Sistemi neutralizacije

Poboljšajte ukus, stabilnost i rok trajanja vaših jestivih ulja kroz efikasno uklanjanje slobodnih masnih kiselina u vašem sirovom ulju. Naši sistemi za procese neutralizacije uklanjaju slobodne masne kiseline i druge nečistoće koje utiču na kvalitet jestivog ulja, konzistenciju, izgled, ukus i rok trajanja. Prilagodite ove sisteme svojim potrebama — bilo da se radi o hladnoj, alkalnoj ili micela rafinaciji. Ono što dobijate je sirovo ulje bez nečistoća i natrijum sapuna za dalju preradu u kva

Edible oil neutralization

Pouzdana, efikasna neutralizacija slobodnih masnih kiselina poboljšava vaše procese rafinacije jestivog ulja

  • Obezbedite duži rad i duži radni vek zahvaljujući robusnom dizajnu sistema
  • Maksimizirajte kvalitet jestivog ulja, ukus, rok trajanja i prinos
  • Povećajte operativnu pouzdanost i efikasnost
  • Minimizirajte gubitak ulja i operativne troškove
  • Jednostavno za instalaciju, rad i održavanje

Efikasna alkalna rafinacija zahteva pouzdane sisteme neutralizacije za uklanjanje slobodnih masnih kiselina i ostataka gume koji čine jestiva ulja kiselim i sklonim oksidaciji.

Sa sistemima procesa neutralizacije kompanije Alfa Laval, možete uživati u istinskom miru znajući da postoje optimizovani procesi za povećanje produktivnosti i prinosa vaših procesa rafinacije jestivog ulja. I možete biti sigurni da su naši globalni servisni centri i partneri u blizini da podrže sve vaše potrebe.

 

Zatraži ponudu

.

Kako funkcioniše

Što je više slobodnih masnih kiselina, to je proces prečišćavanja kompleksniji i veća je koncentracija kaustične sode potrebna da bi se one neutralisale i uklonile. Prvo se zagreva sirovo ulje, dozira kiselina, meša, dozira kaustična soda (alkalni rastvor) i ponovo meša. Zatim se prenosi u retencione rezervoare gde se prekidaju veze između ulja i slobodnih masnih kiselina i drugih nečistoća.

Zatim, neutralizacija masti i ulja se vrši kontinuirano pomoću centrifuga sa snopom diskova. Uopšteno govoreći, postoje dve metode za neutralizaciju masti i ulja:

Proces dugotrajne rafinacije sirovog sojinog ili repičinog ulja

Da bi se neutralisale slobodne masne kiseline, zagrejano sirovo ulje se dozira kiselinom i alkalnim rastvorom i ostaje u kontaktu sa kaustičnom sodom u specijalnim mikserima za zadržavanje u dužem vremenskom periodu. Ulje se zatim zagreva i prenosi u centrifuge sa diskovima gde se sapun i voda za pranje odvajaju od rafinisanog ulja u jednoj fazi.

Proces rafinacije sa višestrukim mešanjem praktično bilo za koje ulje

Ovde sirova nafta dolazi u kontakt sa kaustičnom sodom u kratkom vremenskom periodu. Zatim prolazi kroz jednu do dve faze pranja. Prilikom prerade pamučnog ulja ili nekvalitetnih sirovih masti i ulja, neophodan je drugi tretman alkalnim rastvorom, poznat kao ponovna rafinacija.

Kada se neutralizacija završi, ulje se ispere. Voda za pranje se zatim uklanja pomoću centrifuga sa diskovima. Ulje se prebacuje u vakuum sušač radi sušenja. Slobodne masne kiseline i druge nečistoće (šećeri, pigmenti i metali u tragovima) izdvojene iz ulja šalju se nizvodno za preradu u sapun.

Alfa Laval takođe nudi sisteme za neutralizaciju za micela rafinaciju pamučnog ulja, kao i hladnu rafinaciju suncokretovog ili kukuruznog ulja.

Usluge

Globalni servis i podrška optimizuju procese prerade jestivog ulja

Više od 130 godina iskustva. Stručnjaci širom sveta. Servisni centri u skoro 100 zemalja. Da biste maksimalno povećali kvalitet, efikasnost i prinos svojih procesa, iskoristite prednosti globalne mreže usluga Alfa Laval sa lokalnim servisnim centrima i partnerima širom sveta.

Nijedan drugi dobavljač procesnih sistema ne može da obezbedi dubinu, širinu i opseg komponenti, opreme, sistema i usluga. Uvek smo u blizini, brinemo o vašim sistemima i optimizujemo vaše procese tokom celog životnog ciklusa vašeg postrojenja za preradu jestivog ulja.

.

Naši kupci

Rafinerija sojinog ulja Imcopa

Rafinerija sojinog ulja Imcopa u Brazilu odlučila se za put nadogradnje kako bi se pozabavila veoma visokim troškovima pare, plus problemima sa lošim povratom toplote u postojećem postrojenju kompanije.

Koristeći benefite Alfa Laval koncepta dorade, Imcopa je nadogradila postojeći uređaj za dezodoraciju i instalirala novu liniju za neutralizaciju i beljenje, pločaste izmenjivače toplote, miksere i separator PX 95. Ovo je omogućilo kompaniji da poveća kapacitet rafinerije sa 400 na 600 tona dnevno. Ova strategija rekonstrukcije, u kombinaciji sa Alfa Laval tehnologijama prenosa toplote, omogućila je kompaniji Imcopa da smanji ukupne troškove proizvodnje za više od 3 USD po toni ulja – investicija se isplatila za manje od 2 godine.

Grupa Bunge

Grupa Bunge je globalna agrobiznis i prehrambena kompanija. Sektor za prehrambene proizvode ove grupe je najveći prerađivač uljanog semena u Južnoj Americi i najveći prodavac flaširanih ulja na maloprodajnom tržištu. Da bi se proširila ova pozicija, grupa Bunge je investirala u najveću rafineriju biljnog ulja u Južnoj Americi. Smeštena u Brazilu, ova velika fabrika ima kapacitet od 1200 tona dnevno.

Kompanija Alfa Laval je odgovorna za kompletnu rafineriju, koja sadrži odeljak za neutralizaciju sa dva PX 110 separatora, instalaciju procesa beljenja i kompletno SoftColumn rešenje za dezodoraciju.

.
.

Zanima me
Da li biste želeli da primate webinare na zahtev, pozive za buduće događaje i vesti o proizvodima i uslugama?

Ove informacije se čuvaju i obrađuju u skladu sa našom politikom privatnosti.

.