Petrohemije

Hemijski sektor čini čak 10% globalne potrošnje energije. Sa troškovima energije koji predstavljaju značajan deo operativnog budžeta prosečne petrohemijske fabrike, efikasnije korišćenje energije postalo je kritično za održavanje profitabilnosti u ovoj konkurentskoj industriji. I pošto direktne emisije CO2 iz primarne hemijske proizvodnje iznose 7% ukupne svetske emisije CO2, energetska efikasnost u petrohemijskoj preradi je kritična i za ubrzanje globalne održivosti.

Alfa Laval ima višedecenijsko iskustvo u radu sa petrohemijskim postrojenjima u cilju optimizacije efikasnosti njihovih procesa. Nudimo širok portfolio efikasnih izmenjivača toplote koji omogućavaju da se povrati više otpadne toplote, a samim tim i smanji potrebe za gorivom i vaš ugljenični otisak, dok istovremeno povećavamo proizvodni kapacitet i minimiziramo potrošnju materijala. Sa efikasnijim termičkim rešenjima, možete čak i uštedeti novac tako što ćete, na primer, koristiti paru nižeg kvaliteta, ili ostvariti dodatni prihod prodajom viška električne energije i toplote susednim postrojenjima.

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Cleantech-proof-pack-Petrochemicals.jpg

Pogledajte brojke: potencijal energetske efikasnosti u petrohemijskim postrojenjima

Alfa Laval pločasti razmenjivači toplote su do pet puta termički efikasniji od tradicionalnih pločastih izmenjivača toplote. Kakvu razliku to može učiniti za vašu biljku? Danas, instalirana baza naših tehnologija pločastih izmenjivača toplote u petrohemijskoj industriji štedi do 19 TVh energije – istu količinu koja je potrebna za zagrevanje skoro 2 miliona evropskih domova.

Zamislite da je svako petrohemijsko postrojenje danas prešlo na efikasnije tehnologije prenosa toplote. Mogli bismo da smanjimo globalnu emisiju CO2 za 28 miliona tona, što je ekvivalent onome što svake godine proizvede 3,7 miliona ljudi koji žive u Kingdaou u Kini.

Želite da saznate više o tome kako vam možemo pomoći da maksimalno povećate energetsku efikasnost? Preuzmite našu infografiku da biste videli više brojeva.


Preuzmite našu infografiku

Slučajevi kupaca

cleantech_Petrochemicals-customer-case01v2.jpg

Smanjenje potrošnje energije u najvećoj indijskoj fabrici specijalnih hemikalija

Balaji Amines, najveći je proizvođač metil amina u Indiji. Uz partnerstvo koje datira iz 2002. godine, oni su instalirali 86 Alfa Laval izmenjivača toplote i stalno su impresionirani performansama. Poboljšana energetska efikasnost od samo njihovih prvih osam Alfa Laval Compablokova rezultirala je uštedom od oko 700.000 USD godišnje. Više od toga, Balaji Amines cene visok nivo znanja o procesu i profesionalne usluge koje njihovi Alfa Laval stručnjaci pružaju.


Saznajte više

cleantech_Petrochemicals-customer-case02.jpg

Smanjenje emisija i povećanje kapaciteta za Dov Volff Cellulosics u Belgiji

Kada je Dov Volff Cellulosics naišao na hitan problem sa istrošenim bojlerom sa školjkom i cevima, obratili su se Alfa Lavalu za podršku. U cilju poboljšanja energetske efikasnosti, Alfa Laval im je pokazao potencijal zamene dve starije jedinice efikasnijom tehnologijom ploča. Rezultat je bila godišnja ušteda energije od 22.400 GJ uz smanjenje ugljen-dioksida od 1250 tona.


Saznajte više

cleantech_Petrochemicals-customer-case03.jpg

Korišćenje procesne energije na pametan način u fabrici u Aziji

Fabrika paraksilena u Aziji stalno traži nove načine da poboljša svoju energetsku efikasnost. Uz pomoć Alfa Lavala, njihovi inženjeri su povećali povrat toplote za više od 23 MW nakon razmene starijih vazdušno hlađenih kondenzatora za efikasnije tehnologije pločastih izmenjivača toplote.


Saznajte više

Ostala rešenja

Compabloc_640.jpg

Alfa Laval Compabloc

Alfa Laval Compabloc je šampion u razmeni toplote: dokazano rešenje za izazovne primene. Sa protivstrujnim protokom koji omogućava ukrštanje temperatura u jednoj jedinici, može ponuditi optimalnu efikasnost za zahtevne petrohemijske poslove. Pristup bliskoj temperaturi takođe znači da se hladni tok može zagrejati samo nekoliko stepeni hladnije od dolaznog vrućeg toka, maksimizirajući povrat toplote.


Saznajte više

Zavareni spiralni izmenjivači toplote

Alfa Laval spiralni izmenjivači toplote su dizajnirani da podnesu najteže izazove prenosa toplote. Bilo da se radi o čestim zaprljanjima od prljavih medija, ili ograničenjima zbog pada pritiska i prostora na podu, oni su ultimativno rešenje problema za tečnost-u-tečnost i dvofazne poslove. Sa dokazanom reputacijom da se skoro nikada ne zagađuju, njihovi robusni, efikasni i kompaktni dizajni su idealni za izazovne petrohemijske poslove.


Saznajte više

Alfa Laval zaptivni pločasti razmenjivači toplote

Naš širok asortiman industrijskih pločastih izmenjivača toplote sa zaptivačem je pogodan za ogroman obim petrohemijskih primena od grejanja, hlađenja i povrata toplote do kondenzacije i isparavanja. Na osnovu našeg rada sa kupcima, mi kontinuirano ažuriramo industrijsku liniju kako bismo bolje zadovoljili zahteve vaših procesa. Današnji modeli postavljaju sve nove standarde efikasnosti, pouzdanosti i upotrebljivosti.


Saznajte više

Otkrijte prednosti partnerstva sa Alfa Laval

Proizvođači petrohemije zahtevaju kontinuirane procese i održive performanse. Sa dugogodišnjim iskustvom u partnerstvu sa petrohemijskim postrojenjima širom sveta, Alfa Laval ima znanje i iskustvo da podrži izazovne zahteve procesa na koje se vaše poslovanje oslanja. Računajte na nas za visoko efikasna rešenja koja rade najteže poslove sa doslednošću, kvalitetom i pouzdanošću.

Naši petrohemijski stručnjaci mogu da sarađuju sa vama od početka do kraja. Mi blisko sarađujemo sa vama kako bismo dizajnirali najefikasniji i profitabilniji sistem za vaše procese. A zahvaljujući našoj sveobuhvatnoj servisnoj mreži, imamo servisne inženjere – i originalne Alfa Laval rezervne delove – danonoćno pri ruci, bilo gde u svetu.


Saznajte više o tome kako vam možemo pružiti podrškucleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.