LKHex

LKHex centrifugalne pumpe ATEX i aplikacije otporne na eksploziju povećavaju produktivnost procesa dok obezbeđuju visoku efikasnost i nežno rukovanje proizvodom. One moraju da zadovolje higijenske zahteve industrije mleka, hrane i pića i proizvoda za ličnu negu.

LKH centrifugal pump

Vrhunska funkcionalnost

Kao vrhunski asortiman centrifugalnih pumpi Alfa Laval-a, LKH centrifugalne pumpe se odlikuju visokom efikasnošću, malom potrošnjom energije, nekoliko opcija i širokim rasponom protoka i pritisaka.

Visoka efikasnost

Precizno projektovana pumpa i motor obezbeđuju visoku efikasnost i nežan tretman proizvoda. Robusni dizajn i čvrste tolerancije zajedno sa naprednim dizajnom radnog kola minimiziraju recirkulaciju i obezbeđuju efikasan prenos energije.

Optimalni dizajn pumpe

Dizajn radnog kola obezbeđuje efikasno i nežno rukovanje proizvodom dok se kreće kroz pumpu. Ovo osigurava integritet proizvoda i minimizira NPSHr (potrebna je neto pozitivna usisna glava).

Niska potrošnja energije

Efikasnije korišćenje energije pumpe predstavlja ogroman potencijal za uštedu energije. Optimizovani dizajn pumpe i vrhunski motor centrifugalnih pumpi Alfa Laval LKH često isporučuju veću energetsku efikasnost od sličnih premijum pumpi i do 50% u poređenju sa sličnim pumpama srednjeg opsega.

Mogućnost čišćenja i higijenski dizajn

Ključna je pažnja na detalje. Kontrolisane kompresione zaptivke, unutrašnji delovi bez pukotina, spoljna mehanička zaptivka i optimizovano radno kolo sa rupama za balansiranje obezbeđuju da je pumpa zaista očišćena tokom vremenskog efektivnog CIP ciklusa. Savršeno usklađene komponente i spojevi sa O-prstenovima zategnutim na unapred definisanu kompresiju minimiziraju kontaktne površine proizvoda od elastomera, što takođe štiti higijenu.

Spoljna zaptivka vratila – higijenska i upotrebljiva

Postavljanjem zaptivke vratila izvan pumpe, komponente koje se teško čiste ne dolaze u direktan kontakt sa proizvodom. Pored toga, dizajn sa prednjim punjenjem omogućava brzu i jednostavnu zamenu, pružajući više vremena rada uz niže troškove održavanja. Zamenljive jednostruke, isprane i dvostruke zaptivke pojednostavljuju inventar rezervnih delova.

Garancija

Alfa Laval obezbeđuje trogodišnju garanciju na sve delove koji se ne troše, pod uslovom da se koriste originalni delovi.

Prednosti proizvoda

  • Visoka efikasnost
  • Higijenski dizajn
  • Niska potrošnja energije

Alfa Laval LKH Prime

Premium postaje Prime – Postavljanje novog standarda u tehnologiji samousisnih pumpi.
Alfa Laval LKH Prime

Kako radi

Opseg pumpi

LKH centrifugalne pumpe su trenutno dostupne u 13 veličina za rad sa kapacitetima do 500 m3/sat i pritiscima do 190 H/(m). Opcije uključuju tipove zaptivki vratila, sisteme za ispiranje i elastomere.

LKHex za primenu u eksplozivnim okruženjima

Dizajniran za upotrebu u potencijalno eksplozivnim okruženjima, LKHek je dostupan u devet veličina i usklađen je sa odredbama ATEX direktive 94/9/EC Grupa II, kategorije 2 i 3.

Krive LKH pumpe

Opseg LKH pumpi, kompozitna kriva

Jedinstveni dizajn radnog kola (impelera)

Poluotvoreno radno kolo sa posebnim dizajnom lopatica obezbeđuje posebno nizak NPSHr (potrebna je neto pozitivna usisna glava). Ovo pomaže u sprečavanju kavitacije i minimizira rizik od mehaničkih oštećenja.
Balansne rupe u radnom kolu poboljšavaju cirkulaciju oko zaptivke vratila i smanjuju aksijalne sile. Ovo minimizira habanje zaptivke vratila i ležajeva motora.

Spoljna zaptivka vratila

Zaptivka vratila sa prednjim punjenjem, sa oprugom i podloškama postavljenim na atmosferskoj strani, čini održavanje brzim, lakim i jeftinim. Za zamenu zaptivke vratila potrebno je samo nekoliko minuta. Pored toga, uravnotežen dizajn minimizira rizik od otvaranja zaptivke tokom nepredviđenog udara pritiska.

Optimizovana zaptivka vratila

Jedna zaptivka vratila odgovara širokom opsegu pumpi. Potpuno ista LKH jednostruka zaptivka vratila odgovara 11 modela LKH pumpi kao i svim modelima SolidC pumpi. LKH zaptivač takođe ima opciju jednostrukog ili dvostrukog ispiranja, koji se može zameniti za nekoliko minuta sa samo nekoliko dodatnih komponenti.

Ova standardizacija smanjuje zalihe i čini zamenu istrošenih delova brzom i jednostavnom.

Kompresijske spojnice

Još jedna značajna karakteristika je kompresiona spojnica. Ovo bezbedno pričvršćuje stubnu osovinu na osovinu motora sa preciznim poravnanjem. Podešavanje je jednostavno, operacije su bezbedne, a buka i vibracije svedene na minimum. Štaviše, spojnica pomaže da se produži radni vek i zaptivke vratila i motora.

Video snimci servisa i održavanja od 360°

Alfa Laval LKH centrifugalne pumpe – ​​zamenite potrošenu zaptivku vratila

Alfa Laval LKH centrifugalne pumpe – ​​promenite jednostruku zaptivku vratila

Alfa Laval LKH centrifugalne pumpe sa dvostrukom mehaničkom zaptivkom vratila

Alfa Laval servisni kompleti

Deo širokog asortimana pumpi

Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman pumpi namenjenih za higijenske primene u industriji mlečnih proizvoda, hrane, pića, proizvoda za kućnu i ličnu negu.

Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman pumpi namenjenih za UltraPure primene u biotehnološkoj i farmaceutskoj industriji.

Za širi asortiman pumpi, istražite različite kategorije proizvoda: cirkumferencijalne klipne pumpe, rotacione krilne pumpe i dvostruke vijčane pumpe.

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Deset najboljih saveta: Asortiman pumpi Alfa Laval LKH

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)