LKH Prime

Za veću efikasnost pumpe i velike uštede energije, izaberite Alfa Laval LKH Prime samousisnu pumpu. Napredni dizajn sa tehnologijom vazdušno-vijčanih pumpi olakšava rukovanje poslovima čišćenja na mestu (CIP) koji sadrže uvučeni vazduh, kao i pumpanje procesnih medija. Ovo smanjuje kapitalne investicije. Kao i asortiman Alfa Laval LKH pumpi, LKH Prime ispunjava najstrože zahteve u industriji hrane, mleka, pića, kućne i lične nege. Prošireni omotač performansi dodaje svestranost.

LKH self-priming pump

Visoka efikasnost pumpe i nizak nivo buke optimizuju pražnjenje rezervoara i CIP povratne aplikacije

 • Nizak rizik od kontaminacije procesa – higijenski dizajn, materijali u skladu sa FDA i unapred definisani kompresijski USP elastomeri klase VI
 • Poboljšava prinos i održivost – korišćenje energije i sredstava za čišćenje i hidraulični dizajn smanjuje troškove energije i emisije CO2/otpadnih h
 • Maksimalno produženo vreme rada i smanjeni troškovi održavanja – robustan mehanički dizajn i lakoća održavanja sa modularnim zaptivkama sa prednjim p
 • Smanjene kapitalne investicije – dizajnirane za CIP obaveze koje sadrže uvučeni vazduh, ali takođe mogu da pumpaju proizvod, smanjujući potrebu za do
 • Tih rad u poređenju sa drugim tehnologijama, pružajući bezbedno radno okruženje za operatere postrojenja

Deo portfelja LKH pumpi, Alfa Laval LKH Prime kombinuje naprednu tehnologiju vazdušnih vijaka, optimizovanu geometriju radnog kola i kućišta za tih, pouzdan rad, povećanu energetsku efikasnost, smanjeni ugljenični otisak. Njegov vrhunski kvalitet i performanse poboljšavaju operativnu produktivnost. Napravljen od čvrste šipke bez zavara za glatku završnu obradu, vazdušni vijak ispunjava stroge higijenske standarde i zahteve. Pumpa ima mehanički zaptivač bez ispiranja, dizajniran za CIP povratne aplikacije koje sadrže mešavinu vazduha/gasa i tečnosti. Dug vek zaptivke i nedostatak kontaminacije povećavaju produktivnost i prinos.

Ispunjava svetske standarde

Tih rad, Alfa Laval LKH Prime je projektovan da ispuni najstrože standarde i higijenske zahteve.

Jednostavno održavanje

Pumpa je laka i ekonomična za servisiranje i održavanje. Deleći zajedničke delove sa drugim pumpama Alfa Laval LKH asortimana, Alfa Laval LKH Prime nudi niske troškove posedovanja i produženo vreme neprekidnog rada, podržano bezbednošću koja dolazi iz globalne servisne mreže Alfa Laval.

Dobavljač od poverenja

Alfa Laval je vodeći svetski dobavljač opreme sa istorijom izvrsnosti koja datira još od 1883. godine i jedan od najvećih svetskih dobavljača higijenskih pumpi. Alfa Laval LKH Prime dodaje na dugačku listu opreme visokih performansi koja minimizira potrošnju energije.

Alfa Laval LKH Prime UltraPure

Premium ide Prime – Postavljanje novog standarda u tehnologiji samousisnih pumpi.
Alfa Laval LKH Prime UltraPure

Kako radi

Konstrukcija

Alfa Laval LKH Prime je samousisna pumpa bazirana na vazdušno-vijčanoj tehnologiji. Nudi odličnu operativnu efikasnost, smanjujući potrošnju energije. Pumpa postiže kapacitete do 110 m3/h i pritiske do 115 m visine.

Pumpa deli mnoge zajedničke komponente sa asortimanom Alfa Laval LKH pumpi, uključujući radno kolo, koje se može podesiti radi optimizacije performansi pumpe u skladu sa njenom primenom. Namenske komponente uključuju vazdušni zavrtanj, kućište, cev za recirkulaciju i poklopac.

Operativni princip

U aplikacijama gde pumpani medijum sadrži mešavinu vazduha i tečnosti u usisnom vodu, rotacija vazdušnog zavrtnja izaziva formiranje neprekidnog prstena tečnosti unutar kanistera.

Zbog ekscentričnog položaja kanistera u odnosu na vazdušni vijak, formira se vazdušna komora između tečnog prstena i vazdušnog zavrtnja, kao što je prikazano, koja se razdvaja u vazdušne džepove između lopatica za vazduh.

Kontinuirana rotacija vazdušnog zavrtnja gura vazdušne džepove kroz kanister u usisni stepen radnog kola koji se zatim ispumpavaju putem pražnjenja.

Tečnost se vraća iz odvoda preko cevi za recirkulaciju u kanister kako bi se osiguralo da se prsten za tečnost održava u svakom trenutku.

Kada nema vazduha, kanister i recirkulacijska petlja nemaju funkciju i potpuno su napunjeni tečnošću. Tečnost prolazi kroz kanister u usisni stepen radnog kola, omogućavajući pumpi da deluje kao tradicionalna centrifugalna pumpa.

Opcije konfiguracije pumpe

 • Radno kolo sa smanjenim prečnikom
 • Motor sa povećanom sigurnošću/motorom otpornim na plamen
 • Dvostruka mehanička zaptivka vratila
 • Završna obrada površine natopljene proizvodom Ra ≤ 0,8 µm
 • Elastomeri natopljeni proizvodom od EPDM, nitrila (NBR) ili fluorisane gume (FPM)
 • Rotirajući zaptivni prsten od silicijum karbida
 • ½” priključci za odvod sa tri stezaljke (dva priključka)

Video snimci servisa i održavanja od 360°

Alfa Laval LKH Prime pumpe – ​​promenite jednostruku zaptivku vratila

Alfa Laval LKH Prime pumpe – ​​dvostruka mehanička zaptivka vratila

Alfa Laval servisni kompleti

Dobijte više od svoje pumpe. Izaberite LKH Prime

Podignite svoje operacije na sledeći nivo sa Alfa Laval LKH Prime samousisnom pumpom za higijenske primene. Preuzmite brošuru Premium ide Prime.

LKH Prime promo 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Takođe biste mogli biti zainteresovani za...

LKH

Dizajnirane da zadovolje higijenske zahteve industrije mleka, hrane i pića i lične nege, LKH centrifugalne pumpe povećavaju produktivnost procesa dok obezbeđuju visoku efikasnost i nežno rukovanje proizvodom.

LKH centrifugal pump

SRU

Svojim nesmetanim pumpanjem sa malom silom smicanja, SRU je ključna pumpa sa rotirajućim klipovima proizvođača Alfa Laval za pažljivo rukovanje osetljivim procesnim fluidima u industriji mleka i mlečnih proizvoda, prehrambenoj industriji, industriji pića, biotehnološkoj i farmaceutskoj industriji.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

Unique SSV

Alfa Laval jedinstveni jednosedišni ventili (JSV) su robusni, pouzdani i svestrani pneumatski jednosedišni ventili dizajnirani za neprekidnu proizvodnju u širokom spektru higijenski kritičnih aplikacija.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Katalog rezervnih delova

Najnovije online verzije rezervnih delova

Alfa Laval katalog rezervnih delova

Deset najboljih saveta: Asortiman pumpi Alfa Laval LKH

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)