2020-01-13 Product news

Alfa Laval proširuje asortiman ekonomičnih OptiLobe rotacionih krilnih pumpi da bi ispunio zahteve higijenskih procesa uz niže brzine protoka i više proizvodne kapacitete

Kompanija Alfa Laval najavila je dodavanje dve nove veličine ramova, kao i opcione prednje poklopce za grejanje/hlađenje u svoj široki asortiman Alfa Laval OptiLobe rotacionih krilnih pumpi. Da bi se zadovoljila potražnja za manjim i većim higijenskim pumpama koje mogu da rade sa nižim brzinama protoka, novi OptiLobe 10 i OptiLobe 50 dodaju četiri nova modela pumpi u asortiman. Opcioni prednji poklopci za grejanje/hlađenje omogućavaju da se ova higijenska pumpa premijum kvaliteta i povoljne cene iskoristi za veći broj namena. Kao i sve pumpe iz asortimana, nove OptiLobe pumpe su projektovane za opštu higijensku namenu u industriji prehrambenih proizvoda, bezalkoholnih pića i lične i kućne higijene.

Dodavanjem Alfa Laval OptiLobe 10 i OptiLobe 50, kompanija Alfa Laval proširuje svoj dokazani asortiman OptiLobe rotacionih krilnih pumpi kako bi proizvođačima kojima su potrebna rešenja za rad sa higijenskim fluidima omogućena veća fleksibilnost procesa i unapređena pouzdanost pri radu uz niže brzine protoka i više proizvodne kapacitete. Četiri nova modela pumpi sa dve nove veličine ramova pružaju korisnicima smanjene i povećane kapacitete u odnosu na prethodne modele.

 

"Trendovi na tržištu pokazuju da postoji potreba za ekonomičnom higijenskom rotacionom krilnom pumpom sa manjom i većom brzinom protoka, a koja i dalje zadovoljava moderne standarde u pogledu kvaliteta i higijene," kaže Leonardo Morabito, menadžer asortimana i projekata o pumpama, Rad sa higijenskim fluidima u kompaniji Alfa Laval. "OptiLobe 10 i 50 ispunjavaju ove zahteve. Očekuje se da nove veličine i opcije bude sjajan dodatak za sve korisnike koji se bave higijenskim procesuiranjem." 

 

Sačuvan izuzetan higijenski dizajn

Kao i sve pumpe iz Alfa Laval OptiLobe asortimana, nove higijenske Alfa Laval OptiLobe 10 i OptiLobe 50 pumpe ispunjavaju međunarodne standarde, uključujući EHEDG smernice, odnosno 3-A i FDA standarde. Pumpe su spolja izrađene od nerđajućeg čelika, sa kompaktnim kućištem ležaja, izdržljivom konstrukcijom menjača i osovinama, sklopovima za podešavanje obrtnog momenta i konusnim valjkastim ležajevima. Predviđene su za čišćenje i sterilizaciju bez demontaže (CIP i SIP). Pored toga, veoma je lako potpuno isprazniti pumpu, čime se sprečava zadržavanje proizvoda, povećava količina sakupljenog proizvoda i smanjuje rizik od razvoja bakterija tokom gašenja pumpe.

 

Velika fleksibilnost procesa

Alfa Laval OptiLobe nudi pouzdan transfer fluida i pažljiv rad sa proizvodom uz nisku pulsaciju, nisko smicanje i nizak nivo buke. Ulazni i izlazni otvori u vertikalnom ili horizontalnom položaju poboljšavaju fleksibilnost procesa i omogućavaju univerzalnu montažu za potrebe fleksibilnosti cele instalacije u postrojenju.

 

Dodavanjem ovih novih pumpi , Alfa Laval OptiLobe asortiman rotacionih krilnih pumpi sada sadrži 10 modela i 5 veličina ramova (10, 20, 30, 40 i 50). Svih 10 modela pumpi su sposobne za ekonomičan rad sa diferencijalnim pritiskom od 8 bar.

