Gorivne ćelije

Transformacija svetskih energetskih sistema zahtevaće širok spektar rešenja. Danas već znamo da će gorivne ćelije biti osnovni deo naše tranzicije čiste energije. Kako naša globalna energija nastavlja da raste, i dalje će nam trebati više – i snažnije – tehnologije gorivnih ćelija. U narednim godinama očekujemo da će se gorivne ćelije koristiti za sve, od distribuirane struje do proizvodnje električne energije za sektor centara podataka koji je u porastu.

Bilo da se radi o polimernoj elektrolitnoj membrani (PEM), gorivim ćelijama sa čvrstim oksidom (SOFC) ili rešenjima za pomorsku industriju, sutrašnje tehnologije gorivnih ćelija postavljaće zahteve za visoke performanse tehnologijama toplotnog transfera. Zahvaljujući 90 godina unapređenja mogućnosti pločastih izmenjivača toplote, Alfa Laval nudi i znanje i rešenja za obezbeđivanje snažne otpornosti na visoke temperature i termička opterećenja koja se nalaze u ovim izazovnim primenama.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Alfa Laval Sustainable solutions Fuel cells chart

Spremni za sutrašnje izazove sa gorivnim ćelijama

Alfa Laval je provela decenije razvijajući visokoefikasne i robusne tehnologije pločastih izmenjivača toplote. Od naše tehnike fuzionog vezivanja koja omogućava pouzdane performanse na veoma visokim temperaturama, do rešenja gas-tečnost koja mogu da podnesu izuzetno neujednačene zahteve protoka, možemo ponuditi jedinstvene tehnologije savršene za razvoj gorivnih ćelija.

Kontaktirajte nas da biste saznali više o rešenjima koja već danas nudimo za izazove sa gorivnim ćelijama sa kojima ćete se sutra susresti. Ovo uključuje naše vodeće kompetencije u sistemima gorivnih ćelija, kao i naš Alfa Laval AlfaNova pločasti izmenjivač toplote izgrađen od čelika SS310S da podrži temperature iznad 600°C! Takođe možemo da podelimo sa vama neke od razvojnih radova koji smo u toku, uključujući inovacije u rešenjima za prenos toplote vezivanjem titanijuma koja će ponuditi idealnu alternativu za aplikacije na brodskim gorivnim ćelijama.

Naša rešenja

Alfa Laval lemljeni izmenjivači ploča

Naši pločasti razmenjivači toplote lemljeni bakrom su kompaktno, efikasno rešenje koje ne zahteva održavanje za grejanje, hlađenje, isparavanje i kondenzaciju u brojnim primenama. Svaka jedinica je dizajnirana za optimizaciju rada, sa nizom jedinstvenih karakteristika koje obezbeđuju i superiorne termičke performanse i maksimalnu pouzdanost.


Saznajte više

Alfa Laval pločasti izmenjivači gas-tečnost

Od izuzetno visokih temperatura do medija sa ekstremno asimetričnim protokom, Alfa Lavalov portfelj gas-tečnost podnosi više od drugih pločastih izmenjivača toplote. Napravljeni sa revolucionarnim dizajnom ploče sa „rupama“, oni obezbeđuju efikasan povrat toplote i veoma nizak pad pritiska u gasnim primenama – sve u znatno manjem otisku od cevastih tehnologija.


Saznajte više

Alfa Laval fuzioni spojeni pločasti izmenjivači

Naša patentirana AlfaFusion tehnologija vezivanja stvara visoko efikasne, kompaktne izmenjivače toplote napravljene u potpunosti od nerđajućeg čelika. Praktično bez održavanja i sposobni da izdrže ekstremno visoke pritiske i temperature, oni su idealno rešenje za prenos toplote za zahtevne primene, uključujući i one sa temperaturama većim od 600°C.


Saznajte više


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Održivo partnerstvo

Kontaktirajte nas

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.