Pokret za energetsku efikasnost

Pridružite nam se u Pokretu za energetsku efikasnost

Koji izvor energije je održiviji od energije koja uopšte nije proizvedena? Prema Međunarodnoj agenciji za energiju, energetska efikasnost je jedan od glavnih faktora koji doprinose blagovremenom dostizanju Pariskog sporazuma. To je najpristupačnija opcija i naše „prvo gorivo“ za dekarbonizaciju budućnosti. Ali ne dobija pažnju koju zaslužuje. Tehnologije koje ovo pretvaraju u stvarnost ne samo da postoje, one su dostupne, pristupačne i spremne za upotrebu.

Samo treba da to ostvarimo. Zbog toga se Alfa Laval pridružio Pokretu za energetsku efikasnost. Pročitajte naš manifest da biste otkrili šta je Pokret za energetsku efikasnost.

Pročitajte naš manifest

Vrednost udruživanja

Pokret za energetsku efikasnost je inicijativa otvorenih vrata koja okuplja zainteresovane strane u svim sektorima. Podiže svest i ubrzava radnje potrebne za povećanje globalne energetske efikasnosti.

Alfa Laval je bila prva kompanija koja se pridružila Pokretu za energetsku efikasnost, inicijativi koju je pokrenuo ABB, na Konferenciji UN o klimatskim promenama 2021. godine u Glazgovu, COP26. Verujemo da su saradnja i jaka partnerstva ključ za stvaranje dekarbonizovane budućnosti.

Pridružite nam se u Pokretu za energetsku efikasnost i posvetite se energetskoj efikasnosti već danas.

Pridružite se pokretu

Alfa Laval je posvećena pokretanju promena

Moramo da sarađujemo na širem nivou ako želimo da ubrzamo sprovođenje energetski efikasnih rešenja. Kompanija Alfa Laval je posvećena podsticanju ove promene i postizanju ugljenične neutralnosti do 2030. godine u celom lancu vrednosti. Do 2030. godine dostići ćemo neto nulu za emisije iz opsega 1 i 2 i smanjiti emisije iz opsega 3 za 50 procenata u poređenju sa 2020. godinom. To ćemo postići poboljšanjima energetske efikasnosti, investicijama u rekuperaciju otpadne toplote i saradnjom sa dobavljačima i kupcima.

Nastavićemo da pomažemo našim klijentima da kreiraju energetski efikasna rešenja za svoje procese. Naša stalna težnja ka inoviranju energetski efikasnije tehnologije, kreiranju ponude stručnih usluga i programa razmene i izgradnji dugotrajnih partnerstava će igrati ključnu ulogu u tome da ovo postane stvarnost.

Održivost u kompaniji Alfa Laval 

Energetska efikasnost

Kako Alfa Laval može maksimalno povećati vašu energetsku efikasnost? Saznajte kako naša rešenja pomažu u uštedi 50 GW energije godišnje – smanjujući emisiju ugljen-dioksida za čak 25 miliona tona. To je 550 puta više od ugljeničnog otiska Alfa Laval-a.

Alfa Laval Sustainable solutions Energy efficiency

Re-Made to matter

Alfa Laval i Stena Recycling su se udružili u kreiranju pametnog, održivog i lakog za korišćenje programa razmene Re-Made to matter. Ovo nam daje mogućnost da rekuperišemo čak 100% vrednih metala koji se nalaze u starim izmenjivačima toplote. Njihovom zamenom modernijim dizajnom takođe možemo da omogućimo poboljšanja efikasnosti za uštedu energije, kao i smanjenje ugljeničnog otiska.

Re-made to matter vignette imge 640x360

Pridružite se Pokretu

Šta je održivije od energije koja uopšte nije proizvedena? Zato je energetska efikasnost naše „prvo gorivo“ za dekarbonizaciju budućnosti. Samo treba da to ostvarimo. Pridružite nam se kao deo inicijative otvorenih vrata za ubrzanje sprovođenja energetski efikasnih rešenja. Zajedno možemo ubrzati tranziciju ka održivijoj budućnosti.

EnergyEfficiencyMovement vignette image


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo