Optimize web banner 1200x400

Otključajte potencijal održive proizvodnje

Održiva proizvodnja počinje optimizovanim procesima. Tako što svaki korak procesa bude što je moguće pouzdaniji i efikasniji. Radeći više sa manje. Smanjenjem potrošnje struje i vode. Postizanjem stvarne održivosti u samoj srži vašeg poslovanja. Dopuštajući da ušteda energije, vode i troškova idu ruku pod ruku. Optimize™ kompanije Alfa Laval unapređuje vaše postojeće procese i omogućava do 90% uštede vode, energije i hemikalija uz samo mala ulaganja bez rizika. Optimize™ vam pomaže da identifikujete kritične vruće tačke(hot spots), gde nadogradnja opreme za obradu može da napravi najveću razliku.

.

OptimizeTM pogodnosti

 • Visoka efikasnost energije, vode i troškova
 • Bezbedna i higijenska proizvodnja
 • Optimizovana upotreba sirovina
 • Smanjeno vreme zastoja, povećana produktivnost

optimize-ensure-competetive-edge

.

Vreme je za akciju!


Vaše informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa
našom politikom privatnosti i zaštite podataka.

Globe-with-water

Postanite pametna kompanija za vodu i energiju

Voda i energetska efikasnost je svuda potrebna. Nadogradnja ili zamena starih komponenti tehnologijom nove generacije ima veliki potencijal za poboljšanu efikasnost resursa.

Uštede na vodi i energiji idu do kraja. Od nabavke vode, pumpanja i grejanja do cirkulacije i tretmana.

Proaktivan i sistematski pristup upravljanju energijom i vodom omogućava vam da nadgledate korišćenje, pronađete kritične vruće tačke i investirate u nadogradnje koje prave razliku.

Mi to zovemo OptimizeTM.

Opširnije

 

.

Zašto je energetska efikasnost važna

Svet se suočava sa energetskom i klimatskom krizom. Troškovi energije rastu, a rešenja koja trenutno smanjuju potrošnju energije i emisije ugljenika najbrži su i najjeftiniji način da se izborite sa situacijom.

Energetska efikasnost je odgovor. Potencijal za uštedu energije u industrijskim procesima je ogroman. Na primer u CIP(cleaning in place - čišćenje u pogonu), gde se energija koristi za zagrevanje vode ili za čišćenje vode u sistemima za povrat. Prilikom smanjenja potrošnje vode tokom CIP-a, potrošnja energije se proporcionalno smanjuje.

Ušteda od 90% na vodi štedi 90% na energiji i emisiji – i 90% na računu za energiju. To se može uraditi sa novim Alfa Laval ThinkTop-om.

Zašto je važna efikasnost vode

Efikasnost vode nikada nije bila važnija. Suša i nestašica vode zahtevaju proaktivno upravljanje vodom. A ušteda vode znači uštedu energije jer se smanjuje pumpanje za grejanje i tretman vode.

Efikasnost vode daje dozvolu za rad i konkurentnu prednost. Ta efikasnost je pametno razmišljanje i stalna poboljšanja zasnovana na činjenicama. Upravljanje efikasnošću vode je sistematski pristup praćenju upotrebe vode, pronalaženju kritičnih vrućih tačaka i ulaganju u nadogradnju.

Na primer, u CIP-u, jednom od najintenzivnijih procesa u proizvodnji hrane i pića. Alfa Laval ThinkTop štedi 90% vode – i energije.

.

Putokaz za održivo poslovanje

Optimize™ je zajednički napor vašeg osoblja i naših stručnjaka za procese i tehnologije. Zajedno idemo putem ubrzane održivosti u vašoj proizvodnji.

onsite.jpg

1. Anketa na terenu

Analiziramo performanse vašeg trenutnog podešavanja i dostavljamo izveštaj sa činjenicama, nalazima i preporukama za poboljšanu efikasnost vode i energije.

best-fit.jpg

2. Pronalaženje najboljeg uklapanja

Pronalazimo najbolje za vaše aplikacije sa specifičnim preporukama proizvoda, naglašavajući potencijalne uštede i vreme povrata ulaganja.

making-it-work.jpg

3. Neka to radi za vas

Dogovaramo se o instalaciji, finansiranju i planiranju održavanja bez ili sa minimalnim smetnjama u vašoj proizvodnji.

Šta se može dobiti sa Optimize?

Finansijski aspekt

 • Smanjeni troškovi energije i vode
 • Ulaganje sa malim rizikom i kratko vreme povrata ulaganja
 • Smanjeni troškovi popravke

Operativni aspekt

 • Pouzdane operacije
 • Putokaz za stalna poboljšanja
 • Dosledan pristup i merilo
 • Niske stope neuspeha
 • Dugotrajni rad
 • Proaktivan pristup održavanju i nadogradnji

Održivost

 • Poboljšajte energetsku efikasnost i smanjite emisije
 • Poboljšana efikasnost vode
 • Smanjene emisije CO2
 • Liderstvo u održivoj proizvodnji
 • Ispunite očekivanja potrošača
.
.

Poboljšajte produktivnost i ekološke rezultate uz održivu optimizaciju vaših sistema za rukovanje tečnostima

 

Želite da smanjite troškove energije i vode? Optimizacija vaše procesne opreme je razuman i održiv način podrške ljudima, planeti i profitabilnosti.

Ako želite da optimizujete performanse vašeg postrojenja uz povećanje profitabilnosti, pogledajte svoje sisteme za čišćenje u pogonu (CIP).

 

Saznajte više

 

CIP Sustainability Optimization Brochure 640x360