Proizvodnja bio-etanola

Bioetanol se proizvodi fermentacijom bioloških sirovina kao što su usevi šećerne trske ili skroba. Etanol iz šećerne trske je najčešći u tropskim oblastima, dok kukuruz dominira na drugim mestima. U poslednje vreme, neke fabrike za proizvodnju etanola takođe su počele da koriste biomasu, odnosno celulozna vlakna iz žetvenih ostataka, drvnih ostataka, namenskih energetskih useva, industrijskih i drugih otpadnih proizvoda.

Ethanol from sugarcane

Učinite proces proizvodnje bioetanola održivijim i profitabilnijim

  • Izvucite maksimum iz svakog koraka prerade sa komponentama koje pomažu da se maksimizira prinos, vreme neprekidnog rada i kvalitet proizvoda.
  • Postignite optimalne performanse odvajanja, pouzdanost i energetsku efikasnost kada koristite Alfa Laval dekantere za uklanjanje istrošenog zrna.
  • Povećajte efikasnost kroz povrat toplote sa našim izmenjivačima toplote.
  • Isporučujemo inovativne tehnologije za svaku fazu procesa različitih sirovina za etanol, uključujući na bazi žitarica, na bazi šećera itd.

Udružite se sa nama u potrazi za mogućnostima uštede energije!

Ukoliko imate ideju, mi ćemo Vam pomoći da je procenite i razvijete u opipljivo rešenje.

Kontaktirajte nas

Kako oprema Alfa Laval-a štedi energiju u proizvodnji etanola

Wheat_on_hand_smaller.jpg

Oporavak energije štedi belgijskom proizvođaču 2.000 evra dnevno

Povrat toplote i ponovna upotreba vode bili su visoko pozicionirani na agendi za održivi razvoj ovog velikog proizvođača etanola u Belgiji. Pročitajte kako im je naš Widegap pločasti izmenjivač toplote sa zaptivkom pomogao da postignu svoje ciljeve.

Saznajte više

cornfield_ethanol_plant_smaller.jpg

Rekonfiguracija zasnovana na podacima povećava energetsku efikasnost za 6%

Kao deo našeg programa Energy Hunter, fokusiramo se na optimizaciju predgrejača piva u fabrikama za proizvodnju etanola. Pročitajte kako je naša rekonfiguracija zasnovana na podacima pomogla jednom proizvođaču iz Severne Evrope da uštedi energiju.

Saznajte više

alfa-laval-wide-gap-2-smaller.jpg

Bliska saradnja dovodi do uštede energije u novoj fabrici u Srbiji

Prilikom izgradnje njihove nove fabrike, ovom malom proizvođaču etanola je bila važna ušteda energije. Zajedno smo osmislili adaptaciju procesa za uštedu energije koristeći našu tehnologiju pločastog izmenjivača toplote.

Saznajte više

ethanol_plant-smaller.jpg

WideGap rešenje izmenjivača toplote omogućava povrat toplote

Saznajte kako je australijski proizvođač etanola smanjio potrošnju energije, koristeći našu tehnologiju izmenjivača toplote da povrati toplotu koja se ispušta tokom procesa sušenja DDGS-a.

Saznajte više

.
The Service Campaign Still Operation 14 230312

Usluge prilagođene Vašim potrebama proizvodnje etanola

Svaki vlasnik fabrike za proizvodnju etanola želi da maksimizira operativnu efikasnost i vreme neprekidnog rada. Najbolji način za postizanje ovih ciljeva je kombinacija usluga sa dodatom vrednošću i usluga zasnovanih na uslovima iz Alfa Laval usluga.

Naš 360° Service Portfolio pokriva sve Vaše potrebe tokom životnog ciklusa Vaše opreme — od pokretanja, održavanja, podrške i poboljšanja do usluga praćenja — za maksimalno vreme neprekidnog rada, dostupnost i optimizaciju.

Možete se osloniti na znanje posvećenih stručnjaka u našoj globalnoj servisnoj mreži i nabaviti delove koji su Vam potrebni, gde god i kad god Vam zatrebaju.

Minimiziranjem Vaših ukupnih troškova vlasništva, pomažemo Vam da ostanete ispred konkurencije.

Saznajte više o našoj ponudi usluga

Energetska efikasnost

Poslednjih godina prosečan energetski bilans u fabrikama za proizvodnju bioetanola značajno je poboljšan. Međutim, kada se danas upoznamo sa proizvođačima etanola, postaje jasno da postoji neiskorišćen potencijal za dalju uštedu energije.

Alfa Laval proizvodi su dizajnirani da poboljšaju energetski bilans Vaše fabrike za proizvodnju bioetanola, a istovremeno obezbeđuju nesmetan rad i obezbeđuju maksimalno vreme rada:

  • Naši izmenjivači toplote obezbeđuju maksimalan povrat toplote iz bilo kog procesa.
  • Zahvaljujući njihovoj superiornoj efikasnosti odvajanja, naši dekanteri eliminišu degradaciju čvrstih materija u procesu etanola. Oni Vam daju najnižu potrošnju energije, čime se poboljšava Vaš krajnji rezultat, povećava vreme neprekidnog rada i smanjuje Vaš ugljenični otisak.

Vaš Alfa Laval pružalac usluga je uvek tu da Vam pomogne da maksimizirate povrat energije i ukupnu performansu opreme. Ne ustručavajte se da kontaktirate naše lokalne timove za podršku.

Lovac na energiju (Energy Hunter) – Lov na otpadnu energiju

Da bismo poboljšali energetsku efikasnost, svi moramo da ulovimo i smanjimo otpadnu energiju. Alfa Laval ima tehnologiju, stručnost i uslugu da maksimizira Vašu efikasnost prenosa toplote. Koristite naš novi alat da izračunate koliko danas možete da uštedite.

 

Saznajte više

Energy_Hunter_screen_view.jpg

Kontaktirajte nas

Ove informаcije se čuvаju i obrаđuju u sklаdu sа nаšom politikom privаtnosti.