa Laval i Stena Recycling su se udružili u razvoju revolucionarnog poslovnog modela kako bi omogućili efikasnu reciklažu izmenjivača toplote. Partnerstvo između dva lidera u svojim oblastima moglo bi da omogući čak 100% regeneraciju vrednih metala koji se nalaze u Alfa Lavalovim proizvodima. Pored toga, doprineće zameni starijih tehnologija razmenjivača toplote modernijim, energetski efikasnijim dizajnom koji pomaže u smanjenju globalnih emisija ugljenika.


Pročitajte celu priču

Koliko vredi?

Koji je pravi potencijal efikasnijih tehnologija pločastih izmenjivača toplote? U globalnom smislu, potencijalne uštede energije su neverovatne. Upoređivanjem uticaja energije u našim većim gradovima, ili čak u našim domovima, počinjete da vidite šta je zapravo moguće.

Svake godine, novoinstalirani Alfa Laval pločasti izmenjivači toplote omogućavaju našim kupcima da uštede 50GW energije. To je ista količina energije koja je potrebna za zagrevanje 10 miliona evropskih domova godišnje.

Ali ušteda energije govori samo pola priče. Tih 50 GW takođe znači smanjenje globalne emisije ugljen-dioksida od 25 miliona tona, ili ono što svake godine emituje grad Pariz.

A sve to su samo nove instalacije izmenjivača toplote. Zamislite eksponencijalni uticaj miliona efikasnih pločastih izmenjivača toplote instaliranih širom sveta dok se umnožavaju svake godine. Počinjete da dobijate pravi osećaj našeg potencijala da ubrzamo globalnu održivost.

Zanima vas šta to može značiti za vaše procese? Kontaktirajte nas već danas, i naši stručnjaci će vas kontaktirati!


Kontaktirajte nas

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Cleantech-solfjader-vignette_new.jpg

Pogledajte sve brojeve

Alfa Laval stručnjaci za održivost blisko sarađuju sa partnerima širom sveta, u gotovo svakoj industriji koja se može zamisliti. Koliko možemo minimizirati potrošnju energije u rafinerijama? Šta je sa smanjenim ugljeničnim otiskom za centre podataka? Ili ste radoznali da vidite uštede energije u hemijskom sektoru ili u zgradama i građevinarstvu?

Imamo detaljne podatke o smanjenju energije i emisija koje Alfa Laval tehnologije pločastih izmenjivača toplote omogućavaju u širokom spektru industrija. Kliknite ovde da biste dobili pristup ovome i mnogim drugim podacima!


Saznajte više

Lovac na energiju (Energy Hunter) – Lov na otpadnu energiju

Da bismo poboljšali energetsku efikasnost, svi moramo da ulovimo i smanjimo otpadnu energiju. Alfa Laval ima tehnologiju, stručnost i uslugu da maksimizira Vašu efikasnost prenosa toplote. Koristite naš novi alat da izračunate koliko danas možete da uštedite.

 

Saznajte više

Energy_Hunter_screen_view.jpg

cleantech_emission_reduction201201.jpg

Smanjenje emisije

Poništavanje emisija ugljenika sa mesta gde smo danas najveći je problem našeg vremena. Ovako složen izazov ne može se rešiti jednostavnim rešenjem. U stvari, biće potreban širok spektar rešenja.

Pored pločastih izmenjivača toplote koji omogućavaju veću efikasnost za smanjenu potrošnju energije, Alfa Laval-ove dokazane tehnologije prenosa toplote i separacije pomažu kupcima u različitim industrijama da smanje emisije na različite načine.

Kliknite ovde da saznate kako pomažemo da se ubrzaju nova rešenja za hvatanje ugljenika, prirodna rashladna sredstva i rashladna sredstva sa niskim GWP-om i još mnogo toga.

 

Saznajte više

cleantech_waste_heat_recovery201201.jpg

Rekuperacija otpadne toplote

Šta se dešava sa toplotom koju proizvode vaši procesi? Ako je samo pustite da pobegne u okolnu atmosferu, propuštate jedan od najefikasnijih načina da poboljšate energetsku efikasnost vaših operacija.

Sa odgovarajućom tehnologijom izmenjivača toplote, možete povratiti toplotu visoke temperature proizvedenu u industrijskim procesima, kao i toplotu niže temperature koju sakupljaju toplotne pumpe u, na primer, aplikacijama za hlađenje centara podataka ili tretman vode. Ova toplota se zatim može koristiti za aplikacije koje se kreću od daljinskog grejanja do proizvodnje električne energije.

