SX

SX je Alfa Laval-ova vrhunska rotaciono-krilna pumpa dizajnirana za pažljiv transport procesnih tečnosti u higijenskim i ultra čistim primenama u biotehnološkoj i farmaceutskoj industriji, industriji zdravlja i lepote i u zahtevnoj primeni u industriji hrane.

SX 640x360xprimary image

Najbolji izbor za prevoz

Sa geometrijom višeslojnog rotora SX pumpa nudi niske pulsacije i lagano pumpanje. Ovo je čini najboljim izborom za transport osetljivih proizvoda koji zahtevaju pažljivo rukovanje kako bi se smicanje svelo na minimum. Ova EHEDG-odobrena pumpa je dizajnirana i za čišćenje i za sterilizaciju na mestu.

Zaštita kvaliteta krajnjeg proizvoda

Niska pulsacija, nisko smicanje i niske karakteristike buke, uz obezbeđivanje efikasnog prenosa tečnosti, zaštitni su znakovi za SX pumpu. Ovaj visok nivo performansi je postignut kroz detaljno razumevanje protoka i tačne geometrije rotora i kućišta rotora. Za ovo Alfa Laval koristi Računarsku dinamiku fluida ( Computational Fluid Dinamics -CFD).

Poboljšana mogućnost čišćenja

SX rotacione pumpe su dizajnirane sa karakteristikama koje maksimiziraju performanse i minimiziraju rizik od kontaminacije. Ovo uključuje niskoprofilnu maticu rotora, higijenske mehaničke zaptivke sa prednjim opterećenjem, definisanu kompresijsku zaptivku prednjeg poklopca, potpuno drenažnu glavu pumpe sa uglom pada od 3° i sanitarne ili ultra čiste završne obrade.

Čišćenje jednostavno, niski zahtevi za održavanje

Dizajnirana za maksimalno čišćenje i lak pristup, SX pumpa je rešenje za nisko održavanje. Alfa Laval proizvodi sve delove pumpe, uključujući kućište rotora i rotore visoke preciznosti. Ovo olakšava održavanje i garantuje potpunu zamenljivost rezervnih delova rotora.

Za pouzdan rad i niže održavanje, robusna konstrukcija menjača dolazi sa osovinama za teške uslove rada, sklopovima za zaključavanje obrtnog momenta i konusnim valjkastim ležajevima. Univerzalni dizajn menjača obezbeđuje fleksibilnost montaže pumpi sa ulaznim i izlaznim otvorima u vertikalnom ili horizontalnom položaju.

Snabdevanje i isporuka

Dostupne u 14 različitih modela, SX rotacione pumpe su sposobne da podnesu širok spektar zahteva za viskozitetom i temperaturom, protokom do 115 m3/h, pritiscima do 15 bara i temperaturama do 150°C. Dostupan je širok spektar zaptivki kako bi se osiguralo da je pravo zaptivanje odabrano za specifičnu primenu.

Sertifikacija, specifikacije i standardi

Sve SX rotaciono-krilne pumpe su u skladu sa higijenskim standardima EHEDG, 3-A, 3.1 i FDA i imaju ATEX odobrenje za upotrebu u eksplozivnim okruženjima. Za više informacija pogledajte priloženu dokumentaciju.

SX Rotaciono-krilna pumpa

Prednosti proizvoda

  • Niska pulsacija i lagano pumpanje
  • Smanjenje striženja
  • Povećanje performanse i smanjenje rizika od kontaminacije

Kako radi

Konstrukcija

Alfa Laval rotaciono-krilne pumpe su konvencionalne pumpe sa pozitivnim pomeranjem sa kućištem rotora, poklopcem kućišta rotora, rotorima, navrtkama rotora, vratilima, menjačem, zaptivkama vratila i elastomerima. Pumpe rade bez unutrašnjih delova u glavi pumpe.

SX se može isporučiti ili kao pumpa sa golim vratilom ili montirana na osnovnu ploču zajedno sa spojnicom, štitnikom, motorom zupčanika i omotačem za jednostavnu instalaciju.

Standardni materijali izrade su nerđajući čelik 316L za sve vlažne delove i farbano liveno gvožđe za menjač. Ostali materijali su dostupni na zahtev.

Pored toga, Alfa Laval proizvodi sve delove pumpe, uključujući kućište rotora i rotore visoke preciznosti. Ovo olakšava održavanje i garantuje potpunu zamenljivost rezervnih delova rotora.

Princip rada

Zupčanik u reduktoru pumpe pokreće rotore i obezbeđuje tačnu sinhronizaciju ili tajming rotora. Pogonski sistem koji se okreće suprotno rotaciji ima dva rotora koji se okreću u suprotnim smerovima unutar glave pumpe. Tečnost se prenosi kroz pumpu u šupljinama koje se formiraju između stajanja rotora i unutrašnjosti kućišta rotora.

Lako praćenje stanja higijenskih pumpi

Alfa Laval CM prati radno stanje rotirajuće opreme, kao što su pumpe

Analytics Monitor

Deo širokog asortimana pumpi

Alfa Laval nudi sveobuhvatan asortiman pumpi namenjenih za higijensku primenu u industriji mlečnih proizvoda, hrane, pića, industriji proizvoda za kućnu negu, ličnu negu, biotehnologiji i farmaciji.

Za širi asortiman pumpi, istražite različite kategorije proizvoda: centrifugalne pumpecirkumferencijalne klipne pumpe i Twin Screw dvostruki vijci.

Logika prehrane

Alfa Lavalova higijenska oprema kombinuje visoke performanse sa blagim rukovanjem kako bi sačuvala osetljive sastojke. Praćenje trendova u prehrambenoj industriji i rješavanje četiri ključna izazova; snabdijevanje potrošača prehrambenim proizvodima po konkurentnoj cijeni, dobivanje najviše iz sirovina, smanjenje otpada i emisija, te isporuka sigurnih i higijenskih prehrambenih proizvoda.

food logic 640x360

Katalog proizvoda higijenskske opreme Alfa Laval

Najnovija online verzija "Na dohvat ruke". Katalog proizvoda higijenske opreme Alfa Laval - Na dohvat ruke uključuje letke proizvoda, krive efikasnosti, veze do animacija, brošura i cenovnika za naručivanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portal

Preuzmite modele proizvoda u formatima Neutral ili Native CAD datoteka. Takođe je moguće preuzeti 3D PDF datoteke.

Pogledajte u CAD portal 

Animacije

Posetite sajt animacija i pogledajte unutar proizvoda da biste videli i razumeli kako funkcioniše.

Pogledajte animacije 

Deset najboljih saveta: rotaciono krilne pumpe

.

NEAR vesti

Da biste bili informisani o važnim pitanjima održivosti i mogućnostima u vašoj industriji i procesima.

Saznajte više

Tehnički članci (eng)