Power-to-X

Power-to-X (P2X) je ključna komponenta u dekarbonizaciji hemijske, pomorske i vazduhoplovne industrije. Ovde se „X“ odnosi na pretvaranje električne energije u gasovita ili tečna goriva ili hemikalije, uključujući e-amonijak, e-metanol, metan, zeleni vodonik i singas. Na ovaj način, power-to-X može omogućiti održiviju industriju, transport i energiju, uz korišćenje postojeće infrastrukture i pružanje važnog rešenja za skladištenje energije.

Alfa Laval ima višedecenijsko iskustvo u snabdevanju naprednim rešenjima za hemijsku industriju. Naš raznoliki portfelj efikasnih izmenjivača toplote obezbeđuje ekonomičnu proizvodnju zelenog amonijaka i zelenog metanola, u poređenju sa tradicionalnim metodama. Kontaktirajte nas danas da biste saznali kako možemo podržati vaše procese.

Alfa-Laval-power-to-x

Alfa Laval-ova rešenja za zeleni amonijak

Amonijak je dobro uspostavljen kao kamen temeljac industrije đubriva, ali takođe igra značajnu ulogu u rashladnim sistemima i proizvodnji eksploziva. Danas, dolazak zelenog amonijaka stvara nove mogućnosti za oblasti poput skladištenja goriva i energije.

Alfa Laval nastavlja našu dugu reputaciju kao partner u industriji amonijaka sa inovativnom tehnologijom koja podržava zahteve zelenog amonijaka. Sa našim širokim portfeljem za prenos toplote, možete pronaći optimalno rešenje za vaše postrojenje, bez obzira na vašu veličinu ili radnu isprekidanost. Kontaktirajte nas da biste saznali više o kritičnim procesnim izmenjivačima toplote kao što su kotlovi na otpadnu toplotu, parne bačve i amonijačni kondenzatori, kao i kako možemo da pokrijemo sve vaše potrebe za hlađenjem i grejanjem dok težite maksimalnoj energetskoj efikasnosti.


Kontaktirajte nas

Alfa Laval-ova rešenja za zeleni metanol

Kombinovanje zelenog vodonika sa izvorom ugljen-dioksida otvara put zelenom metanolu. Osim što se koristi kao gorivo ili za skladištenje energije, zeleni metanol je takođe važan za dekarbonizaciju velikih delova hemijske industrije.

Sa iskustvom iz velikih postrojenja, Alfa Laval je spremna da podrži ovo manje tržište sa istim visokim kvalitetom rešenja i usluge. Naše kompaktne tehnologije su pogodne za širok spektar primena, kao što su generisanje pare, izmenjivači reaktora, izmenjivači destilacionih sekcija uključujući bojlere i kondenzatore, kao i komunalno hlađenje i grejanje. Blisko sarađujemo sa vama kako bismo osigurali da nema kompromisa između minimalne veličine i maksimalne efikasnosti, bez obzira na kapacitet postrojenja.

Alfa Laval takođe nudi jedinstveni portfelj efikasnih izmenjivača toplote koji omogućavaju korišćenje i skladištenje ugljenika (CCU/S) u proizvodnji e-metanola.


Kontaktirajte nas

Partnerstvo za proizvodnju obnovljivih čistih goriva

Alfa Laval je investitor i partner Liquid Wind, jedinstvene kompanije Power-to-Fuel koja razvija komercijalna postrojenja za eMetanol. Svaki objekat hvata i koncentriše biogene emisije ugljen-dioksida iz industrije, kombinujući ih sa vodonikom napravljenim od obnovljive struje i vode. Rezultat je proizvodnja zelenog metanola. Pored Alfa Lavala, konzorcijum Liquid Wind uključuje Carbon Clean, Siemens Energy i Haldor Topsoe, između ostalih. Naša stručnost u prenosu toplote doprinosi poboljšanju efikasnosti procesa i ukupnoj energetskoj integraciji objekata. Izmenjivači toplote su instalirani kao ključne komponente u glavnom sistemu, kao i u procesnim koracima zelenog vodonika, hvatanja ugljenika i sintetizacije metanola.

LiquidWind eFuel Facility

Zeleni amonijak kao gorivo u pomorskoj industriji

U avgustu 2020. godine, Alfa Laval, Hafnia, Haldor Topsoe, Vestas i Siemens Gamesa objavili su izveštaj „Amonfuel – industrijski pogled na amonijak kao brodsko gorivo“ zasnovan na sopstvenoj industrijskoj stručnosti i inputima sa liste kompetentnih industrijskih igrača.

Alfa Laval Sustainable solutions Power-to-X ammonia as fuel

Naša rešenja

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Alfa Laval zaptivni pločasti razmenjivači toplote

Sa našim širokim asortimanom zaptivnih pločastih izmenjivača toplote, lako je pronaći svoje optimalno rešenje – bez obzira na kapacitet vašeg postrojenja. Kompaktan dizajn u kombinaciji sa izvanrednim performansama prenosa toplote čini ih idealnim za kliznu zgradu ili uske instalacije, gde ne možete sebi priuštiti kompromis u pogledu uslužnosti ili energetske efikasnosti. Hladnjaci proizvoda, komunalno grejanje i hlađenje su neke od pozicija u kojima je zaptivni razmenjivač toplote sa pločama i ramom odlično pristaje za vaš projekat power-to-X. Za kritične položaje kao što su kondenzatori amonijaka, naši poluzavareni modeli daju vam još više opcija.


