Concept Zero hero banner 1920x480

Concept Zero

Koncept nula − Nevidljiva revolucija

Izmenjivač toplote je izmenjivač toplote, zar ne? Možete li naći razliku? U Alfa Lavalu, posvećeni smo da damo svoj deo u omogućavanju dekarbonizovane budućnosti. Sa posvećenošću da postanemo ugljenično neutralni do 2030. godine, cilj nam je da eliminišemo emisije iz naših proizvoda, od ekstrakcije sirovina do kraja njihovog životnog veka. Koncept Zero je ključni korak na ovom putu, pomerajući granice za razvoj zaista ugljenično-neutralnog pločastog izmenjivača toplote bez obmanjujućih šema.

Zajedno sa SSAB-om ovo pretvaramo u stvarnost. U poređenju sa trenutnim; izgledaju isto, ne možete uočiti razliku. Kada budu spremni i isporučeni, ovi izmenjivači toplote biće instalirani u industrijskim procesima koji su najvažniji, ali u suštini nisu vidljivi.

Ali – ovo će promeniti način na koji vodimo industrijske operacije. Smanjenje emisije ugljenika iz materijala koji koristimo i proizvoda i procesa koje vodimo, čineći ih održivijim. Oni mogu biti važan korak u tekućoj tranziciji ka održivijem društvu.

Zamislite samo uticaj izmenjivača toplote kao što je ovaj, koji se ugrađuje u različite industrijske procese širom sveta. Zato ovo nazivamo „nevidljivom revolucijom“.


This is Concept Zero

Ovo je Koncept Nula

Koncept Nula je naša vizija i cilj da proizvedemo prvi ugljenično-neutralni izmenjivač toplote na svetu do 2030. To će biti izmenjivač toplote koji koristi čelik bez fosila i reciklirani materijal u zaptivkama. Pored toga, izmenjivač toplote je spreman za lako recikliranje. Ogroman korak već sada na našem putu ka potpuno ugljenično neutralnom izmenjivaču toplote.

Concept_Zero_web_image_640x360.jpg

Alfa Laval i SSAB udružili su snage u proizvodnji prvog izmenjivača toplote bez fosila

Partnerstva su od ključnog značaja da bi se prošao dodatni put u pronalaženju novih inovativnih rešenja za ubrzanje održivih rešenja. Alfa Laval kompanija je potpisala ugovor sa SSAB-om, globalnom švedskom kompanijom čelika, za razvoj i komercijalizaciju prvog izmenjivača toplote na svetu napravljenog od čelika bez fosila. Cilj je da prva jedinica napravljena od čelika redukovanog vodonikom bude spremna za upotrebu 2023. i SSAB je udružio snage da proizvede prvi izmenjivač toplote napravljen od čelika bez fosila.

Želite da saznate više o konceptu nula?

Kontaktirajte nas danas za više informacija o Alfa Lavalovim pločastim izmenjivačima toplote sa neutralnim ugljenikom.

Vaši podaci se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti i zaštite podataka.

Vaš centar za najnovije informacije o grejanju i hlađenju

Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu u razmeni toplote, Alfa Laval nudi znanja za rešavanje savremenih izazova u grejanju i hlađenju. Nađite odgovore na složena pitanja o svemu od energetske efikasnosti do prirodnih rashladnih sredstava, uz korisne alate koji će vam olakšati pronalaženje prave tehnologije za vaše potrebe.

heating cooling-hub-vignette-2021

Pionirska saradnja za održivu reciklažu

Alfa Laval i Stena Recycling su se udružili u razvoju revolucionarnog poslovnog modela kako bi omogućili efikasnu reciklažu izmenjivača toplote. Partnerstvo između dva lidera u svojim oblastima moglo bi da omogući čak 100% regeneraciju vrednih metala koji se nalaze u Alfa Lavalovim proizvodima. Pored toga, doprineće zameni starijih tehnologija razmenjivača toplote modernijim, energetski efikasnijim dizajnom koji pomaže u smanjenju globalnih emisija ugljenika.

Re-made to matter vignette imge 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo