Twin Screw

Dizajnirana za fleksibilnost procesa, Alfa Laval dvostruka vijčana pumpa je izgrađena na robusnoj, pouzdanoj platformi koja ispunjava stroge higijenske standarde. Može da obrađuje i prenos proizvoda i čišćenje na mestu (CIP). Njegove karakteristike niske pulsacije i odlična sposobnost rukovanja čvrstim materijama smanjuju rizik od oštećenja proizvoda, čime se poboljšava kvalitet proizvoda. Održavanje je pojednostavljeno i produženo vreme rada procesa.

Twin Screw Pump

Tečnosti visokog i niskog viskoziteta – sve savršeno i pouzdano pumpane

 • Veća fleksibilnost procesa
 • Lakoća usluge, produženo vreme rada procesa
 • Robustan pouzdan dizajn, smanjenje troškova posedovanja i povećanje radnog vremena procesa
 • Poboljšan kvalitet proizvoda
 • Izuzetna higijena i mogućnost čišćenja

Dizajnirana za rukovanje osetljivim, abrazivnim tečnostima visokog i niskog viskoziteta, Alfa Laval dvostruka vijčana pumpa je idealna za upotrebu u higijenskim primenama u industriji mleka, hrane, pića i lične nege. Njen tihi, praktično bez pulsa, uglađen i nežan rad čini je odličnim izborom za rukovanje osetljivim proizvodima.

.

Tehnologija dvostruke vijčane pumpe

Dvostruka vijčana pumpa Alfa Laval kombinuje procesne zadatke koji se obično obavljaju pozitivnim pomeranjem sa CIP dužnostima koje obično obavljaju centrifugalne pumpe. Ovo obezbeđuje robusnu i pouzdanu platformu koja nudi veću fleksibilnost procesa.

Fleksibilnost procesa

Operacija dva u jednom omogućava lako rukovanje procesnim medijima različitog viskoziteta, kao i CIP tečnostima. Ovo pojednostavljuje kontrolu cevovoda i pumpi, smanjujući troškove i minimizirajući rizik od kontaminacije.

Superiorne performanse usisavanja sa odličnom sposobnošću podizanja i niskim NPSHr obezbeđuju fleksibilnost instalacije i povećavaju oporavak proizvoda.

Servis i pouzdanost

Omogućena je brza i laka zamena zaptivke sa pumpom na mestu zahvaljujući zaptivaču kertridža sa prednjim punjenjem koji se sam podešava. Ovo povećava vreme neprekidnog rada procesa i minimizira troškove održavanja. Opcioni program za servisiranje zaptivki dodaje fleksibilnost održavanja i smanjuje operativne troškove.

Robusni menjač od nerđajućeg čelika sa zupčanicima koji se nalaze između ležajeva, obezbeđuje optimizovan raspon ležajeva. Uravnoteženo opterećenje sklopa osovine smanjuje vibracije i buku, povećava vek trajanja i pouzdanost komponenti.

Dizajn uljne komore poboljšava podmazivanje ležajeva i zupčanika, povećavajući životni vek ležaja i minimizirajući radnu temperaturu menjača.

Lak pristup razvodnim zupčanicima, dok je pumpa u položaju, pojednostavljuje proces podešavanja vremena vijaka; nema potrebe za ispuštanjem ulja iz menjača ili skidanjem spojnice i motora.

Operativna bezbednost

Dvostruka vijčana pumpa Alfa Laval ima čistu spoljašnju završnu obradu od nerđajućeg čelika sa profilisanim elastomerima i mehaničkim zaptivkama koje su u potpunosti okružene proizvodom. Dizajnirana za maksimalno čišćenje korišćenjem materijala koji su u skladu sa FDA, pumpa ima i EHEDG- i 3-A sertifikat.

Kombinacija optimizovanog dizajna menjača i odličnih hidrauličnih performansi obezbeđuje tih rad pumpe, minimizirajući emisiju buke. Radna temperatura je takođe minimizirana, čime se povećava bezbednost na radnom mestu.

Opciona ATEX verzija omogućava upotrebu u opasnim zonama.

Brzo, lako održavanje

Smanjite troškove održavanja i maksimalno povećajte vreme neprekidnog rada procesa. Zamena zaptivke sa pumpom na mestu je brza i laka, zahvaljujući zaptivaču kertridža sa prednjim punjenjem, koji se sam podešava. Opcioni servisni komplet zaptivača obezbeđuje fleksibilnost održavanja i smanjuje troškove. Lak pristup razvodnim zupčanicima dok je pumpa u položaju pojednostavljuje proces podešavanja vremena vijka bez potrebe za ispuštanjem ulja iz menjača ili uklanjanjem spojnice i motora.


.

Dobijte veću fleksibilnost procesa od svoje pumpe

Otkrijte koliko je prilagodljiva i pouzdana Alfa Laval dvostruka vijčana pumpa, laka za servisiranje. Bez obzira da li su vaši procesni fluidi osetljivi, sadrže čvrste materije ili imaju visok ili nizak viskozitet, naše rešenje sa dvostrukim vijcima je na visini zadatka. Dvostruka vijčana pumpa Alfa Laval. Delikatno robusna.

Twin screw pump brochure

Kako radi

.

Operativni princip

Dvostruka vijčana pumpa Alfa Laval je pumpa sa pozitivnim zapreminom. Kako se pumpa okreće, spajanje dva vijka koja se suprotno rotiraju, zajedno sa kućištem pumpe, formiraju volumetrijske komore. Ove komore se pune pumpanom tečnošću i pomeraju je aksijalno sa usisne strane pumpe na stranu pumpe sa visokim pritiskom.

Twin screw pump 640x360

Modeli proizvoda

Dvanaest veličina pumpi – OS12, OS14, OS16, OS22, OS24, OS26, OS32, OS34, OS36, OS42, OS44 i OS46 – rade sa protokom u rasponu od 0,1 do 134,3 m3/h, pritiscima do 16 bara i čvrstim veličinama do 43 mm.

Exploded view of Alfa Laval twin screw pump

Opcije

 • Jednostruka mehanička zaptivka vratila
 • Jednostruka mehanička zaptivka vratila
 • Dvostruka mehanička zaptivka vratila
 • Površine zaptivača od silicijum karbida/silicijum karbida ili silicijum karbida/ugljenika
 • Elastomeri natopljeni proizvodom u EPDM, FPM ili FFPM
 • Difuziono kaljeni šrafovi
 • Grejni omotač
 • Pravougaoni ulaz
 • Hidrostatička ispitivanja sa sertifikatom
 • Reverzibilni tok
 • Donji ulaz ili izlaz
 • Širok spektar specifikacija portova
 • Direktan ili motor sa reduktorom
 • ATEX verzija
 • Višestruki MEPS
.

Video snimci servisa i održavanja od 360°

Možda će vas interesovati....

SRU

Sa svojim glatkim pumpanjem sa malim smicanjem, SRU je glavna Alfa Laval-ova rotiraciono-krilna pumpa za nežno rukovanje osetljivim procesnim tečnostima u industriji mleka, hrane i pića, biotehnologiji i farmaceutskoj industriji.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

OptiLobe

Alfa Laval OptiLobe rotaciono-krilne pumpe su isplativa alternativa za opšte primene koje zahtevaju nežan tretman proizvoda i lako servisiranje.

optilobe rotary lobe pump left side 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

.

Tehnički članci (eng)

Deo širokog asortimana higijenskih pumpi

Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman pumpi za higijenske primene u različitim industrijama, uključujući industriju mlečnih proizvoda, hrane, pića, industrije proizvoda za kućnu negu, ličnu negu, biotehnologiju i farmaciju.