Poboljšajte produktivnost i ekološke rezultate uz održivu optimizaciju vaših sistema za rukovanje tečnostima

Želite da smanjite troškove za energiju i vodu? Optimizacija vaše procesne opreme je razuman i održiv način da pomognete ljudima i planeti, kao i da ostvarite profitabilnost.

Ako želite da optimizujete performanse vašeg postrojenja uz povećanje profitabilnosti, obratite pažnju na svoje sisteme čišćenja na licu mesta (Cleaning-in-Place - CIP).

U proseku, 20% potrošnje energije u fabrici ide na CIP. Optimizacija osnovnih CIP tehnologija je dokazan način da se poveća održivost i profitabilnost u vašem postrojenju za preradu.

Optimizujte svoje CIP procese u industriji mlečnih proizvoda, hrane i pića. Ostvarite duže vreme neprekidnog rada i značajnu uštedu energije i vode uz minimiziranje otpada.

 

Energetski efikasnije čišćenje na licu mesta (CIP)

  • Alfa Laval mešalice troše 80% manje energije od tradicionalnih mešalica
  • Alfa Laval pumpe troše 30% manje energije

 

Energetski efikasnije čišćenje na licu mesta (CIP)

  • Alfa Laval ventili sa automatizovanim brzim čišćenjem sedišta troše do 90% manje vode i sredstva za čišćenje
  • Alfa Laval sistemi za čišćenje rezervoara smanjuju potrošnju vode za 70%

Uz održivu optimizaciju, Alfa Laval pronalazi načine da vam pomogne da postignete svoje ciljeve održivosti.

        

.

E-knjiga: Ispunite svoje ciljeve za održivost i uštedu

Nova interaktivna Alfa Laval e-knjiga - Ispunite svoje ciljeve za održivost i uštedu, uz optimizaciju čišćenja na licu mesta, olakšava uvođenje tehnoloških inovacija i utvrđivanje uštede. Priče o slučajevima klijenata iz stvarnog života pružaju dokaz koji vam je potreban za nadogradnju osnovne CIP opreme, kao što su ventili, pumpe, mašine za čišćenje rezervoara i mešalice.

CIP Sustainability Optimization Brochure 640x360
.

Zadovoljne mušterije

Yörükoğlu Süt case story 640x360
Dabur case story 640x360
Alfa Laval LKH pumps Dairy case story 640x360

Yörükoğlu Süt, Turska

„Saznanje o tome kako Alfa Laval i Tetra Pak mogu da unaprede našu agendu održivosti uz uštedu vode i energije otvorilo nam je oči.“

 Burak Aksoy, direktor fabrike, Yörükoğlu Süt. 

 

Pročitajte priču o fabrici Yörükoğlu Süt, Turska

Dabur Naturelle, Dubai

„Čvrsto verujemo da je ekološka održivost od suštinskog značaja za poslovni uspeh.“

Subba Rao, direktor Odeljenja za međunarodno poslovanje, Dabur International.

 

Pročitajte priču o fabrici Dabur Naturelle, Dubai

Zajednička revizija Alfa Laval - Tetra Pak

„Želeo sam da budem siguran da će nove pumpe obaviti posao, ali LKH pumpe su premašile moja očekivanja.“

Menadžer održavanja mlekare, Major Dairy Company, Danska.

 

Pročitajte priču o zajedničkoj reviziji

        

.

Izaberite najefikasnije proizvode za vaše osnovne CIP tehnologije

Alfa Laval LKH Prime pumpa

Koristeći kombinaciju napredne tehnologije vazdušnih vijaka, optimizovanog radnog kola i geometrije kućišta, Alfa Laval LKH Prime pumpa prevazilazi očekivanja industrije za tih, efikasan rad, smanjenu potrošnju energije i CO2 otisak. Alfa Laval LKH Prime pumpa je projektovana tako da ispuni najstrože standarde i higijenske zahteve.

LKH 高效自吸泵-LKH high-efficiency self-priming pump

Alfa Laval ThinkTop® V70

The Alfa Laval ThinkTop® V70 je nova generacija Alfa Lavalovih vodećih senzorskih i kontrolnih jedinica za higijenske ventile. Dizajnirane za montažu na našu jedinstvenu liniju Mikproof ventila. Omogućavaju najbrže čišćenje sedišta ventila u industriji, sa jednim „brzim čišćenjem“ (burst seat clean) koje je dovoljno da očisti proizvod sa niskim sadržajem masti iz ventila. Performanse ovih jedinica smanjuju potrošnju vode i otpadne vode do 90%

Alfa Laval ThinkTop sensing and control

Alfa Laval TJ rotacione mlazne glave

Alfa Lavalov asortiman uređaja za čišćenje rezervoara, Rotary Jet Head (rotacione mlazne glave), obezbeđuje izuzetnu dostupnost za čišćenje, bolji kvalitet krajnjeg proizvoda, veći ukupni učinak i smanjenje operativnih troškova do 70%. Izbegnite kontaminaciju uz pomoć putanje čišćenja od 360° koja se ponavlja i smanjite utrošak vode i hemikalija.

rotary jet head tj 640x360

Alfa Laval rotaciona mlazna mešalica

Alfa Lavalova rotaciona mlazna mešalica obavlja dvostruku funkciju. Jedan uređaj meša tečnost, raspršuje gas i prah bez potrebe za posebnom opremom za svaki proces i na taj način ostvaruje značajnu uštedu. Nakon završetka mešanja, mlaznice mešalice se mogu koristiti za prskanje tečnosti za čišćenje u rezervoaru kako bi se efikasno očistile površine rezervoara.

rotary jet mixer right side 640x360
.

Pokrenite svoju strategiju održivosti

Ostvarite veću uštedu energije i vode i smanjite emisije iz vaših higijenskih linija za obradu. Naš mesečni bilten, near, vam donosi priče o tome kako Alfa Lavalovi klijenti poboljšavaju ekološke performanse u industriji mlečnih proizvoda, hrane, pića, kućne nege i farmaceutskoj industriji. Ono što je dobro za ljude i planetu dobro je i za vaš posao.

near subscribtion