Efikasnost resursa

Šta zapravo znači efikasnije koristiti resurse? Na kraju krajeva, radi se o brizi o najvrednijim materijalima naše planete na najodgovorniji način. To znači povećanje prinosa, naravno, izvlačenjem maksimuma iz svake imovine. Ali to takođe znači osigurati da apsolutno ništa ne propadne. Sve ovo je pre svega smanjenje našeg uticaja na životnu sredinu korišćenjem posebno oskudnih prirodnih resursa na najodgovorniji mogući način.

Međutim, povećanje efikasnosti i korišćenja resursa takođe vam može omogućiti da smanjite troškove i povećate svoju profitabilnost. A Alfa Laval ima raznovrsnost rešenja i stručnost koja će vam pomoći da to ostvarite. Od produženja veka trajanja industrijskih tečnosti i ulja, do razvoja održivih rešenja za hemijsku preradu na bio-bazi, do maksimalnog iskorištavanja današnjih prirodnih rashladnih sredstava sa niskim GVP (niskim potencijalom globalnog zagrevanja), mi smo tu da vam pomognemo da dobijete najviše od vaših dragocenih resursa.

cleantech-Resource-efficiency-intro-img-final.jpg

Ubrzavanje kružnosti za Outokumpu

Outokumpu, globalni lider u proizvodnji nerđajućeg čelika, smanjio je svoj ugljenični otisak poboljšanjem kružne potrošnje tečnih resursa u njihovom procesu odmašćivanja. Mogućnost da više tečnosti ponovo koriste duže, pomogla im je da poboljšaju efikasnost proizvodnje, a takođe je rezultirala manje otpada i boljim kvalitetom finalnih proizvoda. Pogledajte ovaj video da biste saznali više.

Prisutan u brojnim aplikacijama

Zahvaljujući vodećim inovacijama u separaciji i termičkoj tehnologiji, Alfa Laval ima široko prisustvo u širokom spektru industrijskih primena. Želite da saznate kako možemo da vam pomognemo da poboljšate efikasnost resursa vašeg poslovanja? Izaberite svoju oblast sa liste ispod.

cleantech-Resource-efficiency-Tramp-oil-final.jpg

Štetno ulje u tečnostima na bazi vode

Centrifugiranje je dokazana, održiva tehnologija za otklanjanje štetnog i slobodnog ulja, kao i finih čestica, u rashladnim tečnostima i tečnostima za pranje. Redovno čišćenje značajno produžava radni vek vaših tečnosti i, samim tim, radni vek vašeg sistema. Zatim tu su uštede na zameni tečnosti, filtera, ventila i pumpe, kao i uštede troškova odlaganja.

Alfa Laval nudi širok spektar rešenja za centrifugalno odvajanje za čišćenje tečnosti za pranje, tečnosti za sečenje i drugih vrsta tečnosti na bazi vode koje se koriste u industrijskim procesima. Otkrijte kako vam možemo pomoći da efikasnije koristite ovaj vitalni prirodni resurs, minimizirajući uticaj na životnu sredinu.


Saznajte više

Kontaminacija vode i čestica u uljima

Sveže i čisto mazivo ulje je od vitalnog značaja za održavanje optimalnih performansi vaših proizvodnih procesa. Međutim, čak i pod najboljim okolnostima, ulje za podmazivanje može lako biti kontaminirano vodom ili česticama koje ulaze u sistem. Vremenom, ovo će promeniti svojstva ulja, uzrokujući probleme sa opremom i gubitke u proizvodnji.

Umesto da menjate ulje za podmazivanje svaki put kada je kontaminirano, možete postići efikasnije korišćenje resursa efikasnim čišćenjem kako biste omogućili kontinuiranu ponovnu upotrebu. Alfa Laval nudi širok asortiman proverenih i pouzdanih tehnologija za čišćenje mazivih ulja, a naši stručnjaci vam mogu pomoći da identifikujete najbolje rešenje za vaše poslovanje.


Saznajte više

cleantech-biobased-chemicals-intro-img.jpg

Hemikalije na biološkoj bazi

Hemikalije i materijali iz različitih izvora biomase igraju važnu ulogu kada je u pitanju smanjenje naše zavisnosti od neobnovljivih resursa. Drveće, biljke, usevi, alge, bakterije i biološki otpad mogu se koristiti u svojim različitim oblicima i oblicima za proizvodnju širokog spektra hemikalija, goriva, proizvoda i međuproizvoda na biološkoj bazi.

Alfa Laval vam može pomoći da poboljšate efikasnost i održivost u širokom spektru hemijskih primena na bazi biologije. Sa našim širokim spektrom efikasnih rešenja za prenos toplote i odvajanje, mi smo tu za svu podršku koju vaši procesi zahtevaju.


Saznajte više

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Prirodna rashladna sredstva

U nastojanju da proizvedu efikasnija, održivija rešenja za grejanje i hlađenje, današnji proizvođači sistema traže tehnologije koje omogućavaju rad sa smanjenim punjenjem rashladnog sredstva. Oni se takođe okreću od tradicionalnih rashladnih sredstava u korist onih sa nižim potencijalom globalnog zagrevanja (GWP).

Konkretno, postoji brzo rastuće tržište za prirodna rashladna sredstva kao što su amonijak, CO2 i ugljovodonici. Alfa Laval je predvodio put u razvoju rešenja za grejanje i hlađenje optimizovanih za sutrašnja ekološki prihvatljiva rashladna sredstva. Možemo da sarađujemo sa vama da identifikujemo pravu tehnologiju za vašu aplikaciju kako bismo vam obezbedili maksimalnu efikasnost uz minimalnu naknadu.


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.