Sistemi procesa prerade jestivog ulja

Rafinacija sirovog ulja u jestivo ulje zahteva duboko poznavanje procesa—od degumiranja, neutralizacije i devoskiranja do izbeljivanja, dezodoracije i smanjenja GE i 3-MCPD. Proizvođači jestivog ulja širom sveta oslanjaju se na Alfa Laval know-how za uklanjanje nečistoća i isparljivih komponenti i optimizaciju procesa rafinacije. Računajte na nas da osiguramo optimalan ukus, aromu, stabilnost, izgled i nutritivnu vrednost vaših jestivih ulja uz maksimalni kvalitet proizvoda, bezbednost i prinos

Oil flowing

Veoma pouzdani, svestrani sistemi za kvalitetna jestiva ulja jednostavni za rukovanje

  • Širok spektar robusnih, pouzdanih i jednostavnih za rukovanje komponenti, opreme i sistema za preradu jestivog ulja
  • Znanje i stručnost u praksi za ugradnju opreme u aplikacije i inovativna rešenja
  • Veliko iskustvo u projektovanju, montaži, puštanju u rad, servisu i podršci sistema za preradu jestivog ulja
  • Visok kvalitet i prinos proizvoda, mali gubici proizvoda i komunalna potrošnja
Alfa Laval u potpunosti snosi odgovornost i ne moram da brinem ni o čemu." - Henk Vedder, menadžer održavanja, Cargill, Amsterdam.
Alfa Laval stručnjaci zaista znaju šta da rade, kako da poprave stvari i kako da se izbore sa problemima. Insistiramo na tome da se uvek obraćamo kompaniji Alfa Laval radi postprodajnog servisa. - Hadži Matan Ibrahim, menadžer fabrike/glavni inženjer kompanije Kilang Sawit Bukit Bandi.
Redovnu podršku dobijamo od tima kompanije Alfa Laval. Zadovoljni smo timom kompanije Alfa Laval.” - Ramhari Gaikwad, tehnički menadžer, Shalimar Nutrients.

Zatraži ponudu

Izvucite maksimum iz sirovog ulja pomoću vremenski testiranih rešenja za procese rafinacije jestivog ulja koja optimizuju kvalitet, obezbeđuju bezbednost hrane i maksimiziraju prinos.

Alfa Laval poseduje više od 3700 patenata, od kojih je oko 140 posebno za sisteme jestivog ulja. Kontinuirano ulažemo u istraživanje i razvoj kako bismo poboljšali osnovne komponente i opremu inovativnom tehnologijom koja optimizuje procese naših kupaca.

Bez obzira na to da li su vam potrebni kompletni sistemi za rafinaciju za jestiva ulja ili komponente i oprema za nadogradnju postojećih procesnih linija, možete biti sigurni da smo uvek tu da vas podržimo. Ono što dobijate je optimalan dizajn, pouzdanost, jednostavnost upotrebe, viši kvalitet proizvoda, manji gubici i troškovi proizvoda, minimizirani otpad, globalna ekspertiza i lokalna usluga. Sve to doprinosi većoj zaradi i nižim troškovima životnog ciklusa.

Naš asortiman proizvoda za procesne linije proizvodnje jestivog ulja

Nakon bistrenja ulja (za presovana ulja), ulje se može rafinisati kao što je prikazano u nastavku.

Edible oil process line portfolio.jpg

Sirovo ulje se zatim prenosi ili na specijalnu degumaciju na putu fizičke rafinacije, na degumaciju vodom ili direktno na neutralizaciju na putu hemijske rafinacije. Na putu hemijske rafinacije, slobodne masne kiseline se podvrgavaju reakciji za stvaranje vodenog sapuna, koji se uklanja iz ulja u centrifugama. Putem fizičke rafinacije uklanjaju se samo neke nečistoće (uglavnom fosfatidi, poznati i kao fosfolipidi ili gume) iz ulja. Neka ulja, kao što su suncokretovo i kukuruzno, prolaze kroz devoskiranje da bi se postigla propisana stabilnost hladnoće, odnosno da bi mogla da se zadrži bistrina na niskoj temperaturi. Proces beljenja uklanja dodatne nečistoće, kao što su metali, ostaci sapuna i komponente boje. Konačno, da bi se produžio rok trajanja, ulje se podvrgava dezodoraciji da bi se pokrenulo termičko razlaganje preostale boje, bilo koje komponente koje daju neželjeni ukus i peroksida. Isparljiva jedinjenja (uglavnom masne kiseline) se uklanjaju pomoću uklanjanja parom na oko 240 – 260°C pod vakuumom. Destilat masnih kiselina se proizvodi kao vredan nusproizvod na putu fizičke rafinacije, a mnogo manje na putu hemijske rafinacije.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, iskoristite prednosti naših Utility Process Systems da biste dodatno smanjili operativne troškove u vašim postrojenjima za rafinaciju jestivog ulja smanjenjem komunalnih troškova – bilo da se radi o struji, procesnoj vodi, pari, gorivu i/ili rashladnim medijima.

Reference

Publikacije

Pogledajte opsežnu listu recenziranih publikacija od strane iskusnih stručnjaka kompanije Alfa Laval.

Optimizacija procesa jestivog ulja

Rafinacija sirovog ulja u jestivo ulje zahteva duboko poznavanje procesa—od degumacije, neutralizacije i devoskiranja do beljenja, dezodoracije i smanjenja nivoa GE i 3-MCPD.

degumming-for-edible-oil 640x360
.

Dozvolite nam da pomognemo

Tražite partnera od poverenja koji razume vaše poslovanje, njegove izazove i mogućnosti? Oslonite se na Alfa Laval radi obezbeđivanja rešenja za ključne izazove sa kojima se suočavate i optimizacije vaših procesa proizvodnje jestivog ulja na osnovu dostupnih sirovih ulja.

Zanima me
Da li biste želeli da primate webinare na zahtev, pozive za buduće događaje i vesti o proizvodima i uslugama?

Ove informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.

Osnovna oprema za rafineriju jestivog ulja Alfa Laval:

Vebinar za industriju jestivog ulja

Naši stručnjaci dele know-how u pogledu optimizacije procesa rafinacije jestivog ulja, uklanjanja nečistoća i isparljivih komponenti za bolji kvalitet proizvoda, bezbednost i prinos.

Webinar 640x360