Voda iz slavine

Čista voda je neophodna za sav život na Zemlji. Ujedinjene nacije ga takođe definišu kao osnovno ljudsko pravo, a održivost opreme za vodu iz česme je pod sve većom kontrolom. Da li ste znali, na primer, da u Stokholmu ispuštanje metala iz vodovodnih sistema dovodi do toga da do 6 tona bakra uđe u otpadne vode svake godine? Iz ovih razloga, zakonodavci u mnogim jurisdikcijama doneli su nove zahteve osmišljene da spreče unakrsnu kontaminaciju medija i metalnu kontaminaciju u vodosnabdevanje.

Alfa Laval razume da je u današnjim aplikacijama za grejanje i hlađenje na slavinu i toplu vodu bezbednost podjednako važna kao i ekonomičnost i performanse. Oslanjajući se na naše duboko znanje o tehnologiji pločastih izmenjivača toplote, razvili smo inovativna rešenja koja nude najbolju garanciju bezbednih sistema vode zajedno sa poboljšanom efikasnošću za minimiziranje potrošnje energije. Kontaktirajte nas danas da saznate kako možemo da podržimo vaše potrebe u dizajniranju najbezbednijih i najodrživijih rešenja za vodu iz slavine.

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Koja je prednost pravog nerđajućeg čelika?

Zašto odabrati čist, 100% nerđajući čelik? U određenim aplikacijama, kao što su one sa visokim zahtevima za čistoćom, gde se koriste agresivni mediji ili gde postoji zabrinutost zbog kontaminacije metalom, to može da napravi veliku razliku. U ovom videu, naš menadžer proizvoda Christine Nordström objašnjava zašto. Ona takođe istražuje neke od jedinstvenih prednosti koje možete postići zahvaljujući Alfa Laval-ovim jedinstvenim AlfaNova tehnologijama izmenjivača toplote od nerđajućeg čelika.

Decentralizovano snabdevanje toplom vodom

Alfa Laval-ova jedinstvena AlfaNova tehnologija od nerđajućeg čelika omogućava nove mogućnosti za decentralizovane sisteme za snabdevanje toplom vodom. Ovo obezbeđuje manji rizik od metalne kontaminacije bakrom i niklom, kao i sprečavanje ulaska bakterija kao što je legionela u vodu za piće. Kompaktna veličina AlfaNove čini ovo lakim za postizanje, čak i kao „plug-in“ opcija u starijim zgradama.

cleantech-tap-water-illustration.jpg

Ispunjavanje smernica za kontaminaciju metalom: vebinar Alfa Laval

Ograničavanje kontaminacije teškim metalima u vodi za piće je kritično za javno zdravlje i, sve više, zakon u mnogim jurisdikcijama. Na primer, ovo pitanje je globalno obrađeno u Smernicama Svetske zdravstvene organizacije (WHO) za kvalitet vode za piće (GDWQ).

Na nacionalnim nivoima, kontaminacija metalom je pokrivena u nemačkom Trinkvasserverordnung-u, kao i u smernicama Federalne agencije za životnu sredinu (UBA). Pored toga, transnacionalna saradnja poznata kao 4MS je nastojala da pronađe zajednički pristup propisima za vodu iz slavine u Francuskoj, Holandiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj.

Nažalost, veliki deo opreme koja se danas obično koristi u aplikacijama za vodu iz slavine neće zadovoljiti sve strožije smernice ovih i drugih budućih regulatornih okvira. Na nedavnom vebinaru, stručnjak za izmenjivače toplote Alfa Laval, Roman Rathsack, pregledao je neke od ovih zakonskih zahteva i ponudio pregled novih tehnologija koje su dostupne za njihovo ispunjavanje. Vebinar možete pogledati u bilo koje vreme, dostupan na zahtev!


Pogledajte na zahtev

Naša rešenja

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

Alfa Laval AlfaNovaTW

Uprkos rizicima od kontaminacije, većina tehnologija izmenjivača toplote koje se koriste u aplikacijama sa slavinom i toplom vodom mogu da ispuste tragove opasnih metala poput nikla i bakra u vodovod. Nova AlfaNova TW je drugačija. Napravljen pomoću Alfa Laval-ovog patentiranog procesa spajanja fuzijom, nudi konstrukciju od 100% nerđajućeg čelika. Prva AlfaNova optimizovana posebno za vodu iz slavine, takođe vam daje pametno rešenje koje neće opteretiti vaš budžet.


Saznajte više

cleantech_double_wall.jpg

Alfa Laval dvoslojni lemljeni izmenjivači toplote

Izgrađena našom tehnikom sa tri barijere, Alfa Lavalova nova generacija lemljenih pločastih izmenjivača toplote sa dvostrukim zidom pruža najveću zaštitu na tržištu od mešanja tečnosti. A zahvaljujući naprednom dizajnu šablona ploča, možete održati veću toplotnu efikasnost za svoj sistem nego što je to moguće sa drugim tehnologijama sa dvostrukim zidovima.


Saznajte više

Proizvodnja tople vode za domaćinstvo

Alfa Laval-ova rešenja za toplu vodu za domaćinstvo su dizajnirana da obezbede pouzdano i ekonomično snabdevanje sanitarnom vodom. Naši sistemi mogu da obezbede toplu vodu za domaćinstvo za stanove i kuće, veliku količinu vode iz slavine za velike objekte i zalihe vode bez bakterije Legionele.

domestic hot water 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.