HVAC

Građevinarstvo čini 36% globalne potrošnje energije i 39% emisije ugljenika. Na sreću, dizajn HVAC sistema nudi ogroman neiskorišćen potencijal za poboljšanje klimatskog uticaja naših zgrada. Bilo da se radi o efikasnijim rešenjima koja smanjuju potrošnju energije i vode, ili postepenom ukidanju rashladnih sredstava sa visokim potencijalom globalnog zagrevanja (GVP), postoji mnogo toga što možemo da uradimo već danas.

Alfa Laval je pouzdan dobavljač u svim sektorima HVAC i rashladnih uređaja. Naš široki portfelj tehnologija pločastih izmenjivača toplote, razvijen sa skoro 90 godina iskustva, čini jezgro najsavremenijih, najefikasnijih HVAC sistema na tržištu u širokom spektru primena. Čak smo i dom nekih od najistaknutijih stručnjaka u industriji za optimizaciju sistema za upotrebu sa prirodnim rashladnim sredstvima i rashladnim sredstvima sa niskim GWP. Ako želite da poboljšate efikasnost, kontaktirajte nas danas da biste saznali kako partnerstvo sa Alfa Lavalom može ubrzati održivost vaših HVAC rešenja.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

Energetska efikasnost na isplativ i održiv način

Da li želite da poboljšate energetsku efikasnost vašeg HVAC sistema? Slušajte Enrika Dal'Armelinu, menadžera proizvoda u Alfa Lavalu za lemljene pločaste izmenjivače toplote, da biste saznali o jedinstvenim inovacijama koje smo razvili da omogućimo neuporedivu toplotnu efikasnost u našim rešenjima. Zahvaljujući ovim dizajnima, možemo isplativo smanjiti potrošnju energije u okviru male jedinice.

Pogledajte brojeve: potencijal energetske efikasnosti HVAC

Da li ste znali da sektor zgradarstva i građevinarstva čini 36% globalne potrošnje energije i 39% globalne emisije ugljen-dioksida? Danas, međutim, imamo tehnologiju da u velikoj meri smanjimo ove brojke. Toplotna pumpa je, na primer, četiri puta efikasnija od kotla za grejanje stambenih i poslovnih zgrada, omogućavajući neverovatan potencijal za smanjenje potrošnje energije i emisije ugljenika.

Zamislite da smo sve današnje stambene i komercijalne HVAC kotlove zamenili efikasnim toplotnim pumpama. Godišnja ušteda energije bila bi 230 TVh. To je ista količina električne energije koliko se troši svake godine u celoj Španiji!

Želite da saznate više o tome kako Alfa Laval može maksimizirati energetsku efikasnost različitih HVAC aplikacija? Preuzmite našu infografiku da biste videli više brojeva.

Preuzmite našu infografiku o stambenim i poslovnim toplotnim pumpama
Preuzmite našu infografiku industrijske toplotne pumpe
Preuzmite našu infografiku o klimatizaciji
Preuzmite našu AHRI infografiku
Preuzmite infografiku o hlađenju našeg data centra

Cleantech-proof-pack-HVAC-Heat-pumps.jpg

cleantech_Reaching-new-heights-in-performance-case.jpg

Dostizanje novih visina u performansama

Sa zapanjujućih 310 metara visine, Varso Place u Varšavi, u Poljskoj, biće najviša zgrada u EU. Jedinstveni projekat mešovite upotrebe stvara niz zahtevnih HVAC potreba. Da bi ih rešili, programeri instaliraju napredne HVAC sisteme koji pružaju izuzetnu efikasnost zahvaljujući Alfa Laval tehnologiji pločastog izmenjivača toplote. Ova rešenja će omogućiti smanjenje potreba za energijom za 23%. Štedeći ovu energiju, visoko efikasni pločasti izmenjivači toplote će takođe u velikoj meri smanjiti Varsov ugljični otisak, a istovremeno će zadovoljiti potrebe korisnika HVAC-a stanara zgrade.


