Rotacioni mlazni mikser

Dizajnirane za upotrebu u industriji pivara i pića, mleka, lične nege i biofarma, rotacione mlazne mešalice efikasno mešaju tečnosti, disperzijom gasa, mešanjem praha i čišćenjem rezervoara uz smanjenje vremena mešanja, potrošnje energije i troškova.

rotary jet mixer right side 640x360

Performanse mešanja bez premca

U mnogim primenama rotaciona mlazna mešalica obezbeđuje najbrže i najefikasnije rezultate mešanja. Takođe disperzira gas (aeracija, deaeracija, karbonizacija), mešanjem praha i čišćenjem na mestu primene (CIP). Njena patentirana tehnologija mešanja sa rotacionim mlazom zasnovana je na tehnologiji rotacione mlazne glave, koja je modifikovana za mešanje tečnosti, gasa i praha. Rotacione mlazne mešalice mogu da se koriste u rezervoarima veličine između 100 i 800.000 litara.

Da bi zadovoljio vaše potrebe za mešanjem, Alfa Laval takođe nudi niz mešalica i magnetno spregnute mešalice.

Brže, efikasnije mešanje

Kada koristite rotacionu mlaznu mešalicu, kapacitet se može povećati, što rezultira većom produktivnošću, višim kvalitetom proizvoda i poboljšanim korišćenjem resursa procesnog postrojenja.

Obrađuje više aplikacija

Rotaciona mlazna mešalica pomaže u smanjenju glavnih izdataka i operativnih troškova dok se postiže brzo i efikasno mešanje. Jedna rotaciona mlazna mešalica može podneti primename mešanja tečnosti, disperzije gasa i disperzije praha – plus čišćenje rezervoara – bez potrebe za posebnom opremom za svaki proces i na taj način ostvaruje značajne uštede.

Efikasan, pojednostavljen dizajn

Sistem nudi uštedu u rezervoaru i nosećoj konstrukciji jer se motor i pumpa mogu postaviti na pod. U isto vreme, rotaciona mlazna mešalica koja se postavlja ispod površine tečnosti je hidraulički izbalansiran sistem koji ne stvara značajna opterećenja na rezervoaru. Pored ovoga, njegov dizajn koji se lako instalira olakšava naknadnu ugradnju postojećih rezervoara.

Napraviti od dobre stvari još bolju

Dostupan je veliki broj unapred projektovanih pumpnih jedinica montiranih na klizač kao dopuna rotacionim mlaznim mešalicama. Pored rotacione mlazne mešalice, krajnjim korisnicima je potrebna i pumpa i instrumentacija za njihov sistem mešanja. Da bi im se olakšalo dizajnirano je nekoliko unapred projektovanih jedinica sa svom potrebnom opremom.  Za krajnje korisnike ovo će uštedeti vreme i resurse jer mogu da zaobiđu inženjering i nabavku. Sve što treba da urade je da povežu dve cevi, izvrše električnu instalaciju, podese frekventni frekventni pretvarač – i spremni su za rad.

Izazov prinosa pivare: Iskoristite maksimum hmelja, čišćenja i oporavka sladovine

Prednosti proizvoda

  • Najbrži i najefikasniji rezultati mešanja
  • Zasnovno na tehnologiji rotacione mlazne glave
  • Smanjite kapitalne i operativne troškove

Katalog proizvoda

Najnovija verzija kataloga "Blizu ruke"

Pronađite svoj proizvod Alfa Laval koji Vam treba

 

 

Kako radi

Princip rada

Rotacione mlazne mešalice su postavljene ispod površine tečnosti. Tečnost se ubacuje kroz mlaznice rotacione mlazne mešalice. Da bi se postigla optimalna cirkulacija unutar rezervoara, sistem koristi zatvorenu cirkulaciju. Dve ili četiri mlaznice rotiraju oko horizontalne i vertikalne ose. Ova dvostruka rotacija omogućava mlaznicama da dostignu celu zapreminu rezervoara, obezbeđujući brzo i efikasno mešanje ubrizgane tečnosti, gasa ili praha. Za brže mešanje, nekoliko rotacionih mlaznih mešalice može se instalirati u seriji.

Uključeno i čišćenje rezervoara

Rotaciona mlazna mešalica radi dvostruko. Nakon završetka procesa mešanja, mlaznice mešalice se mogu koristiti za prskanje tečnosti za čišćenje u rezervoaru kako bi se efikasno očistile površine rezervoara.

Jedinica montirana na klizače

Tri različite unapred projektovane pumpne jedinice montirane na klizač kao dopuna seta rotacionih mlaznih mešalica. Tri dostupne jedinice dolaze sa pumpama od 7,5 kW, 11 kW ili 15 kW. Jedinica je montirana na okvir od nerđajućeg čelika i sastoji se od sledećih Alfa Laval komponenti, energetski efikasne LKH centrifugalne pumpe, frekventnog pogona, cevovoda, dva manometra, ručnih leptir ventila LKB-2 na ulazu i na izlazu i odvodni ventil LKB-2.

Primeri primene:

Fermentacija piva

Rotaciona mlazna mešalica se koristi za mešanje kod fermentora piva. Primena prinudnog mešanja kod fermentora piva skraćuje vreme obrade do 30%. Kao rezultat, kapacitet fermentacije je povećan i operativni troškovi su smanjeni.

Mešanje pića

Primena rotacionih mlaznih mešalica optimizuje proizvodne procese u industriji pića. Mešalice se koriste za različite primene pića kao što su mešanje napitaka koji sadrže voćnu pulpu, rastvorljive arome, aspartam i druge prahove i za čišćenje rezervoara – čišćenje na mestu primene (CIP).  Jedna mešalica se može koristiti za nekoliko različitih operacija u istom rezervoaru, na primer za mešanje tečnosti, deaeraciju, karbonizaciju i rastvaranje praha.

Deaeracija

Rotaciona mlazna mešalica se može koristiti za efikasnu deaeraciju. Smanjenje sadržaja kiseonika u tečnim prehrambenim proizvodima kao što su bezalkoholna pića, pivo i jestivo ulje dovodi do produženog roka trajanja i poboljšane stabilnosti ukusa.

Opseg proizvoda

Rotacione mlazne mešalice su dostupne u četiri različita modela (IM 10, IM 15, IM 20, IM 25). Dizajnirane su za zapremine rezervoara između 100 i 800.000 litara i sposobne su da podnesu protok recirkulacije do 90 m3/h. 

Deo širokog spektra mešanja

Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman opreme za mešanje namenjene za higijenske primene u mlečnim proizvodima, hrani, pićima, kućnoj nezi, ličnoj nezi, biotehnologiji i farmaceutskoj primeni.

Za širi asortiman mešanja, istražite različite kategorije proizvoda: Mešalice i mikseri.

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Oprema za rezervoare

Deset glavnih saveta: Oprema za rezervoare

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)