Kombinovana toplotna i električna energija (CHP)

U kogeneraciji, ili kombinovanom grejanju i električnoj energiji (CHP), toplota koja bi inače bila izgubljena u proizvodnji električne energije koristi se na bilo koji produktivan način. Ovo može da varira od mikro-CHP sistema koji generišu i energiju i toplotu za jednu zgradu, do većih elektrana koje takođe obezbeđuju daljinsko grejanje za čitave regione. To čini CHP jednim od najefikasnijih metoda korišćenja energije. U stvari, do 90% energije se često vraća za upotrebu!

Izmenjivači toplote koji se koriste u CHP sistemu su suštinski faktor za maksimiziranje efikasnosti. I tu Alfa Laval može pomoći. Nudimo širok spektar efikasnih pločastih izmenjivača toplote, uključujući veoma kompaktne opcije koje su idealne za kompletna rešenja u kontejnerima. Sa našim decenijama iskustva u povratu toplote i širokim portfeljem termičke tehnologije, imamo stručnost koju tražite za razvoj sutrašnjih održivih rešenja za grejanje i napajanje.

cleantech-CHP-intro-img.jpg

A-compact-and-efficient-solution-for-micro-CHP-vignette.jpg

Kompaktno i efikasno rešenje za mikro-CHP

Indop d.o.o., podružnica giganta aparata Gorenje, vodeći je centralnoevropski proizvođač kogeneracionih tehnologija. Zahvaljujući Alfa Laval-ovoj jedinstvenoj tehnologiji pločastih izmenjivača toplote gas-tečnost, Indop je uspeo da postigne toplotnu efikasnost iznad 85% u svojim sistemima, uz veoma mali pad pritiska.


Saznajte više

tipkotter-vignette.jpg

Povećanje efikasnosti CHP pomoću tehnologije gas-tečnost

Hubert Tippkotter GmbH je inovativni dizajner i proizvođač kompletnih CHP sistema, koji rade na tome da izvuku svaki mogući dodatni procenat efikasnosti iz svojih tehnologija. Zahvaljujući upotrebi Alfa Laval-ovih jedinstvenih rešenja izmenjivača toplote gas-tečnost, oni mogu sa ponosom da ponude svojim kupcima efikasnost kogeneracije od 91% ili više!


Saznajte više

Ostala rešenja

Alfa Laval lemljeni izmjenjivači ploča

Naši pločasti razmenjivači toplote lemljeni bakrom su kompaktno, efikasno rešenje koje ne zahteva održavanje za grejanje, hlađenje, isparavanje i kondenzaciju u brojnim primenama. Svaka jedinica je dizajnirana za optimizaciju rada, sa nizom jedinstvenih karakteristika koje obezbeđuju i superiorne termičke performanse i maksimalnu pouzdanost.


Saznajte više

Alfa Laval pločasti izmenjivači gas-tečnost

Od izuzetno visokih temperatura do medija sa ekstremno asimetričnim protokom, Alfa Lavalov portfelj gas-tečnost podnosi više od drugih pločastih izmenjivača toplote. Napravljeni sa revolucionarnim dizajnom ploče sa „rupama“, oni obezbeđuju efikasan povrat toplote i veoma nizak pad pritiska u gasnim primenama – sve u znatno manjem otisku od cevastih tehnologija.


Saznajte više

 

Alfa Laval zaptivni pločasti razmenjivači toplote

Naša industrijska linija zaptivnih pločastih izmenjivača toplote je pogodna za ogroman obim primena od grejanja, hlađenja i povrata toplote do kondenzacije i isparavanja. Na osnovu našeg rada sa kupcima, mi kontinuirano ažuriramo njihov dizajn kako bismo bolje ispunili zahteve vaših procesa. Današnji modeli postavljaju sve nove standarde efikasnosti, pouzdanosti i upotrebljivosti.


Saznajte više

alfa-laval-micro-640x360.png

Alfa Laval Micro

Gotovo uvek postoji prostor za nastavak smanjenja potrošnje energije i povezanih troškova vraćanjem izgubljene energije kao toplote izduvnih gasova. Alfa Laval Micro je kompaktni izmenjivač toplote izduvnih gasova posebno dizajniran za ovu svrhu. Omogućava efikasan povrat otpadne toplote iz malih gasnih turbina, malih motora, čistih procesnih dimnih gasova i drugih tokova otpadne toplote, kako bi se dodatno povećala vaša energetska efikasnost.


Saznajte više

Najefikasnija rešenja za kogeneraciju

Kada je u pitanju kogeneracija, Alfa Laval je razvio čitav niz izmenjivača toplote dizajniranih da isporuče energetski najefikasnija moguća rešenja. Od naših tehnologija izmenjivača toplote za vazduh do naših zaptivnih i bakarno lemljenih pločastih izmenjivača toplote, možemo da vas uskladimo sa idealnom opremom za vaše specifične potrebe.

A ta oprema je samo početak. Takođe imate podršku održivog partnerstva za isporuku znanja, resursa i inženjerskih veština koje su vam potrebne za kreiranje rešenja otpornog na budućnost koje ispunjava zahteve vašeg regiona – bez obzira gde se u svetu nalazite.


Saznajte više

combined-heat-power_640x360_full.png


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.