Energybanner
Energybanner 640x360

Održivost

Kompanija Alfa Laval radi na optimizaciji upotrebe prirodnih resursa kako u našem, tako i u poslovanju naših klijenata.

Dve strane održivosti

Principi poslovanja

Principi poslovanja kompanije Alfa Laval, naš kodeks poslovnog ponašanja, opisuju način na koji delujemo u društvu dok ostvarujemo svoje poslovne ciljeve. Četiri principa; društveni, poslovni integritet, životna sredina i transparentnost uključuju poštovanje ljudskih prava naših zaposlenih i zajednica u kojima poslujemo i naš rad na smanjenju uticaja na životnu sredinu

 

Pročitajte više o našim poslovnim principima

Poslovne mogućnosti

Održivost se u kompaniji Alfa Laval bavi i grabljenjem poslovnih prilika. Naši proizvodi i rešenja su uključeni u prečišćavanje vode, poboljšanje energetske efikasnosti, smanjenje emisije ugljenika i minimalizaciju zagađenja životne sredine, kao i grejanje, hlađenje, odvajanje i transport hrane. Drugim rečima, održivost je srž našeg poslovanja.

 

Pročitajte više o našim poslovnim mogućnostima

Alfa Laval na COP28

Kao deo švedske delegacije na konferenciji UN o klimatskim promenama COP28 u UAE, Alfa Laval se još jednom pridružuje globalnim naporima da se ubrza prelazak na neto nultu emisiju do 2050. godine. Primarni fokus kompanije je tekići sistemski pomak u industriji od kojeg zavise naša društva.

city-in-sunset-lights-incl-logo

Ubrzavanje prelaska na neutralnost ugljenika i cirkularnu ekonomiju

Alfa Laval omogućava kupcima u prehrambenoj, pomorskoj i energetskoj industriji da dostignu svoje trenutne i buduće ekološke izazove - pročitajte više o tome i kako se bavimo sopstvenim izazovima održivosti u našem Izveštaju o održivosti 2020. Obratite nam se na sustainability@alfalaval.com i recite nam šta mislite!

plant with bubble 640x360

Doprinos globalnim ciljevima UN-a

Ujedinjene nacije usvojile su 17 ciljeva održivog razvoja za 2030. godinu, poznatih kao globalni ciljevi, za koje su se svetski lideri obavezali da će ih postići. Međusektorska saradnja između civilnog društva, akademske zajednice i poslovne zajednice ključna je za postizanje ovih ciljeva. Osnovna delatnost kompanije Alfa Laval uveliko doprinosi postizanju mnogih globalnih ciljeva.

SDG Wheel v2

Ubrzanje održivih rešenja

Zamislite održiviji svet. Svet u kome je potrebno manje da bi se proizvelo još više. Svet u kome efikasno zadovoljavamo naše rastuće energetske potrebe i istovremeno smanjujemo emisiju CO2. Zamislite svet u kome možemo da iskoristimo snagu prirodnih resursa dok ih istovremeno čuvamo. U kompaniji Alfa Laval ne samo da zamišljamo ovaj svet. Mi ga i gradimo zajedno sa našim kupcima i našim partnerima.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360