Energy Hunter Hero banner

Energy Hunter

Prestanite da trošite novac i energiju – investirajte u održivu budućnost odmah

Energetska efikasnost je u našem DNK. To je nešto što razvijamo skoro celu deceniju. U stvari, Alfa Laval rešenja za prenos toplote štede 100 GW energije svake godine. To je dovoljno snage za zagrevanje 20 miliona domova.

Naša dokazana i efikasna rešenja za prenos toplote omogućavaju vam da uštedite energiju i vodu, poboljšate rekuperaciju toplote i smanjite emisiju ugljen-dioksida dovođenjem energetske efikasnosti do maksimuma u skoro svim privrednim granama.

Sada ubrzavamo našu potragu za otpadnom energijom da bismo unapredili postojeće oblasti i pomogli vam da uštedite energiju danas.

Energy_Hunter_saved_on_calculation.jpg

Izračunajte koliko možete da uštedite i stupite u kontakt sa jednim od naših "lovaca na energiju" danas

Da li imate aplikaciju za hlađenje procesa u kojoj se vrući procesni medij hladi pomoću sistema za hlađenje?

Naš pojednostavljeni alat može vam pomoći da procenite koliko energije možete da uštedite rekuperacijom otpadne toplote kada koristite našu efikasnu tehnologiju pločastog izmenjivača toplote. Dobijate i procenu novčane vrednosti, sa koliko emisija ugljen-dioksida i koliku potrošnju vode ćete uštedeti.

Vreme povrata investicije u rekuperaciju otpadne toplote je obično veoma kratko, u rasponu od nekoliko meseci do nekoliko godina.Pogledajte koliko možete da uštedite ovde

Vrednost povrata toplote

Da li rashlađujete vruće procesne medije pomoću sistema za hlađenje? Naš pojednostavljeni alat može da proceni koliko biste mogli da uštedite u rekuperaciji otpadne toplote pomoću jednog od naših izmenjivača toplote. Može vam čak reći koliko biste mogli da uštedite na emisijama ugljenika, potrošnji vode i ukupnim troškovima.

waste-heat-recover-aurubis-230125

Kalkulator vrednosti usluge

Da li ste znali da će servisiranje izmenjivača toplote u preporučenim intervalima optimizovati energetsku efikasnost, smanjiti emisiju ugljenika, poboljšati produktivnost i smanjiti ukupne troškove vlasništva? Kliknite ovde da biste saznali koliko biste mogli da uštedite pomoću našeg jedinstvenog alata za kalkulaciju.

cleantech emission reduction201201

Pogledajte neke od naših nedavnih projekata energetske efikasnosti

panoramic_aerial_view_of_downtown_hamburg_640x360.jpg

Rekuperacija industrijske otpadne toplote

Rekuperacija industrijske otpadne toplote je jedan od najefikasnijih načina za poboljšanje energetske efikasnosti na globalnom nivou. Rekuperacijom energije koja bi inače bila izgubljena u atmosferi ili vodi i ponovnom upotrebom u druge svrhe možemo značajno smanjiti potrošnju goriva u poređenju sa današnjim nivoima. Kao rezultat toga, takođe možemo drastično smanjiti globalne emisije ugljenika.

Saznaj više

Paper from UPM-Kymmene 640x360.png

Energetski balans

Proizvodnja papira zahteva ogromne količine energije za održavanje procesa grejanja i hlađenja koje industrija zahteva. UPM-Kymmene sa sedištem u Finskoj, najveća evropska grupacija šumarske industrije i jedan od najvećih svetskih proizvođača papira, fino je podesila ravnotežu između procesa grejanja i hlađenja, što je rezultiralo viškovima energije.

Saznaj više

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

Rekuperacija pare

Fabrika papira Sappi Maastricht, Holandija, morala je da zameni svoj izmenjivač toplote sa školjkom i cevima koji je često curio. Pored toga, bio je težak za pristup i skup za održavanje. AlfaCond je rešio probleme.
Saznaj više

aerial_view_of_Helsingborg_in_Sweden_640x360.jpg

Rekuperacija toplote iz sumporne kiseline

Rekuperacija toplote iz sumporne kiseline dobija na ekonomičnosti i održivosti. Nakon potpune rekonstrukcije rashladnog sistema u fabrici sumporne kiseline Kemira, temperatura rashladne vode je podignuta na nivo na kome se može koristiti za daljinsko grejanje.


Saznaj više

Pokret za energetsku efikasnost

Šta je održivije od energije koja uopšte nije proizvedena? Zato je energetska efikasnost naše „prvo gorivo“ za dekarbonizaciju budućnosti. Samo treba da to ostvarimo. Zbog toga se kompanija Alfa Laval pridružila Pokretu za energetsku efikasnost.

Pridružite nam se kao deo inicijative otvorenih vrata za ubrzanje sprovođenja energetski efikasnih rešenja. Zajedno možemo ubrzati tranziciju ka održivijoj budućnosti. Otkrijte šta je Pokret za energetsku efikasnost.

Opširnije

Voleli bismo da vas čujemo!

Bez obzira na to da li želite da saznate više o troškovima i uštedi energije, ili da rezervišete posetu na licu mesta, naši "lovci na energiju" spremni su da vam pomognu.

Vaši podaci se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti i zaštite podataka.