Kliknite ovde da biste saznali više o širokoj stručnosti Alfa Lavala u ovoj oblasti i kako vam možemo pomoći.


Saznajte više

Prisutnost u širokoj oblasti industrija

Alfa Laval-ovi efikasni pločasti izmenjivači toplote se koriste za uštedu energije i smanjenje emisija u industrijskim procesima, širom sveta. Danas smo prisutni u svemu, od teške procesne industrije do data centara, grejanja, ventilacije, klimatizacije, i mnogo, mnogo više. Izaberite svoju industriju u nastavku da biste saznali više.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

Grejanje, ventilacija, i klimatizacija (HVAC)

Da li ste znali da su toplotne pumpe četiri puta efikasnije od tradicionalnih kotlova za grejanje i hlađenje stambenih objekata?

Svake godine toplotne pumpe zasnovane na Alfa Lavalovim pločastim izmenjivačima toplote štede do 29 TWh električne energije, što smanjuje emisiju ugljenika za 6,6 miliona tona.

Ušteđena struja je ista količina potrebna za zagrevanje 2,7 miliona kineskih domova.

Koliko možete da uštedite u svom HVAC radu?

Saznajte više

cleantech_energy_efficiency_refinery_refrigeration.jpg

Hlađenje

Zamislite da sve nove instalacije za hlađenje u rashladnim postrojenjima koriste Alfa Laval kompaktne pločaste izmenjivače toplote umesto tradicionalne tehnologije. To bi uštedelo 628 GWh električne energije i smanjilo emisiju ugljen-dioksida za 144.000 tona – svake godine!

Ušteda energije je ekvivalentna onoj koja je potrebna za hlađenje 290.000 domova u Singapuru. A smanjenje emisije odgovara emisiji koju je proizvelo 470 letova od Londona do Šangaja.

Šta možemo da uradimo za vaše rashladne sisteme?

 

Saznajte više

cleantech_data_centerv2.jpg

Hlađenje data centra

Zamislite da svi centri podataka instaliraju pločaste izmenjivače toplote kako bi omogućili besplatno hlađenje do 2030. To bi moglo uštedeti 30 TWh električne energije – što je ekvivalent električne energije koja se godišnje troši na celom Novom Zelandu! Takođe bi smanjio emisiju ugljen-dioksida za 7 miliona tona, ili ono što se svake godine proizvodi u celom gradu Bostonu.

Efikasnije operacije hlađenja sa Alfa Laval pločastim izmenjivačima toplote to mogu učiniti mogućim.

Zanima vas šta možemo da uradimo za vaš data centar?


Saznajte više

cleantech_energy_efficiency_refinery_main_img.jpg

Rafinerije sirove nafte

Da li ste znali da prerada predstavlja 6-8% ukupne industrijske potrošnje energije?

Zamislite samo da su sve rafinerije prešle sa tradicionalne tehnologije na Alfa Laval-ove efikasne pločaste izmenjivače toplote. Ovo bi smanjilo globalnu potrošnju energije za 23%. A odgovarajuće smanjenje od 245 miliona tona ugljen-dioksida bi bilo ekvivalentno godišnjim emisijama Španije!

Saznajte više čitajući našu celu priču.

 

Saznajte više

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Petrohemija

Da li ste znali da Alfa Laval pločasti izmenjivač toplote prenosi toplotu do 5 puta efikasnije od tradicionalne tehnologije sa školjkama i cevima?

Kada bi sva petrohemijska postrojenja koristila efikasnije Alfa Laval pločaste izmenjivače toplote, mogli bismo da smanjimo potrošnju energije za 132 TWh godišnje, eliminišući 28 miliona tona ugljen-dioksida iz naše atmosfere! Ovo je ekvivalentno emisiji iz grada Kingdao.

Da li vas zanima kako vam možemo pomoći da učinite svoje procese održivijim?

Saznajte više

cleantech_energy_efficiency_refinery-service.jpg

Usluga

Da li ste znali da se približno 1-2,5% svetskih emisija ugljen-dioksida može sprečiti ako svi instalirani izmenjivači toplote rade „na najbolji mogući način“? Sve što je potrebno je optimalan učinak obezbeđivanjem pravilnog čišćenja i održavanja.

Ovo je način na koji vam široki servisni portfelj Alfa Laval-a za izmenjivače toplote može pomoći u vašem radu.


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.