SolidC

Dizajnirana da ispuni higijenske zahteve u industriji mleka, hrane i pića I proizvoda za ličnu negu, SolidC je standardizovana centrifugalna pumpa za opštu primenu, povremeno pumpanje proizvoda i CIP dužnosti.

solidc centrifugal pump left side 640x360

Potvrđena vrednost

Centrifugalna pumpa SolidC je standardna radna pumpa za osnovne transportne zadatke u higijenskim aplikacijama. Izuzetna vrednost u poređenju sa drugim pumpama u svojoj klasi, obezbeđuje pouzdan rad sa malim održavanjem. Sa svojim higijenskim dizajnom, isplativim radom i brzim i lakim održavanjem, SolidC nudi odličnu vrednost za uloženi novac.

Za zahtevnije poslove, Alfa Laval nudi vrhunsku LKH centrifugalnu pumpu. Koristeći naš softver za izbor pumpi, Alfa Laval ili jedan od naših prodajnih i radnih partnera može vam pomoći da izaberete pravu pumpu za specifičnu primenu.

Solidan higijenski dizajn

SolidC centrifugalne pumpe obezbeđuju dosledne performanse i maksimalnu mogućnost čišćenja. Unutrašnjost pumpe je dizajnirana da obezbedi kontrolu površinske kontaminacije i ima O-prstenove sa definisanom kompresijom. Usklađenost sa zahtevima 3A, CE, FDA i EHEDG obezbeđuje odličan nivo higijene.

Konstruisan za visok integritet proizvoda, SolidC ima poluotvoreno radno kolo, koje obezbeđuje pažljivo rukovanje proizvodom. Glatke površine bez pukotina eliminišu sve mrtve zone u kojima bakterije mogu da napreduju. Pored toga, SolidC se lako čisti na mestu i koristi elastomere koje je odobrila FDA.

Lako, jeftino održavanje

Nekoliko minuta je sve što je potrebno za promenu istrošenih delova. Na primer, zamena zaptivke vratila sa prednjim utovarom koja se lako pristupa, maksimizira vreme rada i minimizira troškove održavanja. Ostale karakteristike koje doprinose solidnim rutinama održavanja i uštedi troškova su stezaljka između kućišta i zadnje ploče koja se lako rastavlja i O-prsten koji se lako montira.

Garancija

Alfa Laval obezbeđuje trogodišnju garanciju na sve delove koji se ne troše, pod uslovom da se koriste originalni delovi.

Prednosti proizvoda

  • Higijenski dizajn
  • Isplativa operacija
  • Brzo i lako održavanje

Alfa Laval LKH Prime

Premium postaje Prime – Postavljanje novog standarda u tehnologiji samousisnih pumpi.
Alfa Laval LKH Prime

Kako radi

Opseg pumpi

Centrifugalne pumpe SolidC su dostupne u četiri različita modela koji su sposobni da rade sa protokom do 90 m3/h, naponom pritiska do 80 metara (8 bara) i ulaznim pritiscima do 40 metara (4 bara).

Jedinstveni dizajn radnog kola

Poluotvoreno radno kolo sa posebnim dizajnom sa više lopatica obezbeđuje posebno nizak NPSHr (potrebna je neto pozitivna usisna glava). Ovo pomaže u sprečavanju kavitacije i minimizira rizik od oštećenja pumpe.

Radno kolo takođe ima rupe za balansiranje koje poboljšavaju cirkulaciju oko zaptivke vratila i smanjuju aksijalne sile. Ovo maksimizira mogućnost čišćenja dok minimizira habanje zaptivke vratila i ležajeva motora.

 

Opseg pumpi SolidC, kompozitna kriva

Spoljna zaptivka vratila

SolidC pumpe koriste istu spoljnu mehaničku zaptivku vratila kao premium centrifugalne pumpe Alfa Laval LKH. Ovo smanjuje zalihe rezervnih delova za postrojenja koja koriste i standardne i vrhunske Alfa Laval centrifugalne pumpe.

Zaptivač vratila sa prednjim punjenjem, sa oprugom i podloškama montiranim na atmosferskoj strani, važna je karakteristika SolidC dizajna. Ova konfiguracija čini održavanje brzim, lakim i jeftinim. Za zamenu zaptivke vratila potrebno je samo nekoliko minuta.

Jednodelno kućište pumpe

Kućište pumpe je napravljeno od čvrstog jednog komada nerđajućeg čelika. Zbog toga nema potrebe za odvajanjem ili uklanjanjem kućišta pumpe sa procesne linije tokom inspekcije ili održavanja. Ova karakteristika, u kombinaciji sa zaptivkom sa prednjim punjenjem, pomaže da se zastoji svedu na minimum i štedi vreme i novac. Ovo takođe znači da se, ako je potrebno, rezervna pumpa bez kućišta može brzo postaviti na svoje mesto.

Optimizovana zaptivka vratila

Jedna zaptivka vratila odgovara širokom opsegu pumpi. Svi modeli SolidC pumpi i 11 modela LKH pumpi dele potpuno istu jednostruku zaptivku vratila. Ova standardizacija smanjuje zalihe i čini zamenu istrošenih delova brzom i jednostavnom.

Kompresijske spojnice

Još jedna značajna karakteristika je kompresiona spojnica. Ovo bezbedno pričvršćuje stubnu osovinu na osovinu motora sa preciznim poravnanjem. Podešavanje je jednostavno, operacije su bezbedne, a buka i vibracije svedene na minimum. Štaviše, spojnica pomaže da se produži radni vek i zaptivke vratila i motora.

Deo širokog asortimana pumpi

Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman pumpi namenjenih za higijenske primene u industriji mlečnih proizvoda, hrane, pića, proizvoda za kućnu i ličnu negu.

Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman pumpi namenjenih za UltraPure primene u biotehnološkoj i farmaceutskoj industriji.

Za širi asortiman pumpi, istražite različite kategorije proizvoda: cirkumferencijalne klipne pumpe, rotacione krilne pumpe i dvostruke vijčane pumpe.

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Deset najboljih saveta: Asortiman pumpi Alfa Laval LKH

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)