Smanjenje emisije

Smanjenje naše emisije ugljenika sa mesta gde smo danas jedan je od najvećih izazova našeg vremena. To će zahtevati potpunu transformaciju našeg globalnog energetskog sistema. Uz tako složen izazov, ne može postojati jednostavno rešenje. U stvari, biće potreban čitav niz različitih rešenja da bi se postigli ciljevi dekarbonizacije iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama.

Pored pločastih izmenjivača toplote koji omogućavaju veću efikasnost za smanjenu potrošnju energije, Alfa Laval-ove dokazane tehnologije prenosa toplote i separacije pomažu kupcima u različitim industrijama da smanje emisije na različite načine. Radimo sa partnerima na razvoju novih rešenja za hvatanje ugljenika, a takođe smo predvodili put u razmenjivačima toplote optimizovanim za ekološki prihvatljiva, prirodna rashladna sredstva. Nastavite da čitate da biste saznali više o ovim rešenjima, kao i o našem radu u srodnim oblastima kao što su voda iz slavine bez kontaminacije, uklanjanje sumpora i još mnogo toga.

cleantech_emission_reduction201201.jpg

 

cleantech-WHE-chart-final.png

Dekarbonizacija: kombinacija pristupa

Izazov dekarbonizacije je dvostruk: moramo istovremeno podržati brzorastuće potražnje za energijom, dok istovremeno smanjujemo emisije ugljen-dioksida da bismo ispunili ciljeve Pariskog sporazuma o klimatskim promenama.

Kao što vidimo na ovom grafikonu, potrebna je kombinacija tehnologija i novih goriva da bismo preokrenuli naš trenutni kurs i postavili nas na put „održivog razvoja“ za ispunjavanje Pariskih ciljeva. Smanjenje svetskih emisija zahteva ulaganje u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, kao i tehnologije kao što je korišćenje i skladištenje ugljenika (CCU/S).

Alfa Laval je već sklopio partnerstvo sa brojnim kupcima kako bi podržao njihove ciljeve smanjenja emisije. Kontaktirajte nas danas da biste saznali kako možemo pomoći vašem poslovanju.

Koliko vredi?

Koji je pravi potencijal efikasnijih tehnologija pločastih izmenjivača toplote? U globalnom smislu, potencijalne uštede energije su neverovatne. Upoređivanjem uticaja energije u našim većim gradovima, ili čak u našim domovima, počinjete da vidite šta je zapravo moguće.

Svake godine, novoinstalirani Alfa Laval pločasti izmenjivači toplote omogućavaju našim kupcima da uštede 50GW energije. To je ista količina energije koja je potrebna za zagrevanje 10 miliona evropskih domova godišnje.

Ali ušteda energije govori samo pola priče. Tih 50 GW takođe znači smanjenje globalne emisije ugljen-dioksida za 25 miliona tona, odnosno onoga što svake godine emituje grad Pariz.

A sve to su samo nove instalacije izmenjivača toplote. Zamislite eksponencijalni uticaj miliona efikasnih pločastih izmenjivača toplote instaliranih širom sveta kako se množe svake godine. Počinjete da dobijate pravi osećaj našeg potencijala da ubrzamo globalnu održivost.

Zanima vas šta to može značiti za vaše procese? Kontaktirajte nas danas, i naši stručnjaci će vas kontaktirati!


Kontaktirajte nas

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Uštede emisija u brojnim primenama

Alfa Laval pločasti razmenjivač toplote i tehnologija odvajanja omogućavaju smanjenje emisije u širokom spektru primena. Želite da saznate kako vam možemo pomoći da smanjite emisije u vašim operacijama? Izaberite svoju primenu sa liste ispod.

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Sakupljanje, korišćenje i skladištenje ugljenika

Možda ste čuli za hvatanje, korišćenje i skladištenje ugljenika (CCU/S), ali da li ste shvatili da tehnologije koje to omogućavaju postoje decenijama? Sa ograničenim opcijama za dekarbonizaciju u sektorima kao što su nafta i gas, energija, rafinerije, petrohemijska i cementna industrija, CCU/S će biti fundamentalni za budućnost tržišta energije. Otkrijte naš portfelj opreme za prenos toplote dizajnirane da maksimizira efikasnost hvatanja ugljenika.


Saznajte više

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Voda iz slavine

Alfa Laval razume da je u današnjim primenama za grejanje na slavinu i toplu vodu bezbednost podjednako važna kao i ekonomičnost i performanse. Oslanjajući se na naše duboko znanje o tehnologiji pločastih izmenjivača toplote, razvili smo inovativna rešenja koja nude najbolju garanciju bezbednih sistema vode zajedno sa poboljšanom efikasnošću za minimiziranje potrošnje energije i smanjenje kontaminacije. Kontaktirajte nas danas da saznate kako možemo da podržimo vaše potrebe u dizajniranju najbezbednijih i najodrživijih rešenja za vodu iz slavine.


Saznajte više

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Prirodna rashladna sredstva

Tržište grejanja i hlađenja se brzo udaljava od tradicionalnih rashladnih sredstava u korist onih sa nižim potencijalom globalnog zagrevanja (GWP), posebno prirodnih rashladnih sredstava kao što su amonijak, ugljen-dioksid i ugljovodonici. Alfa Laval je predvodio put u razvoju rešenja optimizovanih za rashladna sredstva sutrašnjice. Možemo da sarađujemo sa vama da identifikujemo pravu tehnologiju kako bismo vam obezbedili maksimalnu efikasnost uz minimalnu naknadu za vašu primenu.


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.