 

Opcioni prednji poklopci za grejanje/hlađenje su sada dostupni u celom Alfa Laval OptiLobe asortimanu rotacionih krilnih pumpi. Prednji poklopac omogućava korisnicima da iskoriste kvalitet i ekonomičnost pumpe za obavljanje transfera proizvoda u manjim ili većim količinama pri diferencijalnom pritisku od 8 bar. Ovo je savršen izbor za procese u kojima se proizvodi stežu pri niskim temperaturama, kao što je slučaj sa rastvorima šećera, butera i margarina, marmeladama, kremama za telo, gelovima, losionima i drugim proizvodima. Pored toga, veoma je lako unaprediti i naknadno opremiti postojeće pumpe sa prednjim poklopcima.

 

Servisiranje i pouzdanost

Rad je neposredan i pouzdan, zahvaljujući robusnoj konstrukciji menjača na Alfa Laval OptiLobe. Samopodešavajuće prednje zaptivke se lako postavljaju i održavaju; nema potrebe za uklanjanjem kućišta rotora pri popravkama ili inspekciji. Visoka tolerancija svih mašinskih delova omogućava potpunu zamenjivost komponenata bez označavanja ili ponovnog podešavanja pumpe. Na taj način se smanjuju troškovi održavanja i periodi van upotrebe, a optimizuje vreme proizvodnje. Time se pojednostavljuje održavanje, optimizuju zalihe rezervnih delova i značajno smanjuju opšti troškovi održavanja.

 

 Deo širokog asortimana pumpi

Kompanija Alfa Laval obezbeđuje kompletan asortiman higijenskih pumpi kojima se zadovoljavaju zahtevi kupaca kojima je potrebno očuvanje kvaliteta proizvoda, efikasnosti procesa i jednostavno održavanje i servisiranje. Obiman asortiman proizvoda za higijenske namene se koristi u industrijama  mlečnih proizvodaprehrambenih proizvodabezalkoholnih pićakućne higijenelične higijenebiotehnologiji i farmaceutskoj industriji. Kao deo asortimana rotacionih krilnih pumpi kompanije, Alfa Laval OptiLobe je pažljivo projektovana pumpa kako bi se omogućile optimalne performanse proces, pouzdan rad i dobra energetska efikasnost pri zahtevnim namenama. Ove pumpe za višestruku namenu su sjajan izbor ako su vam potrebni pažljiv rad sa proizvodima i lako servisiranje. 

O kompaniji Alfa Laval

Alfa Laval je vodeći svetski dobavljač specijalizovanih proizvoda i inženjerskih rešenja zasnovanih na ključnim tehnologijama prenosa toplote, separacije i rada sa fluidima.

Oprema, sistemi i usluge kompanije su namenjeni da pomognu klijentima da optimizuju performanse svojih procesa. Rešenja im pomažu da greju, hlade, razdvajaju i transportuju proizvode u delatnostima koje se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda i pića, hemikalija i petrohemijom, farmaceutskim proizvodima, skrobom, šećerom i etanolom.

Proizvodi kompanije Alfa Laval se takođe koriste u elektranama, na brodovima, za istraživanje nafte i gasa, u mašinskoj industriji, u rudarstvu i za tretman otpadnih voda, kao i za kućne klima i rashladne uređaje.

Globalna organizacija kompanije Alfa Laval blisko sarađuje sa kupcima iz skoro 100 zemalja kako bi im pomogla da ostane ispred konkurencije na svetskoj areni. Kompanija Alfa Laval je kotirana na berzi Nasdaq OMX i u 2018. godini zabeležila je godišnje prihode od prodaje od oko SEK 40,7 milijardi (oko 4,0 milijardi evra). Kompanija ima oko 17.200 zaposlenih.

www.alfalaval.com

Povezani sadržaj