Saznajte više

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Alfa Laval Compabloc

Compabloc izmenjivači toplote kombinuju izdržljivost na temperaturi i pritisku dizajna sa školjkom i cevima sa izuzetnim toplotnim performansama tradicionalnog pločastog izmenjivača toplote. Kompaktan dizajn je jednostavan za ugradnju i do pet puta efikasniji od uporedivog izmenjivača toplote sa školjkom i cevima. Compabloc može da se nosi sa najzahtevnijim jednofaznim, kao i dvofaznim poslovima, kao što je odeljak za destilaciju metanola, što ga čini raznovrsnim rešenjem problema za vaš power-to-X proces.


Saznajte više

Olmi_Reforming_Process_Gas_Boiler_640x360.png

Alfa Laval OLMI

OLMI izmenjivači toplote se uklapaju u sve tražene obaveze povrata toplote u procesima sa visokim temperaturama i/ili visokim pritiscima, što ih čini posebno pogodnim za proizvodnju amonijaka i metanola. Njegova izvanredna pouzdanost, vrhunska proizvodnja i niski CAPEKS omogućavaju vam da poboljšate energetsku efikasnost, povećate profitabilnost i poboljšate održivost. OLMI dizajn, u kombinaciji sa vrhunskom tehnologijom zavarivanja, omogućava veću pouzdanost od sličnih rešenja, što rezultira produženim životnim vekom, mirnim radom i manjim uticajem na životnu sredinu.


Saznajte više

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

Packinox izmenjivači toplote su idealni za kombinovane poslove povrata toplote napojnog efluenta u velikim procesima amonijaka i metanola. Izuzetne toplotne performanse, superiorna hidraulička efikasnost i kompaktan dizajn omogućavaju vam da optimizujete energetsku efikasnost i maksimizirate kapacitet procesa uz najmanji uticaj na životnu sredinu. Packinox vraća više toplote sa manjim padom pritiska ciklusa od tradicionalnih rešenja, što rezultira smanjenim ulaganjem u kapacitet peći za napajanje i reciklažnog gasnog kompresora, čime se obezbeđuje brži ROI.


Saznajte više

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Alfa Laval Niagara rashladni uređaji za vlažne površine (WSAC)

Alfa Laval Niagara vlažni vazdušni rashladni uređaji (WSAC®) su sistemi za hlađenje i kondenzaciju zatvorene petlje napravljeni po meri koji kombinuju visoke performanse, niske operativne troškove i pouzdan rad. Omogućavaju maksimalno hlađenje u kompaktnoj jedinici uz minimalnu potrošnju vode i električne energije. Robustan i jednostavan dizajn takođe obezbeđuje stabilne termičke performanse i niske zahteve za održavanjem. Naši WSAC sistemi mogu biti u potpunosti prilagođeni vašim zahtevima, uključujući dizajn za otpornost na korozivne medije, hlađenje višestrukih tokova procesa paralelno, radeći i režim suvog i vlažnog hlađenja.


Saznajte više

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Rešenja za prenos toplote za hvatanje, korišćenje i skladištenje ugljenika

Možda ste čuli za hvatanje, korišćenje i skladištenje ugljenika (CCU/S), ali da li ste shvatili da tehnologije koje to omogućavaju postoje decenijama? Sa ograničenim opcijama za dekarbonizaciju u sektorima kao što su nafta i gas, energija, rafinerije, petrohemijska i cementna industrija, CCU/S će biti fundamentalni za budućnost tržišta energije. Otkrijte naš portfelj opreme za prenos toplote dizajnirane da maksimizira efikasnost hvatanja ugljenika.


Saznajte više

cleantech-P2X-methanol-production.jpg

Rešenja za prenos toplote za proizvodnju metanola

Pouzdanost, energetska efikasnost i kvalitet proizvoda su od najveće važnosti za bilo koju fabriku metanola. Alfa Laval ima ogromno iskustvo u obezbeđivanju stručnosti, kao i proverene opreme i usluga vlasnicima metanolnih postrojenja. Bez obzira na vaše potrebe, mi smo tu da učinimo operacije bez problema i da vam donesemo mir.


Saznajte više

cleantech-P2X-ammonia-production.jpg

Rešenja za prenos toplote za proizvodnju amonijaka

Da bi ostali profitabilni, proizvođači amonijaka širom sveta moraju stalno da poboljšavaju ukupnu energetsku efikasnost. Uz ogromno znanje o procesima i širok spektar opreme i usluga, Alfa Laval može pomoći u optimizaciji energetski intenzivnih procesa amonijaka sa našim kompaktnim i visoko efikasnim izmenjivačima toplote.


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.