Pročitajte celu priču ovde

Cleantech-Energy-efficiency-HVAC-final-210303.jpg

Rešenja za klimatizaciju i toplotnu pumpu

Kada su u pitanju klimatizacija i toplotne pumpe, energetska efikasnost zajedno sa zahtevima za rashladnim fluidima sa niskim GWP-om su od suštinskog značaja. Alfa Laval blisko sarađuje sa klijentima i univerzitetima kako bi ubrzao razvoj i ponudio pločaste izmenjivače toplote koji su dizajnirani da ispune nove propise o primeni.


Saznajte više

data_center_640x360.jpg

Hlađenje data centra

Energetski efikasno hlađenje je ključno za izgradnju održivijeg rada centra podataka. Alfa Laval je decenijama bio pouzdan partner IT industriji, radeći sa klijentima na dizajniranju pouzdanih, ekološki prihvatljivih sistema za hlađenje centara podataka. Nudimo stručnost da omogućimo nove mogućnosti za besplatno hlađenje i uštedu energije u serverskim prostorijama svih veličina, širom sveta.


Saznajte više

District-cooling-640x360.jpg

Daljinsko hlađenje

Alfa Laval je bio predvodnik u razvoju pločastih izmenjivača toplote pogodnih za zahtevne uslove u instalacijama daljinskog hlađenja. Naši izmenjivači toplote su dizajnirani i koriste se širom sveta da obezbede ekonomično, energetski efikasno i udobno hlađenje.


Saznajte više

cleantech_hvac.jpg

Daljinsko grejanje

Izmenjivači toplote su jedna od ključnih komponenti u sistemima daljinskog grejanja. Alfa Laval je već dugo angažovana na obezbeđivanju najprikladnijih izmenjivača toplote za ovu industriju. Osim efikasnih i visokokvalitetnih proizvoda, nudimo i jedinstvenu prednost znanja o primeni zasnovanom na višedecenijskom iskustvu.


Saznajte više

Tražite više alata i stručnosti?

Želite da dobijete više od znanja koje je Alfa Laval stekao u našem devetodecenijskom iskustvu u termo transferu? Da li vašem preduzeću treba pristupiti BIM datotekama, 3D crtežima ili drugim konsultantskim alatima? Posetite naš Alfa Laval centar za grejanje i hlađenje za najnovije resurse za vašu industriju.

Alfa Laval Heating and cooling hub

Naša rešenja

Alfa Laval zaptivni pločasti razmenjivači toplote

Naš širok asortiman zaptivnih pločastih izmenjivača toplote je pogodan za ogroman obim primena od grejanja, hlađenja i povrata toplote do kondenzacije i isparavanja. Na osnovu našeg rada sa kupcima, mi kontinuirano ažuriramo njihov dizajn kako bismo bolje ispunili zahteve vaših procesa. Današnji modeli postavljaju sve nove standarde efikasnosti, pouzdanosti i upotrebljivosti.


Saznajte više

Alfa Laval lemljeni izmjenjivači ploča

Naši pločasti razmenjivači toplote lemljeni bakrom su kompaktno, efikasno rešenje koje ne zahteva održavanje za grejanje, hlađenje, isparavanje i kondenzaciju u brojnim primenama. Svaka jedinica je dizajnirana za optimizaciju rada, sa nizom jedinstvenih karakteristika koje obezbeđuju i superiorne termičke performanse i maksimalnu pouzdanost.


Saznajte više

Alfa Laval fuziono-spajani pločasti izmenjivači toplote

Naša patentirana AlfaFusion tehnologija vezivanja stvara visoko efikasne, kompaktne izmenjivače toplote napravljene u potpunosti od nerđajućeg čelika. Praktično bez održavanja i sposobni za rukovanje ekstremno visokim pritiscima i temperaturama, oni su idealno rešenje za prenos toplote za izazovne primene, uključujući one koje uključuju prirodna rashladna sredstva i rashladna sredstva sa niskim GWP.


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.