TJ

Asortiman uređaja za čišćenje rezervoara Alfa Laval rotaciona mlazna glava obezbeđuje izuzetan kvalitet čišćenja, bolji kvalitet krajnjeg proizvoda, veći ukupni učinak i smanjenje operativnih troškova do 70%. Dizajnirani su za upotrebu u industriji sa večim higijenskim zahtevima, kao što je industrija hrane, mleka i mlečnih proizvodi, pića i proizvoda za ličnu negu.

TJ series rotary jet head

Izuzetno kvalitetan model ponovljivog čišćenja pod uglom od 360° stepeni

  • Izbegnite kontaminaciju uz pomoć efikasnih performansi čišćenja i superiornih funkcija samočišćenja
  • Isplativo i održivo rešenje zbog smanjenih potreba za vodu i hemikalije
  • Više dostupnog vremena proizvodnje zbog skraćenog vremena čišćenja
  • Jednostavan za servisiranje i održavanje – nije potreban poseban alat
  • Kontrola i validacija čišćenja "na licu mesta" (CIP)

Asortiman TJ obezbeđuje automatizovano 3D indeksirano čišćenje tokom definisanog vremenskog perioda za preradu, skladištenje i transport rezervoara i drugih posuda između 15 i 500 m3. Ovaj proizvod čiji je dizajn nagrađen je pogodan za čišćenje opreme u industriji piva, kao i za čišćenje u procesima proizvodnje hrane i mleka, i predstavlja ekonomično sredstvo za higijenski bezbedno, kvalitetno čišćenje rezervoara.

.

Alfa Laval TJ asortiman za čišćenje rezervoara

Efikasno čišćenje rezervoara sa niskim operativnim troškovima

Snažan mlaz generiše veliku mehaničku silu pod uglom od 360° kako bi se efikasno uklonili ostaci proizvoda i obezbedili najbolji higijenski uslovi za proizvodnju. Povećanjem sile koju stvara rotaciona mlazna glava, smanjuje se potrošnja vode, što dovodi do značajnih ušteda, kao što je ilustrovano na dijagramima (po ugledu na filozofiji čišćenja dr. Sinera).

  • Uštede (voda, hemikalije): 70%*
  • Ušteda vremena = više vremena proizvodnje: 60%*

*u poređenju sa tradicionalnim čišćenjem statičkom kuglicom za prskanjeStatička kuglica za prskanje

     

Alfa Laval TJ20G / TJ40G

          

 

 

Plava = Potrošnja vode/vreme
Crvena = mehanička akcija
Žuta = temperatura
Siva = Hemikalije

Kako radi

.

Mašine za dinamičko čišćenje rezervoara

Protok tečnosti za čišćenje čini da se mlaznice rotiraju oko vertikalne i horizontalne ose. U prvom ciklusu, mlaznice postavljaju grubi mlaz na površinu rezervoara. U narednom ciklusu postepeno se povećava pokrivenost površine sve dok se, nakon osam ciklusa, mlaz ne proširi preko cele unutrašnje površine rezervoara kako bi se sprovelo temeljno čišćenje. Ovo se sve odvija automatski i pruža korisnicima garanciju kvaliteta čišćenja rezervoara, zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom.

Kompletan sistem samočišćenja

Pored toga što Alfa Laval TJ asortiman rotacinih mlaznih glava omogućava besprekorno čišćenje unutrašnjosti rezervoara, ovaj proizvod omugaćava čišćenje i iznutra i spolja. Higijenski dizajn sistema za samočišćenje obezbeđuje da protok tečnosti za čišćenje prekrije spoljašnje površine rotacione mlazne glave kako bi se smanjio rizik od unakrsne kontaminacije i potencijalnog gubitka ili povlačenja proizvoda.

 

1. Preklapanje omogućava samočišćenje tela

2. Mlaznica konkavnog oblika omogućava samočišćenje same mlaznice

3. Kroz dve rupe u središtu, mlazne struje omogućavaju čišćenje konusa

 

 

 

Nizak pad pritiska

Nizak gubitak pritiska u mašini rezultira povećanom efikasnošću čišćenja u poređenju sa drugim mašinama za čišćenje rezervoara koje rade pod istim ulaznim pritiskom. Ovo rezultira nižim troškovima čišćenja jer jedinica može da radi pri manjem pritisku/protoku.Deo širokog asortimana opreme za rezervoare

Alfa Laval nudi veliki asortiman opreme za rezervoare kod proizvodih procesa sa visokom higijenskim satndardima u industriji mlečnih proizvoda, hranepićaproizvoda za kućnu neguproizvoda za ličnu negu, biotehnologiju farmaceutske proizvode.

Za širi asortiman opreme za rezervoare, pogledajte različite kategorije proizvoda: rotacione mlazne glave, rotacione kugle za prskanje, pribor za rezervoare i poklopci rezervoara.

Oprema za rezervoare

.
阿法拉伐搅拌罐

Top 10 saveta - oprema za rezervoare

Evo nekoliko saveta i video snimaka koji će vam pokazati kako da svoju opremu za rezervoare održavate u vrhunskom stanju.

Smanjite vreme čišćenja za proizvodnju veće količine napitaka

Današnje tržište pića je mnogo zahtevnije nego ranije. Kako prevazilazite izazov brze optimizacije CIP procesa čišćenja na mestu u vašoj liniji za proizvodnju pića?

Beverages colour

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Tehnički članci (eng)

.