T/TZ

Alfa Laval T/TZ rotacione mlazne glave predstavljaju sistem za čišćenje rezervoara i obezbeđuju izuzetnu mogućnost čišćenja, bolji kvalitet krajnjeg proizvoda, veći ukupni učinak i smanjene operativnih troškova. Dizajnirane su za proizvodne procese sa visokim higijenskim satndardima u industriji hrane, mleka i mlečnih proizvoda, i napitaka. Dostupne u različitim veličinama i konfiguracijama za razne veličine rezervoara.

rotary jet head

Detaljno i ekonomično čišćenje

Da bi se postigli najbolji rezultati čišćenja, Toftejorg rotacione mlazne glave koriste optimizovanu jačinu mlaza za čišćenje velikih površina. Upotrebom ovog modela čišćenja dopire se do unutrašnjih površina rezervoara i postiže najefikasnije rešenje za čišćenje na mestu (CIP). Pritisak mlaza, ili sila udara, efikasno uklanja ostatke kako bi se obezbedili higijenski uslovi potrebni za serijsku proizvodnju. Uz mogućnost samočišćenja i samodrenaže, iznutra i spolja, svi Toftejorg uređaji sa rotacionim glavama za prskanje izrađeni su u skladu sa dobrom proizvođačkom praksom. Alfa Laval Rotacheck sistem proverava svaki ciklus čišćenja kako bi se obezbedila usklađenost sa strogim standardima.

Ekonomičan i ekološki dobar izbor

Sa dizajnom bez pukotina, Toftejorg rotacione mlazne glave efikasno čiste rezervoare koristeći manje vode, manje energije i manje sredstava za čišćenje u odnosu na statičke kuglice za prskanje. Ovim se ne samo smanjuje potrošnje vode, struje i hemikalija, već i podstiče ekološki profil vaše kompanije.

Pouzdanost performansi i dug radni vek

Tehnologija rotacione mlazne glave je dokazana tehnologija koja povećava efikasnost čišćenja pružajući pouzdane i ponovljive performanse čišćenja. Dizajnirane da obezbede minimalni gubitak unutrašnjeg pritiska, Toftejorg rotacione mlazne glave se rotiraju pri pritiscima manjim od 0,3 bara; međutim, preporučeni radni pritisak je između 5 i 8 bara, gde se postižu optimalne i pouzdane performanse čišćenja.


Čišćenje uz pomoć koncentrisanih mlaznica u svim uglovima od 360°. Najveći uticaj i najmanja potrošnja tečnosti za najkraće vreme.

Visok integritet proizvoda

Da bi se obezbedio integritet proizvoda, svi Toftejorg Rotari mlazni uređaji su napravljeni od bezbednih i nereaktivnih higijenskih materijala. Svi materijali napravljeni od nerđajućeg čelika su u potpunosti u skladu sa EC br. 1935/2004. Svi nemetalni delovi izrađeni su u skladu sa zahtevima FDA 21CFR § 174; nemetalni delovi rotacionih mlaznih glava koji se koriste za Biopharm aplikacije su sertifikovani u skladu sa propisima USP klase VI. Na zahtev, mogu se isporučiti sertifikati 3.1 za one uređaje za čišćenje rezervoara koji ispunjavaju standard EN10204. Rotaciona mlazna glava takođe poseduje sertifikat.

Upotreba u pomorskoj industriji

 T-82 se upotrebava u offshore industriji i petrohemijskoj i hemijskoj prerađivačkoj industriji, podmazuje se i dizajniran je za čišćenje rezervoara u teškim uslovima, npr. dosta se upotrebljava za rezervoare za skladištenje tečnosti na platformi za bušenje gde čvrste čestice postoje u sredstvima u za čišćenje. Takođe se koristi i za čišćenje barži i tankera za prevoz proizvoda.

Mašine TZ-82 i TZ-75 se koriste kao prenosive mašine za čišćenje rezervoara na tankerima za naftu, i tankerima za prevoz proizvoda i hemikalija.

Prednosti proizvoda

 • 60% brže čišćenje = više vremena za proizvodnju
 • Izuzetno efikasno ponovljivo čišćenje pod uglom od 360° stepeni
 • Kontrola i validacija čišćenja "na licu mesta" (CIP)
 • 70% uštede za troškove čišćenja
 • Higijenska bezbednost kroz pouzdane i predvidljive performanse čišćenja

Asortiman T/TZ:

 • T-82
 • TZ-66
 • TZ-67
 • TZ-75
 • TZ-750
 • TZ-82
 • TZ-89
 • TZ-68

Održivost - Rotacheck

Alfa Laval Rotacheck služi da potvrdi proces čišćenja rotacionih mlaznih glava, smanji potrošnju vode i gubitak proizvoda. Možete biti sigurni da je sve u redu.

Saznaj više o Rotacheck

Kako radi

Mašine za dinamičko čišćenje rezervoara

Mlaz visokog pritiska iz rotacione mlazne glave sa četiri mlaznice je unapred programiran da pokrije unutrašnjost rezervoara u sukcesivnom ispuštanju gustog mlaza. Ovim se obezbeđuje snažan mehanički udar, uz malu zapreminu vode, kiseline ili kaustičnih proizvoda. Brži ciklus čišćenja rezervoara takođe smanjuje potrošnju energije.

Protok tečnosti za čišćenje čini da se mlaznice rotiraju oko vertikalne i horizontalne ose. U prvom ciklusu, mlaznice postavljaju grubi mlaz na površinu rezervoara. U narednom ciklusu postepeno se povećava pokrivenost površine sve dok se, nakon osam ciklusa, mlaz ne proširi preko cele unutrašnje površine rezervoara kako bi se sprovelo temeljno čišćenje. Ovo se sve odvija automatski i pruža korisnicima garanciju kvaliteta čišćenja rezervoara, zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom.

Toftejorg rotacione mlazne glave su idealne za čišćenje rezervoara za preradu, skladištenje i transport, kao i za čišćenje drugih vrsta posuda koje se koriste u procesnoj i farmaceutskoj industriji, industrijama gde su potrebni određeni sanitrani uslovi, i drugim vrstama industrija.

Deo širokog asortimana opreme za rezervoare

Alfa Laval nudi veliki asortiman opreme za rezervoare kod proizvodih procesa sa visokom higijenskim satndardima u industriji mlečnih proizvoda, hranepićaproizvoda za kućnu neguproizvoda za ličnu negu, biotehnologiju farmaceutske proizvode.

Za širi asortiman opreme za rezervoare, pogledajte različite kategorije proizvoda: rotacione mlazne glave, rotacione kugle za prskanje, pribor za rezervoare i poklopci rezervoara.

.
阿法拉伐搅拌罐

Top 10 saveta - oprema za rezervoare

Evo nekoliko saveta i video snimaka koji će vam pokazati kako da svoju opremu za rezervoare održavate u vrhunskom stanju.

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)