Skladištenje energije

Snabdevanje energijom je jedan od najvećih izazova u prelasku na čistu energiju. Dok oko dve trećine planete već živi na mestima gde su solarni, vetar i drugi obnovljivi izvori energije najjeftiniji izvori energije, ovi resursi stvaraju izazov isprekidanosti. Odnosno, sunce ne sija uvek i vetar ne duva uvek tačno tamo gde i kada su nam potrebni.

Skladištenje energije koje nam omogućava da uštedimo i koristimo čistu energiju po potrebi biće stoga kritični element na putu ka dekarbonizaciji. Ovo će zahtevati niz novih rešenja, od kojih će se mnoga oslanjati na izmenjivače toplote kao osnovne komponente. Zahvaljujući skoro 90 godina razvoja termalnih tehnologija, Alfa Laval ima širok portfolio izmenjivača toplote dizajniranih sa naprednim karakteristikama da odgovori na izazove povezane sa sistemima za skladištenje energije. Nastavite da čitate da biste saznali kako vam možemo pomoći.

Energy-storage.jpg

solar power in sunset

Alfa Laval-ova rešenja za skladištenje energije

Sa našim decenijama iskustva i vodećim svetskim portfeljem pločastih izmenjivača toplote, Alfa Laval nudi jedinstvena rešenja za prenos toplote za skladištenje energije.

Znamo da su izmenjivači toplote ključne komponente efikasnih i jeftinih sistema za skladištenje energije, posebno za termička i mehanička rešenja. Naši dokazani i pouzdani pločasti izmenjivači toplote su u stanju da se nose sa cikličnim radom sa reverzibilnim tokovima, u širokom opsegu različitih temperatura i pritisaka, kao i medija za skladištenje energije.

Danas se naše tehnologije razmenjivača toplote već mogu naći kako igraju ključnu ulogu u inovativnim novim projektima skladištenja energije, kao što su skladištenje toplote, skladištenje energije komprimovanog vazduha (CAES), skladištenje energije tečnog vazduha (LAES), pumpano skladište toplotne energije (PHES), rastopljeno skladištenje energije soli i još mnogo toga.

Kontaktirajte nas danas da saznate više o tome kako možemo podržati vaše napore da ubrzate prelazak na obnovljive izvore energije putem skladištenja energije.


Kontaktirajte nas

Promena igre za obnovljive izvore energije

U 2019. godini, Alfa Laval je postala investitor i partner Malta Inc., razvijajući novo rešenje sa potencijalom da revolucioniše skladištenje energije na nivou mreže. Pokretanje je spinof guglovog X inkubatora, uz podršku među kojima su Bil Gejts i Džef Bezos. Sa posebno dizajniranim izmenjivačima toplote iz Alfa Laval-a, njihov sistem može da skladišti energiju iz obnovljivih izvora kao što su sunce i vetar satima ili danima, čekajući do vremena velike potražnje, a zatim puštajući energiju nazad u mrežu. Pogledajte ovaj video da biste saznali kako to funkcioniše ili kliknite ispod da biste pročitali celu priču!


Saznajte više

Naša rešenja

PCHE 640x360 large.jpg

Alfa Laval razmenjivači toplote sa štampanim kolom

Alfa Laval razmenjivači toplote sa štampanim kolom nude više od otpornosti na visok pritisak i ekstremnu temperaturu – od kriogene upotrebe do 450°C. Oni kombinuju ovo sa izuzetno visokom efikasnošću prenosa toplote, u jedinici koja je do 85% manja i lakša od uporedivih izmenjivača sa školjkom i cevima. Jedinstveni dizajn omogućava skalabilnost izmenjivača toplote od nekoliko kilograma do mnogo tona. Pored toga, mikro-kanali na svakom protočnom krugu mogu biti dizajnirani tako da omoguće veoma visoke stepene asimetrije između krugova fluida, a svaka jedinica je potpuno prilagodljiva prema vašim tačnim potrebama.


Saznajte više

Alfa Laval Packinox

Packinox izmenjivač toplote je idealan za velike zadatke povrata toplote u procesima sa visokim temperaturama. Njegove izvanredne toplotne performanse, superiorna hidraulička efikasnost i nizak CAPEX omogućavaju vam da poboljšate energetsku efikasnost, povećate profitabilnost i poboljšate održivost. Packinox dizajn omogućava veći povrat toplote od tradicionalnih rešenja, što rezultira optimizovanom povratnom efikasnošću, bržim povratom ulaganja i manjim uticajem na životnu sredinu.


Saznajte više

Semi_welded_range_640x360.jpg

Alfa Laval poluzavareni pločasti izmenjivači toplote

Poluzavareni pločasti izmenjivači toplote su napravljeni za zahtevne uslove. Alfa Lavalov jedinstveni sistem zaptivke omogućava poboljšane, dugoročne performanse u aplikacijama sa visokim pritiscima i temperaturama. Bezbedno i pouzdano zaptivanje, bez rizika od unakrsne kontaminacije i kompaktan dizajn čine ove izmenjivače toplote idealnim izborom za razna rešenja za skladištenje energije.


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.