OptiLobe

Alfa Laval OptiLobe rotaciono-krilne pumpe su isplativa alternativa za opšte primene koje zahtevaju nežan tretman proizvoda i lako servisiranje. Prilagodljive, pouzdane i energetski efikasne, ove higijenske pumpe sa pozitivnim potiskivanjem poboljšavaju i fleksibilnost procesa i operativnu pouzdanost.

Optilobe rotary lobe pump

Nežan, higijenski dizajn sa ekonomičnom jednostavnošću

  • Isplativa, higijenska pumpa
  • Optimalan kvalitet proizvoda zahvaljujući laganom radu sa malim smicanjem
  • Robusna konstrukcija za dug radni vek
  • Lako održavanje zahvaljujući samopodešavajućim zaptivkama sa prednjim punjenjem
  • Niski ukupni troškovi vlasništva

Oslonite se na sve rotaciono-krilne pumpe Alfa Laval OptiLobe otporne na koroziju od nerđajućeg čelika kako biste maksimizirali fleksibilnost procesa, minimizirali rizik od kontaminacije i olakšali pranje. Konstruisane za upotrebu u industriji hrane, mleka, pića i kućne i lične nege, ove pumpe sa pozitivnim pomeranjem su u skladu sa CE direktivama i EHEDG, 3-A i FDA higijenskim standardima.

Tehnologija OptiLobe Pumpi

Iskoristite prednosti ovih tehnoloških karakteristika koje omogućavaju Alfa Laval OptiLobe rotaciono-lrilnim pumpama da dodaju vrednost vašim procesima.

  • Robusna platforma, napredni dizajn zaptivke i dugotrajni ležajevi za teške uslove rada doprinose dužem vremenu rada i većoj produktivnosti.
  • Samopodešavajuće zaptivke sa prednjim utovarom, sa zaptivnim površinama u direktnom kontaktu sa medijumom obezbeđuju vrhunsko čišćenje i podmazivanje, poboljšavajući životni vek zaptivke.
  • Oslonac osovine napravljen od krutog jednodelnog kućišta ležaja i konusnih valjkastih ležajeva L10 za teške uslove rada sa minimalnim životnim vekom od 20.000 sati. Ovo doprinosi stabilnom zadržavanju osovine i uravnoteženijem opterećenju, čime se smanjuje rizik od kontakta glave pumpe, dok se smanjuju zahtevi za održavanje i povećava vreme neprekidnog rada
  • Opcioni prednji poklopci za grejanje/hlađenje za procese, kao što su prerarde rastvora šećera, putera i margarina, marmelade, putera za telo, gelova i losiona, gde proizvodi imaju tendenciju stvrdnjavanja na niskim temperaturama.

Servis

Fabrički podešeni podmetači olakšavaju promenu rotora bez potrebe za podešavanjem ili ponovnim podešavanjem vremena. Zamena delova, kada je to potrebno, takođe je pojednostavljena; komponente visoke preciznosti su zamenljive za pumpe iste veličine.

Modeli proizvoda

OptiLobe rotaciono-krilne pumpe su dostupne sa 10 različitih pomeranja glave pumpe na osnovu pet različitih modula menjača, protoka do 77 m3/h, diferencijalnog pritiska do 8 bara, temperature medija do 130°C i veličine otvora od 25 do 100 mm u prečniku.

.

Brošura: Kompletan asortiman Alfa Laval OptiLobe rotacionih pumpi

Otkrijte kako OptiLobe pumpa može ponuditi isplativo rešenje u obliku rotaciono-krilne pumpe za nežan i higijenski tretman proizvoda

BrochureThe complete Alfa Laval OptiLobe rotary pump range 640x360

Kako radi

.

Princip rada

Zupčanik u reduktoru pumpe pokreće rotore i obezbeđuje tačnu sinhronizaciju trostrukih rotora.

Kretanje rotora koji se suprotno rotiraju stvara delimični vakuum koji dozvoljava atmosferskom pritisku ili drugim spoljnim pritiscima da potisnu tečnost u komoru pumpe. Kako se rotori okreću, formira se proširujuća šupljina koja se puni tečnošću. Kako se lopatice odvajaju, svaki prostor formira šupljinu. Kako se lopatice rotora zahvate, šupljina se smanjuje i tečnost se izbacuje u izlazni otvor.

