innovation centre hero finalv2

Svet čiste inovacije

Alfa Laval centar za aplikacije i inovacije za rukovanje tečnostima

U našem vrhunskom centru za aplikacije i inovacije za rukovanje tečnostima, spajamo vas sa stručnjacima iz industrije kako biste optimizovali procese rukovanja tečnostima u vašim operacijama. Možemo vam pomoći da izvršite kvantifikaciju i verifikaciju vaših procesa sa našim kompletnim asortimanom rešenja za pumpe, ventile, čišćenje, mešanje i disperziju. Pridružite nam se da iskusite sutrašnje koncepte za isplativo povećanje prinosa, higijensku sigurnost i održivost. Očekuje vas svet čiste inovacije!

Zakažite svoju posetu danas!

Te informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.

.
innovation centre fullwidth img
.

Podižete svoju proizvodnju na viši nivo

U Centru za aplikacije i inovacije za rukovanje tečnostima imamo iskusne stručnjake koji će vam pomoći sa odgovarajućom opremom za vaše obaveze i specifične zahteve vašeg poslovanja. Pridružite se probama lično ili putem veze uživo.

Upumpavanje

Sa našim sveobuhvatnim portfoliom rešenja, možete proceniti uticaj različitih tipova pumpi i rada pumpe na kvalitet vaših proizvoda tako što ćete sprovesti probe na osnovu vaših stvarnih uslova procesa.

innovation centre pumping

Optimizacija ventila

Optimizacija ventila utiče na čišćenje, performanse i održavanje procesne linije. Procenite naš asortiman higijenskih ventila u uslovima vaše proizvodnje i čišćenja u pogonu (CIP). Takođe možemo da radimo sa vama na optimizaciji CIP performansi za klastere ventila otpornih na mešanje.

innovation centre valve optimizatoin

Čišćenje

Radimo sa vama na optimizaciji vaših procesa čišćenja radi poboljšanja vremena rada bez ugrožavanja higijene, a istovremeno minimiziramo potrošnju vode i hemikalija koje povećavaju operativne troškove.

innovation centre cleaning

Mešanje i disperzija

Istražite širok spektar miksera, mešalica i rastvora za disperziju za kapacitet do 20 m3. Možemo raditi blizu vašeg stvarnog proizvodnog nivoa kako bismo izbegli promenu rezultata procesa tokom povećanja.

innovation centre mixing dispersionv2

Šta kažu kupci?

quote1.jpg

Simulirajući našu proizvodnju, kompanija Alfa Laval je izvela stvarna ispitivanja kako bi kvantifikovala moguće uštede vode i energije. Sada štedimo 1,2 miliona litara vode svake godine, a naša investicija u novu automatizaciju isplatila se za samo 4 meseca!

- Evropski kupac mlečnih proizvoda

quote1.jpg

Zamolili smo Alfa Laval da izvrši probno čišćenje kako bi zamenili naše trenutne dizne za raspršivanje. U obavljanju oko 20 CIP obaveza mesečno, otkrili smo da je njihov Alfa Laval TJ20G imao otplatu od samo 6 meseci - samo zbog uštede vode. Štaviše, čišćenje je značajno poboljšano.

- Vodeći svetski proizvođač kućne i lične nege

quote1.jpg

Nakon ispitivanja sa HPM15 mešalicom praha u Centru za primenu i inovacije, uspeli smo da maksimiziramo formulu koncentracije ksantana kupca i tačno predvidimo troškove proizvodnje! Stručnost Alfa Lavala nam je pomogla da obezbedimo ovu važnu porudžbinu.

- Nemački integrator

quote1.jpg

Naučili smo više o tome šta je potrebno za čišćenje našeg rezervoara za mešanje. Alfa Laval je pokazao da možemo očistiti rezervoar za samo 17 minuta koristeći Alfa Laval TJ20G. To je ušteda vremena od 60%. Istovremeno smo se bavili minimiziranjem otpada, što je TJ20G pokazao da je sposoban da uradi.

- Vodeći svetski proizvođač boja

Alfa Laval centar za aplikacije i inovacije za rukovanje tečnim fluidima u Koldingu, Danska

Deo Alfa Lavalove globalne mreže centara za testiranje kupaca

 

Kolding-map.jpg

Šta možete očekivati

Industrije

Bilo koji biznis koji traži optimizaciju higijenskih procesa, tehnologije i validaciju veličine pre ulaganja, kao i oni koji su zainteresovani za procenu održivosti. Ovo uključuje proizvođače, integratore i graditelje sistema u industriji mleka, pića, hrane, farmacije i kućne nege.

Procesna oprema

Kompletan Alfa Laval portfolio za higijensko rukovanje fluidima uključuje:

 • Pumpe
 • Ventile
 • Opremu za čišćenje rezervoara
 • Opremu za disperziju i mešanje

Tehničke mogućnosti

 • Ambijentalno i hladno skladište za tečne i čvrste proizvode
 • Prijem, transfer i obrada tečnosti zapremine do 20 m3
 • Grejanje i hlađenje tečnosti
 • Čišćenje rezervoara sa namenskom CIP stanicom sa dva rezervoara koja omogućava optimizaciju sa CIP receptom po meri korisnika
 • Raspršivanje praha, mešanje tečnosti i mogućnosti disperzije gasa u razmerama od nekoliko stotina litara do 20 m3
 • Fleksibilno podešavanje pumpe
 • Podešavanje ventila sa mogućnošću dodavanja ventila za neck-to-neck poređenje (od vrata do vrata)
 • Potpuna automatizacija sa praćenjem u realnom vremenu

Spremni da vidite više?

Očekuje vas svet čiste inovacije – preuzmite našu brošuru da biste saznali više!

innovation centre brochure vignettev2