Kretanje rotora koji se suprotno rotiraju stvara delimični vakuum koji dozvoljava atmosferskom pritisku ili drugim spoljnim pritiscima da potisnu tečnost u komoru pumpe. Kako se rotori okreću, formira se proširujuća šupljina koja se puni tečnošću. Kako se lopatice odvajaju, svaki prostor formira šupljinu. Kako se lopatice rotora zahvate, šupljina se smanjuje i tečnost se izbacuje u izlazni otvor.

Opcije

Prednji poklopci za grejanje/hlađenje za procese gde proizvodi imaju tendenciju stvrdnjavanja na niskim temperaturama.

Optilobe positive displacement pump-exploded view

Konstrukcija

Alfa Laval rotaciono-krilne pumpe su potisne pumpe sa kućištem rotora, poklopcem kućišta rotora, rotorima, navrtkama rotora, vratilima, menjačem i zaptivkama vratila i elastomerima. Pumpe rade bez unutrašnjih delova u glavi pumpe.

OptiLobe se može isporučiti ili kao pumpa sa golim vratilom ili montirana na osnovnu ploču zajedno sa spojnicom, štitnikom, motorom zupčanika i omotačem za jednostavnu instalaciju.

Standardni materijali za konstrukciju su nerđajući čelik 316L za sve vlažne delove, svu spoljašnjost od nerđajućeg čelika i EPDM za sve elastomere natopljene proizvodom. EasyFit zaptivke vratila su u potpunosti sa prednjim punjenjem, a komponente mašine visoke preciznosti su zamenljive za pumpe iste veličine.

Pored toga, Alfa Laval proizvodi sve delove pumpe, uključujući kućište rotora i rotore visoke preciznosti. Ovo olakšava održavanje i rezultira potpunom zamenljivošću rezervnih delova.

Deo širokog asortimana pumpi

Deo asortimana rotacionih krilnih pumpi kompanije Alfa Laval OptiLobe je pažljivo konstruisan da obezbedi pouzdane performanse procesa, rad bez problema i dobru energetsku efikasnost u zahtevnim primenama. Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman tehnologija i specifikacija higijenskih pumpi kako bi zadovoljio zahteve kupaca u pogledu očuvanja kvaliteta proizvoda, efikasnosti procesa i lakog održavanja.

 

Dizajnirane za upotrebu u industriji mleka, hrane, pića, kućne nege, lične nege, biotehnologije i farmaceutske industrije, ove prilagodljive pumpe su odličan izbor za poslove koji zahtevaju nežan tretman proizvoda i lako servisiranje.

 

 

Za širi spektar pumpi, istražite ove kategorije pumpi: centrifugalne pumpe, cirkumferencijalne klipne pumpe i Twin Screw dvostruki vijci.

Takođe bi vas moglo zanimati...

SRU

Sa svojim neometanim pumpanjem sa malim smicanjem, SRU je glavna Alfa Laval-ova rotirajuće-krilna pumpa za pažljivo rukovanje osetljivim procesnim tečnostima u industriji mleka, hrane i pića, biotehnologiji i farmaceutskoj industriji.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

Unique SSV

Alfa Laval jedinstveni jednosedišni ventili (JSV) su robusni, pouzdani i svestrani pneumatski jednosedišni ventili dizajnirani za neprekidnu proizvodnju u širokom spektru higijenski kritičnih aplikacija.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360 for vignette

SX

SX je Alfa Laval-ova vrhunska rotirajuća pumpa dizajnirana za pažljivi transport procesnih tečnosti u higijenskim i ultra čistim aplikacijama u biotehnološkoj i farmaceutskoj industriji, industriji zdravlja i lepote i zahtevne primene u prehrambenoj industriji.

sx rotary lobe pump left side 640x360

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Deset najboljih saveta - rotacione krilne pumpe

Evo nekoliko saveta i servisnih video zapisa koji pokazuju kako održavate svoje rotacione pumpe u vrhunskom stanju

旋转凸轮泵 Rotary lobe pump

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Rotacione krilne pumpe

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)